Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolene a lýtka

Od: noha odpovědí: 6 změna:

Milí rádcové přes zdravotní problémy, obracím se na vás s dotazem ohledně bolesti kolena a lítka na jedné noze. Problém nevznikl přetažením, zvýšenou námahou ani úrazem.

Přek 2 týdny mě začaly bolet šlachy pod kolenem a během 3 dnů začaly bolet všechny vazy kolem kolena. Koleno postupně oteklo a bolest přešla i do lítka, které také oteklo. Na omak to bolestivé není, ale při chůzi bolí jak lítko, tak šlachy a vazy kolem kolena, hlavně na zadní straně. Ikdyž vím, že se šlachy nezkrátili, tak mám pocit, jako by byly kratší a nemohu bez bolesti nohu úplně narovnat. Nejde ani úplně ohnout (to bolí lítko i stehno), takže nedřepnu. Kolení kloub nebolí, jen okolí (vazy a šlachy). Ještě dodávám, že jsem sice pokročilého věku, ale chůze i po horách přes 20 km mě nedělala žádné potíže.

U lékaře jsem byl. Podstoupil jsem krevní i žilní vyšetření a všechno je v pořádku. S dotazem se na vás obracím proto, že jsem byl poslán na vyšetření na ortopedii, ale tam mají takový nával, že mě objednali až za měsíc.

Tak se vás ptám, jestli někdo nemáte nějaké zkušenosti s podobnými problémy, případně jestli nevíte o nějaké samoléčbě, která by ulevila do té doby, než se na ortopedii dostanu.

Za vaše rady a zkušenosti předem děkuji.

doplněno 19.06.18 14:13:

Děkuji za rady.

Ledování zkusím.

Křečové žíli nemám, alespoň ne viditelné, ale sono žil v celé noze ukánalo, že žíli jsou dobře průchodné.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud je tam stále otok, tak nepůjde noha dobře ohýbat nebo narovnat. Zkoušel jste už ledování? V domácích podmínkách to jde dobře tak, že sáček s mraženou zeleninou (ideální je hrášek) zabalíte do utěrky a přikládáte na oteklé místo - otok by se měl zmírnit. Zdravím!

hodnocení

2x

Ledování je dobrá alternativa.

Ještě dodám,kupte si hořčík,vitamín b - forte a vitamín c.

hodnocení

2x

Pokud vám dělali sono, předpokládám, že i rentgen. Sice sono by to asi ukázalo, ale může jít o Backerovu cystu. Je to pod kolenem a bolí to jak čert. Taky může jít o zánět šlach. Doporučila bych antiflogistika, pokud snášíte Ibalgin,tak si nasadit pár dní třeba 2x denně, léčí nejen bolest, ale i zánět, ale pozor na žaludek. Taky je možné to zkusit namazat mastí, v lékárně vám poradí- Ibalgin gel, aulin, Fastum gel a mnoho dalších. Určitě ulevit pohybu a námaze. A na ortopedii se vnutit jako akutní, nedělají jen objednané lidi, ale i úrazy.¨atd, na ty mají vždy okénko, čili i na tohle. nenechat se odbýt.

noha
hodnocení

Na rentgen mě neposlali, to prý navrhne až ortoped. Backerovu cystu znám, tu mi na té noze co bolí vyoperovali asi před 20 roky. Vím, že se to může opakovat, ale na sonu řekli, že tam cysta není. Ibalbin mě nevadí a vyzkouším ho.

A na tu ortopedii jsem se pokoušel vnutit, ale neuspěl jsem. Přitom zrovna když jsem se objednával, tak měli volno, protože nepřišel objednaný pacient. S takovými termíny mají asi víc volných míst, ptotože za měsíc se někteří vyléčí sami nebo jim potíže nějak přestanou, ale jiného pacienta místo toho objednaného asi nevezmou.

Jinak, za Vaši odpověď a raku moc děkuji.

hodnocení

0x

Tak tento problém přetrvává i u mě u všech vyšetření je všechno v pořádku. Tak se s tím učím žít, nejhorší je to, ale když večer jdu spát to je opruz. Ma lékařka mě řekla, že je to z křečových žil.

liska5
hodnocení

0x

Tohle je dotaz spíš do nějaké lékařské poradny. Když na ortopedii není šance, zkuste rehabilitační oddělení. Tam je taky lékař, který Vás nasměruje k fyzioterapeutům. S takovým případem mohli přijít do styku spíš, jak my laici tady.

Já bych si tipla, že je to spíš pro revmatologa. Nějaká artritida.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]