Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvou natřít ledničku?

Od: katka111 odpovědí: 13 změna:

Hezký den,

ráda bych se zeptala zkušených kutilů na jednu věc. Zařizuji si zvolna byt a nemám finance na všechno nové. V bazaru se mi zalíbila lednička, kterou bych si chtěla natřít na červenou barvu. Zkušenosti s malováním zdí a natíráním i mořením dřeva mám, ale netuším, jak se nanáší barvy na podobné povrchy. Nebude to dělat šmouhy nebo tak něco? Bude to vypadat přirozeně? A jakou barvu (značku) byste mi doporučili? Děkuji mnohokrát za každou radu. :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

Už jsem řadu let nic podobného nedělal, takže nemám přehled o tom, co je na trhu, ale mně se na podobné věci vždycky perfektně osvědčil autoemail ve spreji. I na plastové povrchy byl vždycky výsledek perfektní.

rqzs
hodnocení

3x

Povrch lednice bude nejspíš plast, tedy nenatírat ani nelakovat, ale polepit folií. Zadní stranu, tu s tou mřížkou, je nutné nechat volnou.

Nikoliv plast, ale obyčejný magnetický kov,jen vitřek je plast!jak jinak by se mohli na lednice chytat magnetky s upomínkami atd!

katko asi bych koupil sprj s odstínem jaký se líbí,ledici umyl jarem a pro jistotu třeba ještě odmastil (aceton ,...) olepil plasty a zadní číst s výparníkem a stříkl barvou ve spreji.nebo varianta 2 třeba na aukru nebo tuningových dílech koupil požadovaý odstín fólie (či samolepicí tapetu) a olepil lednici .

jabraka*
hodnocení

2x

I když základem konstrukce chladničky je kov,je zcela určitě poplastovaný.Tudíž je to stejjné,jako lakovat plast.

Rozhodně bych se nepouštěl do takových natěračských pokusů a dveře bych přelepil samolepicí tapetou.Je tu na výběr použití tapety typu "door "- tedy tapety s dvojnásobnou tloušťkou a tudíž i mnohem větší odolností.

Výběr dekorů je veliký. tapety-folie.cz/...

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

2x

Katko

lepení samolepky se doporučuje provádět na vlhkou plochu.Houbičkou setřu a přiložím roličku s odlepeným krajem Postupně rozmotávám a odvíjím krycí papír..Současně tapetu přitlačuji.Navlhčený podklad umožňuje,že mohu případný nezdar vrátit.Pokud se i nakonec objeví nějaké bublinky,jehlou je propíchnu a přihlazením vzduch ujde.Okraje tapety při krajích lze zafixovat lepidlem(akryl)

Do vody na zvlhčení je dobré přidat kapičku Jaru. Když je potřeba se kousek vrátit a odlepit, jde to snáze. ;)

hodnocení

2x

No, tak tu samolepicí tapetu moc nedoporučuji, pokud nemáte žádné zkušenosti. Ono to totiž vůbec není tak jednoduché v praxi. Plocha dveří lednice je velká a aby byla tapeta dokonale přilepená bez ošklivých "vrásek", tak to žádná sranda není. Napřed musíte vysadit dvířka a odšroubovat madla, nebo prostě ty držáky co jsou na otevírání dveří, pak položit dveře na stůl, pořádně je umýt a pak postupovat jak zde bylo uváděno, s tou jarovou vodou. Ale snadné to není a musí v tom být už člověk dost zručný, jinak se tapeta přichytí tam kde nechcete a nebo se Vám bude také vrásnit, nejenom "bublinkovat". Ono je něco jiného lepit malou plochu . Ale odrazovat Vás nechci, klidně vyzkoušejte a pak uvidíte. Já být Vámi, tak bych napřed koupila metr té tapety, a zkusila si potapetovat jenom nějakou poličku a podle toho, jak Vám to půjde, bych se pustila do té lednice. A lepidlem "akryl" tuto tapetu určitě nepřilepíte. To Jabraka asi jenom předpokládá.

katka111
hodnocení

Pánové, moc vám děkuji za rady! Sprej i fólie nebo tapeta zní dobře. U té tapety nebo fólie... neudělá mi to takové ty minibublinky pod povrchem? :)

Pokud fólii (myšleno co je na karoserie aut)je třeba i horkovzdušná pistole nebo fén.Inspiraci jak na to najdete na youtube.

katka111
hodnocení

Ještě jednou moc děkuji za vaše rady a váš čas! :) Já teď budu nějaký ten den přemýšlet, na co si troufnu a jakmile to pak budu mít hotové, tak sem dám fotku svého díla. A to i tehdy, když se mi to nepovede. Ať se pobavíte... ;)

Katko, držím Vám palce. Také jsem taková kutilka a zkouším všechno. Někdy se povede, někdy ne. A s touto tapetou mám zkušenosti a tak vím, že to zase až tak velká "sranda" není. Ale jde to. Sama jsem viděla lednici potapetovanou a to opravdu dokonale. Ale dělala to paní, která se tím živí a má velkou praxi. Ale třeba jste hodně šikovná a povede se Vám to zrovna tak. :)

hodnocení

0x

Jestli barvu ještě nemáte koupenou, podívejte se, o kolik dráž by vyšla barva ve spreji. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]