Dobrý den, mám problém týkající se úzkosti a celkově stresu. Úzkosti jsem nikdy neměla, kromě pár minut před testem, ale jinak nikdy. Pak se to spustilo, když jsme se na podzim rozešli s bývalým přítelem. Po dvou měsících jsem to přešla, ale začala jsem mít úzkosti normálně. Od té doby prostě pokaždé, když se v mém životě vyskytne i ten sebemenší problém, tak mám úzkosti. Když řeším něco vážného, chce se mi zvracet. Největší problém je v tom, že také hledám všude problémy. Minule mi to zrovna způsobily rodiče, protože jsme se pohádali kvůli tomu, že jsem měla někam jít (více nebudu rozvádět), ale nakonec jsem se omluvila, protože už jsem měla jiné plány. Trochu si myslím, že to mám z rodičů, protože jen, co přijdou domů, už jsem ve stresu. Při nejbližší příležitosti se chceme s přítelem odstěhovat, ale bohužel nájmy jsou drahé a podle mě si ještě tak rok počkáme. Ale začínám mít pocit, že by to všechny problémy vyřešilo...
Možná by jste neměla dávat vinu rodičům. Jste dospělá,máte přítele a jestli oba dva pracujete, neměl by být pro vás problém najít si bydlení jen pro sebe. Možná je vás nyní v bytě mnoho, proto jste nervozní. A i rodiče by přivítali více soukromí pro sebe. Podle vás jsou nájmy drahé,tak buďte ráda a vděčná rodičům,že vás u sebe nechají. A nemyslete si,taky můžou mít stres.
Dobrý den. Nechápu, proč si každý myslí, že když se od rodičů odstěhuje k příteli, že už žádné starosti a úzkosti mít nebude a vše se vyřeší. Nevyřeší se nic, nebo možná jen něco. A začnou jiné starosti...
Úzkosti mohou pocházet také z dětství a jakoby od rodičů, a to prý proto, že za malinka "málo hladili". Tak jestli jsou od rány nebo tak...nechci sýčkovat, ale jednou, po letech (u přítele) na jejich péči vzpomenete.
samantha
Ano,asi je to opravdu možné, měla jsem od dětství přísnou výchovu od matky,otec mě nikdy neprasknul,ale taky nic neřešil,nepoznala jsem pohlazení,pochvalu,asi nebylo za co, myslím si i proto jsem střídala partnery, než jsem se vdala...?.Měla jsem úzkosti a nervozitu,koriguji praškami,bydlím z 50% na samotě u lesa,bez matky a jsem šťastná.
@nobody - Ale začínám mít pocit, že by to všechny problémy vyřešilo... Vězte, že vaše problémy nevyřeší žádné "to", ale jen a jen vy sama - a nikdy ne všechny jednou ranou.
Krom toho byste měla počítat s tím, že takové "to" může přinést problémy další - abyste pak nebyla překvapená, že instantní zázrak se nekonal.
Dobrý den. A vyhledala jste odbornou pomoc - psychologa? Problémy budete muset řešit i když budete bydlet s přítelem a ne s rodiči. Píšete, že kdykoli se vyskytne sebemenší problém, máte úzkosti. Tak začněte hledat problém u sebe, ne u rodičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.