Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedova studna mi vzala vodu z mojí

Od: liburena odpovědí: 6 změna:

Co dělat? Povolení k vrtu měl. Jaká jsou moje šance? Nechci vést soudní spory , domluva s ním je , ale nabízí mí, abych šel po firmě ,,,Je to tak? pokud je tok přerušen, dá se vrátit? Asi ne , co? Takže si mám vyvrtat taky? Nebo chtít po něm připojení ke mně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, to co se vám stalo je kór v dnešní době velké neštěstí. Jak vyřešit nápravu vám bohužel neporadím. To je práce pro hydrogeology. Ti ostatně se měli vyjádřit už před samotným vrtem. Na napojení na jeho studnu bych asi nepřistoupil. Jak by se řešily opravy čerpadla , platba za energii atd. A co potom potomci - domluvili by se?

Mohu se čistě ze zvědavosti zeptat jak daleko jsou studny od sebe a v jaké hloubce? Vy máte vrt a nebo kopanou? Díky za odpověď.

Napadla mne taková blbost. Kdyby jste po domluvě se sousedem dal do své studny hypermangan na obarvení objevila by se obarvená voda v jeho studni? Tak by jste mohl zjistit propojení vaší studny s jeho. Pokud by ale ta zemina tu vodu nepřefiltrovala a nezbavila zabarvení . Těžko říct.

pb®
S hypermanganem to fungovat nebude, to by se musela použít jiná chemikálie, spíš asi potravinářské barvivo.

hodnocení

0x

On zapříčinil ztrátu vody, pokud to dokážete obhájit? Páč jinak, nežli právním sporem u soudu nedocílíte nápravu. Musíte ho vyzvat k nápravě, nikoliv nějakou firmu se kterou nemáte nic společného. To on musí volat firma k nápravě, páč oni zapříčinili jeho problém s Vámi.

liburena
hodnocení

Já mám kopanou on vrt asi 30-50m od sebe

xy

Není moc pravděpodobné, že by např. 30m vrt vzal vodu 8m kopané studni, zdroje vody bývají v takových případech jiné. Navíc při té vzdálenosti. Nejlépe by se k tomu vyjádřil hydrogeolog.

xy
hodnocení

0x

Máte také vrtanou studnu? Jak daleko je vaše studna od jeho, a jak jsou studny hluboké?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]