Nejste přihlášen/a.
PO živnosťáku nikdo nejde. Živnost je potřeba jen pokud tuto činnost: A) provozuješ opakovaně a B) za účelem zisku. POkud to budou různé věci , které můžeš použít a spotřebovat doma sám, tak asi nikdo nepřijde na to že je prodáváš opakovaně a živíš se tím. Resp. dá se asi najít řada argumentů proč to živnost být nemusí-např. jednorázový nákup většího množství za výhodnou cenu, nedohledatelná minulost předešlých prodejů a pod...
POšta a celníci ti asi občas namátkou naúčtují clo a DPH.
Co je ovšem důležitější je finančák. A to bez ohledu na živnosťák-ten s tím vůbec nesouvisí. Jsi povinen příjem ohlásit a zdanit. A tady se asi dá dohledat že jsi to prodával na bazoši, že ty peníze přišly (převod do banky, pošta...).
Chápu že to chcete dělat poctivě, ale narovinu, tohle dělá spousta lidí a málokdo si nato sjednává živnost. A 5-6 kůsů nikoho nezajímá. Jen to nikde nevykládejte, aby lidi nemohli závidět a bude všechno v cajku.
Když něco objednávám z Aliexpressu, skoro vždy se zeptám okolo, jestli někdo něco ještě nechce a kdyžtak to přidám k objednávce. Občas vezmu od pár věcí i více kusů do foroty a když mi tam leží dlouho, tak je prodám. Úplně normální.. Třeba před časem jsem prodal displej na mobil, potřeboval jsem jeden, koupil jsem dva, druhý jsem po zdařilé výměně dal za nákupní cenu na letgo a myslel jsem že mi praskne mobil jak mi začali lidi psát. Kdybych jich měl 10, prodal bych je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.