Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivýdělek přeprodáním zboží z Chiny

Od: marek26 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Pokud bych nakoupil 5-6 věcí za měsíc v Chině a prodal je na bazárku na internetu, měl bych přivýdělek asi 1500Kč za měsíc.
Mohu si takhle přivydělat když nemám živnost?
Co na to pošta a FÚ?
Poradíte prosím?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Pokud to budeš dělat opakovaně, tak ŽL potřebuješ.

wubifewyk
hodnocení

1x

Bude se jednat o neoprávněné podnikání.

Je třeba živnost ohlásit.

jurajjuraj*
hodnocení

0x
Poste to je naprosto jedno, ta resi clo a dph u veci nad urcitou sumu (kdysi 22 euro) ale pokud budes prodavat tak lide nejspis budou chtit ucet kvuli zaruky a kdyz te vyhmatne financak tak budes mit problem

ferd
hodnocení

0x

PO živnosťáku nikdo nejde. Živnost je potřeba jen pokud tuto činnost: A) provozuješ opakovaně a B) za účelem zisku. POkud to budou různé věci , které můžeš použít a spotřebovat doma sám, tak asi nikdo nepřijde na to že je prodáváš opakovaně a živíš se tím. Resp. dá se asi najít řada argumentů proč to živnost být nemusí-např. jednorázový nákup většího množství za výhodnou cenu, nedohledatelná minulost předešlých prodejů a pod...

POšta a celníci ti asi občas namátkou naúčtují clo a DPH.

Co je ovšem důležitější je finančák. A to bez ohledu na živnosťák-ten s tím vůbec nesouvisí. Jsi povinen příjem ohlásit a zdanit. A tady se asi dá dohledat že jsi to prodával na bazoši, že ty peníze přišly (převod do banky, pošta...).

still10k*
hodnocení

0x

Chápu že to chcete dělat poctivě, ale narovinu, tohle dělá spousta lidí a málokdo si nato sjednává živnost. A 5-6 kůsů nikoho nezajímá. Jen to nikde nevykládejte, aby lidi nemohli závidět a bude všechno v cajku.

Když něco objednávám z Aliexpressu, skoro vždy se zeptám okolo, jestli někdo něco ještě nechce a kdyžtak to přidám k objednávce. Občas vezmu od pár věcí i více kusů do foroty a když mi tam leží dlouho, tak je prodám. Úplně normální.. Třeba před časem jsem prodal displej na mobil, potřeboval jsem jeden, koupil jsem dva, druhý jsem po zdařilé výměně dal za nákupní cenu na letgo a myslel jsem že mi praskne mobil jak mi začali lidi psát. Kdybych jich měl 10, prodal bych je.

marek26
hodnocení

Dobrý večer,
asi si to nelajznu, chci být poctivý.
I kdybych měl ještě jiný účet v jiné bance tak finančák by to asi zjistil...
jurajjuraj*
Kdysi sem koupil od jednoho cloveka pres inzerat taky nejakou vec z ciny a nakonec sem vysvetloval i na kriminalce, udajne prodaval i nejaky software nelegalni ale jde spis o to ze podle posty, dalsich dopravcu a uctu ve trech bankach ktere mel, tak o nem vedeli za cele tri roky pozadu vsechno no a vsichni kteri byli pozvani na vysvetleni tak taky priznali co a za kolik koupili

hodnocení

0x

Nakup veci za ucelem prodeje a prodej. Podnikani jako kazde jine a kolik si vydelate je uz Vas problem. Takze regulrni firma, cili ZL...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]