Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes v provozovně masérny

Od: vladimir* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

běžně se v provozních řádech masérny zakazuje vstup zvířat (psů) do provozovny vyjma slepeckého psa.

Chci se vás zeptat, zda někdo máte jako provozovatel výjimku nebo s tímto máte zkušenost.

Existují kočičí kavárny ve kterých pobíhají kočky, hygienou povoleno a to je přitom stravovací provoz.

Děkuji. :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Mám na to dva své poznatky. První znich je možná a častá alergie na zvířecí chlupy a přeci jen u masára předpokládám větší čistotu než v kočičí kavárně, kde prostě s kočkama počítám a buď tam jdu, nebo ne.

Nu a druhý poznatek je ten, že vyloženě to asi nikdo zákonem nezakázal, jen to má jednodušší vysvětlení v právě v té čistotě bez zvířectva.

vladimir*
hodnocení

Děkuji za váš pohled. Odlehčím situaci. Někdy je můj pes čistotnější než leckterý příchozí člověk. Naštěstí je takových minimum.

lucie*

Taky považuju své kočky za čistčí jak některé lidi...ale jak se piše výše.Když jdu na masáž,očekávám nějaké podmínky,stejně tak u doktora,na kosmetice a kdekoli jinde.Mě tak odradila prodavačka v sámošce,barevné nehty,peercing,neučesaná...pusobila na mě špinavě a fakt mě odradila tam chodit.Takže aby Vám pejsek neodradil i některé zákazníky (samozřejmě některým to přijde i milé,nikdy nevíte kdo přijde)

hodnocení

2x

Momentální nápad - co nabízet i canisterapii? Asi jen papírově nabízet, ale fakticky neprovozovat.

Ale vzpomínám na nepříjemné střetnutí kosmetičky s paní, která úplně všude chodívala s pejskem. Vychovaným, čistým, zdravým. Kosmetička kategoricky odmítla přítomnost psa ve své provozovně. Prý by jí hygiena mohla provozovnu zavřít. A je jedno, jestli při náhodné kontrole, nebo na udání konkurence.

vladimir*
hodnocení

Je to složité. Vytvořili jsme si komplikovanou společnost, často ani nevíme za jakým účelem. :)

jurajjuraj*
hodnocení

1x

tak ono zalezi co za sluzby se poskytuji, kdyz prijdu treba do prodejny autodilu a bude tam litat nejaky maly smetak tak dejmetomu, velke psy v obchodech nemam rad protoze tam clovek nikdy nevi co udelaji, ale prijit treba k zubari, doktorovi a tam byt pes tak se otocim a jdu

Vzpomínám si na stánek občerstvení na jednom nádraží ve Vídni, hodně let dozadu,pán tam griloval klobásy a uvnitř měl vlčáka.Ten se sice ke klobásám netlačil ani se nesnažil ukousnout ale působilo to zvláštně.
jurajjuraj*

kdo vi z ceho ty klobasy byly :D

hodnocení

1x

Mám to podobně. Málokdy jdu bez psa. Několikrát se mi stalo, že jsem se šla objednat ke kadeřnici a ta řekla, ať zůstanu ihned. Dorku mám vychovanou, tak jsem ji posadila ať na sebe vidíme. Ale musím vám říci, že to bylo utrpení i pro mě i pro psa. Po chvíli psina začala dýchat nahlas, hemžila se, poposedávala. A já byla rozhozená, protože jsem měla pocit, že překáží, že vadí. ;) Ať je to s hygieniky jak chce, vy byste si měl událost, jakou masáž je, užít uvolněný a soustředěný pouze na sebe a své tělo. Kromě tělesné nápravy je to i úžasný relax. A vy byste měl času, stráveném na lehátku, využít, uvolnit se a vypnout mozek. Ať je pes sebehodnější a ukázněný, je to rušivý element. Masáž a relaxace by měla být naprosté uvolnění, bez rušivých elementů.

hodnocení

0x

Ke zvířatům mám veskrze kladný vztah, ale musím říci, že v podobné provozovně by mi pes, kočka... nebo cokoli jiného, kromě rybiček, vadilo.

Nejde jen o nečistotu a blechy, které zvíře mít nemusí, jde třeba i o srst, sliny apod. Zrovna na zvířecí sliny má dost lidí alergii (já ne, ale ze strany provozovatele bych to vnímala jako výrazně neodpovědný přístup, který se může odrazit i v některých jiných věcech).

hodnocení

0x

Dle mých zkušeností záleží čistě na majiteli každé provozovny a pokud si nestěžují zákazníci. Já např. chodím a pedikúru i manikúru se svým psem, mají ho rády a vzdy se s ním pomazlí. Do kadeřnictví ne, moje má alergii, ale k bývalé jsem ho brala. Stejně tak psa tolerují ve většině hospod i řadě cukráren, což je zajímavé, je tam styk s nebaleným jídlem. A občas mu něco i dají. Vietnamci vás obyčejně vyhodí, stejně tak v obchodě.. Taky jsem se setkala s nesouhlasným postupem u rybníka na neplaceném vstupu a každého usadím, že můj pes se do rybníka rozhodně nevyčúrá ani nevykaká na rozdíl od jejich děcek.

:-D Kolegyně a kamarádka se psem byla u řeky. Vedle byla rodina s několika dětmi. Pán měl sedřenou a zahnisnou ruku se strupem od ramene až po loket. Celá rodina se koupala a nikdo, za ten čas neodběhnul do vrbiček. Kamarádka vzala do vody psa a pán na ni křičel: "Paní, tady se koupou lidi." A ona odpověděla: "Nevadí, já si ho doma vykoupu." *smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]