Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštovní spořitelna

Od: ringo® odpovědí: 17 změna:

Otec má účet u této "hrůzy" a já jsem disponent. Naštěstí mě tam nechal napsat, dokud tam ještě došel.

Nyní chtěl vybrat nějaké peníze. no řeknu vám, že ty problémy a poplatky...fakt hrůza. Potřebuju poradit, jak to co nejefektivněji zrušit a založit účet jinde. On už ven nevychází, dokonce i doktoři za ním chodí až domů. Takže 1. Jak to zrušit, když ani ověřenou plnou moc ke zrušení účtu není jak zařídit.

2. Pokud to půjde, je lepší vybrat kč v hotovosti a nebo je nechat poukázkou převést na jiný účet. On nemá ani internetové bankovnictví, ani kartu.

Bylo mi řečeno, že za výběr v hotovosti berou 70 kč ! Málem mě křísily...baby. Tak mě napadá... kdybych si chtěl vybrat 70 Kč, poplatky by byly 70 kč, nic bych nedostal, ale zase by mi ty poplatky účtovat nemohli, neboť bych vlastně nic nevybral, takže jak by to bylo? Asi to vyzkouším. Bude sranda.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqts
hodnocení

6x

Poplatek se od výběru neodečítá, vyplatili by tedy 70Kč a odečetli 140Kč. Výše poplatku je stanovená záměrně jako demotivační, aby chodilo co nejméně lidí.

hodnocení

6x

ad 1) Mnoho obecních úřadů poskytuje službu Ověřování podpisů imobilních občanů, zkuste se informovat na tom Vašem . Netuším, jestli to není dokonce povinnost ze zákona. V nejhorším by to šlo zařidit jako placenou službu notáře.

planetka*
hodnocení

6x

Soused má Poštovní spořitelnu zavolá na beplatnou linku a chce donášku Kč z účtu domů na adresu (Je tam limit bezplatně 1.za měsíc do 20000 Kč).Částka dojde pak do 5.dni.V den doručení mu přijde SMS že mu Pošta bude dnesdoručovat hotovost.Doručovatelka pošty pak vydá Kč na občanku jen se podepíše složenka.Soused je důchodce špatně chodí a tak nemusí do bankomatu a jinde pro Kč.z účtu.Budeli mimo domov může si zaslat Kč z účtu na jinou adresu kterou uvede-Lázně k přibuzným atd..Na účet mu chodí důchod,příspěvek na bydlení.soc dávky.Když mu Kč docházejí tak si zavolá do banky.Jinak co jsem četl,že ta nová banka si všechno samá zařídí přestup ze staré banky.Když chce někdo změnit banku.Hezký den.

hodnocení

4x
Radim třeba převést na účet on line který u poštovní spořitelny po splnění určitých podmínek je opravdu zdarma, ale za výběr na pobočce se platí asi opravdu všude já mám tento účet a jsem nadmíru spokojený ale je tam podmínky internetové bankovnictví a platebni karta
id

Přesně tak, jak radí majo. Cestou nejmenšího odporu. Ke stávájícímu účtu otce zřiďte kartu a inter. bankovnictví. POkud otec potřebuje vybrat, tak mu obnos dáte ze svého a z jeho účtu si peníze převedete a nebo za určitých podmínek zdarma vyberete z bankomatu.

pohanka*
hodnocení

4x

Mám u Ery /poštovní spořitelna/ Senior účet. A jeden výběr kartou v měsíci na přepážce je zdarma. Stejně tak je dobrá služba donáška v hotovosti postiženým a nemocným, starým občanům, jak dobře radí ,,planetka,,.

Je otázkou, jestli otec nechce kartu pořídit ani pro vás? Stejně tak byste mohl ovládat jeho účet přes internetové bankovnictví. Z pohodlí doma.

Pokud je v rodině důvěra, tak je to nejjednodušší, co může být. Přečtěte si v obchodních podmínkách, co jako disponent můžete. Otázka je, jestli to otec opravdu nechce, možná mu to vysvětlit. Starší lidé se toho všeho nového bojí.

Poštovní sp. tlačila na všechny důchodce, aby si zřídili účet u nich, aby nechodili tolik na přepážku /jako všechny banky/.Potom ale nevidomého, nechodícího, nebo neslyšícího důchodce povětšinou musí zastoupit někdo z rodiny a být jeho prodlouženou rukou.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud by šel účet zrušit na základě ověřené plné moci (což si tam zjistíte předem), tak by to ověření mohl udělat notář, který se dostaví do bytu (po domluvě s ním). Myslím, že notář chodí např. do nemocnice, tak by to nemusel být problém. Lepší by bylo udělat převod peněz na jiný účet, který si zřejmě založíte na své jméno (nebo na účet, který již máte) - samozřejmě, otec by s tím měl souhlasit a být informován. To zrušení účtu a převod jinam by mělo jít udělat současně (jenom už musíte znát číslo toho nového účtu). Výběr hotovosti na přepážce je drahé např. i u ČS, tak to se můžeme jen zlobit (a to je tak vše, co s tím naděláme). Zdravím!

hodnocení

3x

Nevím, proč se rozčilujete, poplatek za přímý výběr hotovosti si účtuje většina bank, aby zamezily osobní návštěvy. Kdyby každý letěl pro pár korun do banky, tak se tam asi zblázní. Ke každému účtu je karta. Účet tam mám několik let k plné spokojenosti, peníze vybírám zdarma kartou, platím v obchodě nebo jimi zaplatím bezhotovostně nějaký objednaný nákup na internetu, složenky či jiné, takže veškeré poplatky jsou minimální.

hodnocení

To vám stačí ke spokojenosti málo. Mě řekli, že i výběr kartou /kterou otec nemá / by stál 35 kč. Já uznávám jen nulové poplatky. Přece nebudu já platit bance.

A p,roč ji nemá, dávala se automaticky při otevření účtu. Bez karty si to dnes nedovedu představit, pak je účet skoro k ničemu.

hodnocení

Třeba proto, že je slepý a byla by mu k ničemu.

mytrix*
Každý bankomat je vybavený zařízením pro nevidomé. Takže že je slepý není v tomto případě argument. Ale neberte to nějak špatně, jen upozorňuju na to že slepota není překážkou k užívání karty.

mraf
hodnocení

1x

Tedy výběr hotovosti u bankomatu jiné banky, ne? Jinak 5 kč, pro důchodce na libovolné poště 1x za měsíc výběr zdarma. Další za 30Kč.

Jsou horší spořitelny, např. Česká (rozuměj Rakouská). Myslím, že pro střední až nižší třídu je Poštovní vhodná. Úrok není nikde. Převod peněz - poplatek podle cílové banky, ale 70 Kč určitě ne. Mylné info.

hodnocení

Tak nevím, buď mi dala baba na poště mylné informace, nebo to zakládal v pravěku a oni mu ty podmínky nechávají postaru dokud se neozve. Asi tam vletím.

hodnocení

0x

Na OSSZ zrušit posílání důchodu na účet a zažádat ať mu ho nosí pošťačka do bytu v hotovosti. Na poště požádat o zrušení účtu a ať mu papíry přinesou domů, kde se podepíší. Dostane důchod v hotovosti a nebude muset živit banku, zbude mu na rum.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,proč bych měl potřebovat hotové peníze,když vše,co k životu potřebuji,dostanu koupit kreditkou.Kromě toho,mohu potřebnou částku vybrat z bankomatu.Za vedení účtu,za výpisy a transakce platím měsíčně 50 Kč.To vše v poštovní spořitelně.Výběr na poště v hotovosti byl zdarma.

JABRAKA

hodnocení

Asi jste moc nečetl. Otec je starý a téměř nevidomý. Karta je mu na nic. Jinak za mě - platit bance 50 kč měsíčně je blbost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]