Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak vytáhnout klíště. Už mám klíště týden a nemůžu ho vytáhnout. Vždycky jsem klíště potřel alpou a ono samo vylezlo. Nedokáži vytáhnout klíště pinzetou, dělá se mi z toho špatně.
Kouzelnický trik: Na papírový kapesník kápneš trochu tekutého mýdla nebo sprchového gelu a kruhovým pohybem šmudláš po klíštěti, až najednou zjistíš, že je pryč (není pryč, je v tom kapesníku).
aha, to je obdoba mojí metody s vatičkou a mýdlem, ale týdem chodit s klíštětem, to je tedy nápad
Od lonského léta používám : namydlím kousíček vaty a žmoulám chviličku klíště a za pár vteřin ho náte na té vatičce. Týden s ním chodíte? Co kdyby bylo infikované, no týden, to už musí být nacucané, vždyt je tolik metod, v nejhorším případě zakápnout olejem a pustí se, jinak se prodává v lékárně souprava na vyndání /kleštičky + delzinfekce/.
Jirko, já si myslím, že klíště už není a to, co ti v kůži zůstalo, to jsou jen kusadla s hlavou, protože jsi ho přetrhnul.. Přestaň vyšilovat a dělat se ti z toho špatně, nejsi hysterka!. Klíště patří k životu stejně jako mouchy, komáři a mnoho jiných tvorů. Zbytek vypadne sám, neboj se. Letos jsem psovi vytáhla 30 klíšťat a sobě 3 a nešílím!
Alpa došla?
Co jsem slyšel, tak není lékaři doporučováno potírat klíště vůbec ničím. Klíště je pry cimprlich, a pokud mu něco nevoní, zvrací. Přisáté pak přímo do rány.
Já klíšťata vytáčím párátkem. Tedy neberu ho do čelistí jako u pinzety, ale točím jím. Občas má snahu proklouznout překlopením z břicha na záda nebo opačně, ale to prý není důležité. Stejně na kusadlech nemá závit, ale řadu zoubků, takže ono vytáčení nevede k vyšroubování, ale k vyviklání.
jirka84: Nojo, to je pak těžký. Nepořebujete radu, ael vytáhnout klíště. To se ale po netu dělá dost blbě. Slyšel jsem, že někteří jedinci chodí s klíštětem na vytažení k obvodnímu lékaři. Tedy tak. Buď se přemůžete nebo ukecáte někoho z rodiny nebo okolí a nebo ten obvoďák. Jiná možnost není. Snad jen, že se klíště napije a odpadne samo
Na nic nečekám, bafnu pinzetu a uchopím klíště co nejvíc do kůže, asi za krk, jestli nějaký má. Většinou ho přetrhnu, tak vždy najodisoluji vatičku, přiložím na ranku a přelepím náplastí. Infekce nosí klíště v břiše, tak ta kusadla v ráně nejsou už tak riziková, hlavní je fofrem vyndat, nenechat je cucat dlouho. Borrelie prý předá za 24 hodin. Náplastí na sobě ve výsledku nosím několik...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.