Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nosím měkké kontaktní čočky, ale poslední dobou mám z nich červené a zarudnuté oči. Dokonce na jedno i trošku špatně vidím...koupila jsem si kapky Visine,ale ty pomáhají spíš až když čočky vytáhnu a nenosím je. Nevíte co by to mohlo být a čím je to způsobeno?! Předtím mi čočky nic nedělaly, něměla jsem snimi žáden problém.
Předem děkuji za odpověd´!
Dobrý den,
kdysi hodně dávno jsem čočky nosila a stejný pobyt jsem měla např. když někdo v blízkosti kouřil, když jsem si lakovala vlasy nebo prostě se nacházela v blízkosti spreje, kouř od ohně, prach atd. Prostě stačilo něco "ve vzduchu" kolem jen na chvilku, aby mě oči pálily ještě pěkně dlouho...
Dříve jsem měkké kontaktní čočky nosil také ... a zarudnutí očí ( a také "řezání v očích" ) byly známkou toho:
1) ... že jsem délku nošení čoček o hodně "přepískl" ( tj. nosil jsem je o hodně delší dobu, než mi bylo mým očním lékařem postupně doporučováno )
2) ... že čočky nebyly někdy dostatečně vydesinfikovány ( ... což se dalo lehce napravit důkladnou desinfekcí )
3) ... že jsem se delší dobu pohyboval v dosahu jakéhokoliv zdroje kouře ( od cigaret, od otevřeného ohně, popř. jiného zdroje )
4) ... že jsem se díval delší dobu na televizi
5) ... a také když jsem si při utkání promnul oči ( kdy pot se dostal {třeba jen na okraj} mezi oko a čočku ) a neměl jsem okamžitou možnost alespoň propláchnutí očí, či nejlépe celého obličeje
Ve Vaší situaci bych si znovu důkladně pročetl všechno to, co hovoří o podmínkách nošení kontaktních čoček, ... protože je docela možné, že Vám některý detail ( po dlouhodobém nošení ) prostě unikl ... a dělá Vám uvedené problémy.
To, že se Vám zdá, že na jedno oko méně vidíte ... může být způsobeno třeba jenom dočasným podrážděním toho jednoho oka ... a to právě vlivem zarudnutí, či mírným zanícením oka pod vlivem mírné infekce.
Teď mě tak napadlo, ... nejste tak náhodou s čočkami dlouho na počítači? ... třeba by to mohlo mít souvislost.
Ze všeho nejlepší by ale určitě bylo, kdybyste navštívila svého očního lékaře, ... pro kterého vyřešit takový problém bude určitě "hračka" ... a Vy budete mít jistotu, že jste nic "neprošvihla" ... a tedy Vám nehrozí žádné další ( třeba i vážnější ) potíže.
... přeji úspěšnou léčbu.
... áááááá ... chybička se vloudila: "... a zarudnutí očí ( a také "řezání v očích" ) bylo známkou toho ... "
... takže už k Vám "sviští" moje omluva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.