Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje seriózní nebankovní úvěr?

Od: team odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal zda existuje nějaká možnost seriózního úvěru či hypotéky bez bankovních institucí. Jsem maličkatý podnikatel. Chtěl bych koupit nemovitost za účelem částečného využití pro vlastí potřeby (kancelář) a zbytek za účelem pronájmu. Bohužel s bankami to není moc jednoduché. Jeden úvěr u banky již mám (na bydlení). Když jsem ho vyřizoval, trvalo to snad půl roku. Nyní jsem si chtěl vzít nějaký fin. produkt na výše zmíněnou nemovitost. Bohužel to nejde tak hladce jak bych potřeboval a dva finanční poradci se kterými jsem spolupracoval mi připadají docela neschopní. Už jsem z toho trochu zoufalý a napadá mě, že se na to vykašlu, ale o tuto nemovitost hodně stojím, jsem přesvědčen o postupném finančním návratu (v našem městě je extrémní převaha poptávky po nájemních prostorech). Přemýšlím tedy jestli existuje nějaká reálná možnost financování bez banky. (jejich částečně nesmyslná pravidla hry mě unavují). Vím, že existuje služba Zonky, ale tam půkčují max. 500 tis. Já bych potřeboval částku mezi 3,5-4 miliony kč. Slyšel jsem reklamu na společnost Acema, ale to je právě to čemu jsem se chtěl vyhnout - mám z toho obavy. Existuje něco? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Banka je hlídaná státem, takže se nemůže stát, že díky malému nedorozumění padnete do exekucí. Jestli chcete nebankovní instituci, musíte mít dostatečné zajištění a splátky budou jistě o dost vyšší, stejně tak riziko.

Můžete se pokusit ukecat někoho z rodiny a smluvně u právníků sepsat smlouvu o půjčce a splátkách...

jjirka
hodnocení

0x

No zcela určitě bych šel pouze přes banku, ty půjčují na dlouho, ostatní jedou na krátké časy s vysokým ziskem.Zcela určitě by jste měl problém.A znáte Home credit? Tak Zonky je projekt Home creditu, jen jinak nazváno a trochu modifikováno, tak pozor.Jedině banka je schopna naplnit Vaši představu,jinak je to šlápnutí do sraček.

banka
hodnocení

0x

Odověď - neexistuje !

Píšete, že jste maličký podnikatel a přitom si troufnete na dvě hypotéky? Klobouk dolů a nebo nejste zas tak malý podnikatel. Holt, nemůžete mít všechno.

hodnocení

0x
Nevím sice jak je ten prostor k případnému pronájmu veliký ale pokud by ten úvěr byl formou hypotéky na 20 let,budete se měsíčními splátkami blížit cca 28-i tisícům.Pokud Vám je někdo bude 20 let platit...
Ovšem před pár dny jsem četl informaci,že dosáhnout na hypotéku bude výrazně složitější.Mám tím na mysli bonitu klienta.
Nemyslím,že by Vaši finanční poradci byli neschopní,ono to prostě asi zařídit nejde.

team
hodnocení

Díky všem. Myslel jsem si to. :)

janys79
hodnocení

0x

Zkuste si vyměnit "role". Vy budete poskytovatelem půjček, budete dávat levněji než banka? Například hotovost za RPSN 3,5%, hypotéku za 1,5%? Určitě nebudete půjčovat s nulovým ziskem nebo dokonce se ztrátou, to by se Vám neyplatilo. Pokud by se přesto nějaká levná úvěrová společnost našla, věře mi, že by se k Vám informace o ní dostaly velmi rychle.

team
hodnocení

Ale já vůbec neřeším kdo má jak drahý či levný úvěr. Slovem seriózní jsem myslel něco jiného.

Situace se mi asi podaří vyřešit bankovním úvěrem, ale musím "obejít" tolik věcí, že k tomu bude zase několik krabic papírů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]