Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už tři dny mě trápí bodavá bolest zad, která se občas objeví, když se nějak blbě pohnu.
Zkusil jsem jít na všechny čtyři (jako zvíře), odlepit pravou ruku od země, natáhnout ji a protáhnout... asi pod 90° se ta bodavá bolest objevila.
Zkouším to teď pomalu takhle protahovat, ale nevím, jestli mi to nějak pomůže, akorát to pobolívá.
Dá se s tím něco dělat? Mám sedavé zaměstnání a je mi 25, díky
Může (ale nemusí) to být "vyhozená" ploténka. To bývá způsobeno degenerativní změnou na páteři a ochablými podpůrnými svaly okolo páteře. Bolest, která Vás dokáže srazit na kolena (doslova), se může objevit znenadání, třeba při neopatrném zvedání těžšího předmětu, nebo taky při zavazování tkaničky u boty. Někdy se ploténka hned vrátí a bolest postupně slábne, až po několika dnech zmizí. Někdy zůstane ploténka skřípnutá. V tom případě na to většinou žádné prášky, masti, ani náplasti nepomáhají a protahovat se Vám bolest nedovolí ani náhodou. Když Vás v tu chvíli někdo dokážete dopravit k doktorovi, doktor Vám píchne uvolňovací injekci, ploténka se vrátí na původní místo a bolest se zmírní.
Když to budete ignorovat, může se to časem zhoršovat. V každém případě je vhodné navštívit lékaře, který doporučí vhodný postup (cvičení, rehabilitaci...). Pozor, nevhodnými cviky si můžete dost ublížit!
Dobrý den, patrně to bude "od páteře" (krční či bederní). Až uděláte opravdu špatný pohyb, tak to bude hodně bolestivé a vyhledáte lékaře. Zdravím!
Určitě bych nyní aktivně necvičila, chce to spíš uklidnit, je možné si pomoci namazáním nějakým gelem- Aulin, Ibalgin a třeba i Ibalgin tableta pokud to hodně bolí. Po nějaké době to otupí a pak je vhodné navštívit lékaře a říci si o rehabilitace, kde ví přesně, na co sáhnout a co cvičit, aby to bylo k dobru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.