Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest chodidla z vnější strany při chůzi

Od: anonymni* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

zhruba dva dny mě trápí bolest chodidla z vnější strany. Začalo to během chůze jen tak, nic se mi nestalo. Bolí to při každém došlápnutí na ono bolestivé místo, když přímo na to nešlápnu, skoro o tom nevím. Ale jakmile na to šlápnu opravdu plnou vahou, či šlápnu například na práh u dveří, bolestí mi je do pláče a celkem dlouho to odeznívá. V klidu mě to nebolí, jen pouze pokud nohu o něco silně zapřu v bolestivém místě. Na dotyk to nebolí. Otok též není.

Nevím, zda mám zajít k lékaři, či se to dá nějak zaléčit. Nemáte nějaké zkušenosti?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Nemáte nové boty?

Tipla bych zánět. Dojděte k obvodnímu lékaři, koukne se na to, vyzpovídá, prohmatá a když uzná, co to je, mohl byste dostat lék ve spreji. Měla jsem něco podobného a bylo to z nových bot. Pomohl opravdu obvodní lékař. Také jsem si myslela, že to máznu kostivalem a podobnými mastičkami, nepomohlo to. Bohužel jsem si název léku nezapsala, ale byl opravdu dobrý a pomohl a jiné boty. Napsala jsem svoji zkušenost ze začátku roku. Co máte Vy, opravdu nedokáži určit, a to asi málokdo.

hodnocení

0x

Dobrý den. Samozřejmě zajděte k lékaři. Pošle Vás na rentgen a zjistí se příčina bolesti.

hodnocení

0x

Řekla bych,že máte oslabený nějaký orgán.

Kupř.ledviny,játra,žaludek,srdce,slinivka,slezina...

Ovšem,to jsou pouze spekulace.

Mívám o občas také,takže okamžitě přecházím na zdravou a pestrou stravu.

Také procvičuji chodidla - akupresura.

Zkuste : blesk.cz/...

Každopádně lékař je na prvním místě.Neodkládejte jeho návštěvu.

Může se jednat také o ucpanou cévku !

iz*

! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

Je mi líto, Wamp, ale souhlasit lze pouze s větou ohledně spekulace.

Ivzez,
"každopádně lékař je na prvním místě."
---
To je nesmyslná odpověď !?
iz*

Napřed jste dagnostikovala, doporučení lékaře (za přehlédnutí pod odkazem na akupresuru se omlouvám) jste "zašila" až pod spoustu věcí spadajících do Z1... Přitom stačilo u něj zůstat... (S tím bych také souhlasila.)

hodnocení

0x
V době klimatizací si necháváme foukat třeba i na nohy... Jsem pro zánět a lékaře

ada*
hodnocení

0x

Tak já jsem před pár dny měla asi to samé. Citlivá bolest jen při došlápnutí. Ale já jsem byla celý den na nohách a večer při vyzutí bot mi to začalo. Dala jsem do vody mořskou sůl, vymáchala chodidla,pak namazala kostivalovou mastí a pak to přešlo. Mě to bolelo jeden den. Můžou to ale být i nějaké výrůstky,zánět a to je lepší zajít k lékaři, to se zjistí až na rentgenu.

hodnocení

0x

Pokud to trvá, chtělo by to určitě ortopeda, přinejmenším obvoďáka. Může se vám hroutit klenba nožní, naše nohy se mění věkem, zátěží a vším možným. Pokud nic nezjistí, pak bych to třeba mazala Ibalginem gel nebo podobnou mastí- uklidňuje zánět a bolest, nic se tím nezkazí. Je jich mnoho druhů, v lékárně poradí. Možná jste špatně šlápl, ani o tom nevíte. Můj syn měl taky bolesti v nártu aso 2 měsíce, myslel, že má ploché nohy, šel na ortopedii a na rentgenu mu našli srostlou zlomeninu kosti nártu. Ani neví, jak se mu to stalo.

rafn
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]