Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak vytáhnout klíště. Už mám klíště týden a nemůžu ho vytáhnout. Vždycky jsem klíště potřel alpou a ono samo vylezlo. Nedokáži vytáhnout klíště pinzetou, dělá se mi z toho špatně. ![]()
Kouzelnický trik: Na papírový kapesník kápneš trochu tekutého mýdla nebo sprchového gelu a kruhovým pohybem šmudláš po klíštěti, až najednou zjistíš, že je pryč (není pryč, je v tom kapesníku).
aha, to je obdoba mojí metody s vatičkou a mýdlem, ale týdem chodit s klíštětem, to je tedy nápad ![]()
Od lonského léta používám : namydlím kousíček vaty a žmoulám chviličku klíště a za pár vteřin ho náte na té vatičce. Týden s ním chodíte? Co kdyby bylo infikované, no týden, to už musí být nacucané, vždyt je tolik metod, v nejhorším případě zakápnout olejem a pustí se, jinak se prodává v lékárně souprava na vyndání /kleštičky + delzinfekce/.
Jirko, já si myslím, že klíště už není a to, co ti v kůži zůstalo, to jsou jen kusadla s hlavou, protože jsi ho přetrhnul.. Přestaň vyšilovat a dělat se ti z toho špatně, nejsi hysterka!. Klíště patří k životu stejně jako mouchy, komáři a mnoho jiných tvorů. Zbytek vypadne sám, neboj se.
Letos jsem psovi vytáhla 30 klíšťat a sobě 3 a nešílím!
Alpa došla? ![]()
Co jsem slyšel, tak není lékaři doporučováno potírat klíště vůbec ničím. Klíště je pry cimprlich, a pokud mu něco nevoní, zvrací. Přisáté pak přímo do rány.
Já klíšťata vytáčím párátkem. Tedy neberu ho do čelistí jako u pinzety, ale točím jím. Občas má snahu proklouznout překlopením z břicha na záda nebo opačně, ale to prý není důležité. Stejně na kusadlech nemá závit, ale řadu zoubků, takže ono vytáčení nevede k vyšroubování, ale k vyviklání.
jirka84: Nojo, to je pak těžký. Nepořebujete radu, ael vytáhnout klíště. To se ale po netu dělá dost blbě. Slyšel jsem, že někteří jedinci chodí s klíštětem na vytažení k obvodnímu lékaři. Tedy tak. Buď se přemůžete nebo ukecáte někoho z rodiny nebo okolí a nebo ten obvoďák. Jiná možnost není. Snad jen, že se klíště napije a odpadne samo ![]()
Na nic nečekám, bafnu pinzetu a uchopím klíště co nejvíc do kůže, asi za krk, jestli nějaký má. Většinou ho přetrhnu, tak vždy najodisoluji vatičku, přiložím na ranku a přelepím náplastí. Infekce nosí klíště v břiše, tak ta kusadla v ráně nejsou už tak riziková, hlavní je fofrem vyndat, nenechat je cucat dlouho. Borrelie prý předá za 24 hodin. Náplastí na sobě ve výsledku nosím několik...![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.