Dobry den, je to asi 2 tydny zpatky kdy moje kamaradka mela autonehodu. Dozvedela jsem se to az dnes. Jsme parta 5ti holek. Se dvoumi chodim do skoly a ty mi to ani nechteli rict jen mi rekli ať se ji zeptat na autoskolu. Diky bohu ze jsem to neudelala bych vypadala jak debil. Kvuli nehode ji proto musela zrusit. Ted kdyz jsem se to dozvedela tak nevim co mam delat. Jestli ji napsat a zajit za ni. Bavime se spolu jen kdyz se vidime to je jednou za mesic/dva. Co by jste delali na mem miste? Jak se mam zachovat?
Ono to kamarádství asi nebude tak horké. Kdyby to byla kamarádka, tak se takhle hloupě neptáš cizích lidí, jak se máš zachovat. O kamarády se člověk aktivně zajímá a to rozhodně není tvůj případ. Takže klidně dělej dál mrtvého brouka, je to pro tebe cizí člověk.
alice123
Malokdo udrzuje kamaradstvi od skolky tak si myslim ze tento koment je zcestni. Prijde mi hloupost ji denne vypisovat jestli se neco stalo. Me jenom zajima jak by se lide zachovali kdyby se od jine kamaradky dozvedeli tuto zpravu a co by delali. Protoze ja to fakt nevim z niceho nic ji napsat jak ti je. Nevadi ti ze se ta zprava vsude rozkrikla.
majsterjoe*
MIlá @alice123 Je jedno jak dlouho se s kamarádkou znáš, pokud je to kamarádka, tak se takto blbě neptáš a je fuk jestli ji znáš pár týdnů, nebo deset let.
Aspoň tu zprávu o bezkém uzdravení snad vymyslet můžeš, nemyslíš?
Zdravím. Myslím si, že není nic špatného na tom, když jí zavoláte nebo napíšete a řeknete, že jste se dozvěděla co se jí stalo. A popřejete jí brzké uzdravení. Případně se zeptáte zda něco nepotřebuje, jestli má náladu na Vaši návštěvu atd. Nebojte se projevit svůj zájem o ni.
Kamarádky vědí, jak se mají chovat, nedozvídají se o svých kamarádkách náhodně a nepotřebují se radit s cizími, co by pro jejich kamarádku bylo vhodné. Nevíš-li to sama, nech jí klid. Promluvíte si, až se zase někdy uvidíte (bude-li o to ještě stát).
Pokud jste dobré kamarádky, jak píšeš, kup bonboniéru, pár zákusků nebo třeba ovocný salát a zajdi za ní. Přímo se vždy mluví líp než li SMS nebo i telefonem. Všechno si ujasnite, návštěvu neodkládej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.