Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
běžně se v provozních řádech masérny zakazuje vstup zvířat (psů) do provozovny vyjma slepeckého psa.
Chci se vás zeptat, zda někdo máte jako provozovatel výjimku nebo s tímto máte zkušenost.
Existují kočičí kavárny ve kterých pobíhají kočky, hygienou povoleno a to je přitom stravovací provoz.
Děkuji.
Mám na to dva své poznatky. První znich je možná a častá alergie na zvířecí chlupy a přeci jen u masára předpokládám větší čistotu než v kočičí kavárně, kde prostě s kočkama počítám a buď tam jdu, nebo ne.
Nu a druhý poznatek je ten, že vyloženě to asi nikdo zákonem nezakázal, jen to má jednodušší vysvětlení v právě v té čistotě bez zvířectva.
Děkuji za váš pohled. Odlehčím situaci. Někdy je můj pes čistotnější než leckterý příchozí člověk. Naštěstí je takových minimum.
Taky považuju své kočky za čistčí jak některé lidi...ale jak se piše výše.Když jdu na masáž,očekávám nějaké podmínky,stejně tak u doktora,na kosmetice a kdekoli jinde.Mě tak odradila prodavačka v sámošce,barevné nehty,peercing,neučesaná...pusobila na mě špinavě a fakt mě odradila tam chodit.Takže aby Vám pejsek neodradil i některé zákazníky (samozřejmě některým to přijde i milé,nikdy nevíte kdo přijde)
Momentální nápad - co nabízet i canisterapii? Asi jen papírově nabízet, ale fakticky neprovozovat.
Ale vzpomínám na nepříjemné střetnutí kosmetičky s paní, která úplně všude chodívala s pejskem. Vychovaným, čistým, zdravým. Kosmetička kategoricky odmítla přítomnost psa ve své provozovně. Prý by jí hygiena mohla provozovnu zavřít. A je jedno, jestli při náhodné kontrole, nebo na udání konkurence.
tak ono zalezi co za sluzby se poskytuji, kdyz prijdu treba do prodejny autodilu a bude tam litat nejaky maly smetak tak dejmetomu, velke psy v obchodech nemam rad protoze tam clovek nikdy nevi co udelaji, ale prijit treba k zubari, doktorovi a tam byt pes tak se otocim a jdu
Mám to podobně. Málokdy jdu bez psa. Několikrát se mi stalo, že jsem se šla objednat ke kadeřnici a ta řekla, ať zůstanu ihned. Dorku mám vychovanou, tak jsem ji posadila ať na sebe vidíme. Ale musím vám říci, že to bylo utrpení i pro mě i pro psa. Po chvíli psina začala dýchat nahlas, hemžila se, poposedávala. A já byla rozhozená, protože jsem měla pocit, že překáží, že vadí. Ať je to s hygieniky jak chce, vy byste si měl událost, jakou masáž je, užít uvolněný a soustředěný pouze na sebe a své tělo. Kromě tělesné nápravy je to i úžasný relax. A vy byste měl času, stráveném na lehátku, využít, uvolnit se a vypnout mozek. Ať je pes sebehodnější a ukázněný, je to rušivý element. Masáž a relaxace by měla být naprosté uvolnění, bez rušivých elementů.
Ke zvířatům mám veskrze kladný vztah, ale musím říci, že v podobné provozovně by mi pes, kočka... nebo cokoli jiného, kromě rybiček, vadilo.
Nejde jen o nečistotu a blechy, které zvíře mít nemusí, jde třeba i o srst, sliny apod. Zrovna na zvířecí sliny má dost lidí alergii (já ne, ale ze strany provozovatele bych to vnímala jako výrazně neodpovědný přístup, který se může odrazit i v některých jiných věcech).
Dle mých zkušeností záleží čistě na majiteli každé provozovny a pokud si nestěžují zákazníci. Já např. chodím a pedikúru i manikúru se svým psem, mají ho rády a vzdy se s ním pomazlí. Do kadeřnictví ne, moje má alergii, ale k bývalé jsem ho brala. Stejně tak psa tolerují ve většině hospod i řadě cukráren, což je zajímavé, je tam styk s nebaleným jídlem. A občas mu něco i dají. Vietnamci vás obyčejně vyhodí, stejně tak v obchodě.. Taky jsem se setkala s nesouhlasným postupem u rybníka na neplaceném vstupu a každého usadím, že můj pes se do rybníka rozhodně nevyčúrá ani nevykaká na rozdíl od jejich děcek.
Kolegyně a kamarádka se psem byla u řeky. Vedle byla rodina s několika dětmi. Pán měl sedřenou a zahnisnou ruku se strupem od ramene až po loket. Celá rodina se koupala a nikdo, za ten čas neodběhnul do vrbiček. Kamarádka vzala do vody psa a pán na ni křičel: "Paní, tady se koupou lidi." A ona odpověděla: "Nevadí, já si ho doma vykoupu."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.