Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňová úleva na dítě

Od: daisy535® odpovědí: 6 změna:
Zdravím, po materske se vracim do prace a chci si moci odecist dan na dite, ktere mam v peci. Jenze tuto danovou ulevu si nechal napsat ex na sebe. Jak to resit? Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

6x
Vyzvěte ho, aby přestal slevu uplatňovat a doložil vám potvrzení, že tak nečiní.
Jestli odmítne, upozorněte ho na Zákon o daních z příjmů, paragraf 35c, kde je jasně napsáno, že uplatňuje ten, který žije s dítětem ve společné domácnosti.
Má smůlu.

Než jsem dohledal paragraf, už bych byl druhej ;)

vilik*
Můj komentář smysl měl a radu neposkytoval. Tedy pravidlo Z1 porušeno nebylo.
Pokud bychom spíše polemizovali o pravidlu Z2, jak jen naznačujete, tak jsem použil obecně používané a nehanlivě vnímané lidové rčení jako komentář ke komentáři, které oba, mezi námi, měly naprosto stejnou souvislost s tématem otázky. Přesto jeden z nich vymazán nebyl. Pokud tedy chcete poukazovat na pravidla, konejte, ale zkuste být spravedlivý.
Pokud tedy chceme být přesní, příspěvek byl vymazán podle pravidla Z5.
Nebudu se ani domýšlet, že by se zde našel někdo tak vztahovačný, že může toto úsloví považovat za znevážení své osoby, a kdo by v takovém případě zřejmě komentář nahlásil. Ale jsem rád, že mám zřejmě naprosto jiný pohled na věc, co mě osobně se může dotknout nebo mě zesměšnit.

ivap
hodnocení

2x

Ex musí si na mzdovce v práci nahlásit, že už nebude od dalšího měsíce uplatňovat a vy práci zase nahlásit, že od daného měsíce uplatňujete.

Na konci roku u danovéhopřiznání budete oba vyplnovat, dokdy mel ulevu on odkdy Vy. Současně se musí přiložit čestné prohlášení od něj, že už neuplatňuje a taky to vydá mzdovka.

hodnocení

Co když to odmítne? Nemáme dobrý vztah.
eulalie*

Dobrý den. Pokud váš ex odmítne, tak ho upozorněte na to, že v tom případě si soudně požádáte o zvýšení alimentů přesně o tu částku daňové úlevy... , protože vám ty peníze ve vašem rodinném rozpočtu chybějí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]