Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příbuzenské vztahy, co je pro mě..?

Od: pacesak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v jakém příbuzenském vztahu jsem s dítětem syna sestry mojí babičky? Nevím si rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sestra vaší babičky je vaše prateta. Její syn je bratranec jednoho z vašich rodičů a jeho dítě je pro vás druhý bratranec/ druhá sestřenice, popř. vlastník/vlastnice (říká se tomu různě).

iz*
hodnocení

0x

Podle občanského zákoníku nevím. Podle katolické církve by to snad měl/a být neteř/synovec 6. nebo 7. řádu. Ale úplně jista si tím nejsem (sháním k tomu právě informace).

fram

linie a stupně - probíralo se: okoun.cz/...

iz*

Fram, děkuju, ale to téma mi bohužel nepomůže.

Hledám informace k »Schwügerschaft des I. Grad«, tedy k něčemu, co podle některých zdrojů ani neexistuje. Jenže ti dva, jichž se to týkalo, se kvůli tomu v roce 1872 nemohli vzít bez dispensu, na který snad museli i nějakou dobu čekat...

Občas se děly věci, které byly oficiálně zakázány - na místní úrovni se nad tím přivřely obě oči. Mně vykládal jeden historik, že zkoumal rodokmen jisté rakouské rodiny a tam zjistil, že min. jednou se vzali příbuzní, kteří by normálně nesměli být sezdáni v žádném případě. Bylo to v nějaké malé obci v Alpách. Nic bližšího k tomu nevím, ale prý to v tom regionu nebyla kdovíjaká vzácnost.

xy
hodnocení

0x

U nás se takovému příbuznému říká stříně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]