Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl jsem na návštěvě u mátky, má z boku vedle břicha takovou vyrážku a samozřejmě o doktorovi nechce ani slyšet. Je to jen něco nepodstatného nebo to může být růže, pásový opar.., prostě něco závažnějšícho, viz foto?
pásový opar to není. Ten vypadá jako řada na sebe natlačených puchýřků a bolí tak, že by vaše matka k doktorovi ještě ráda jela taxíkem.
Já myslím že na obrázku vidím to, co moje děcka v létě mívaly každou chvíli, lehce rozedřenou opruzeninu pod gumou.
Radím vydezinfikovat Alpou a namáznout nějakou léčivou mastičkou, jako je třeba ten televizní Bepanthen.
Než ji přesvědčíte, aby šla klékaři, tak ať užívá B komplex forte a Zinek. To je obecně na kožní záněty. Jestli máte propolis / tinkturu v lihu/, tak potírat. Pásový opar vypukne po stresu, vyčerpání a slunění. Zpravidla kopíruje průběh mezižeberního nervu. Jeho virus sídlí v nervech. Když je člověk v dobré kondici, tak se virus neprojeví. Proto se snažit odpočívat a zdravě jíst a hodně pít čisté vody. Na potírání doporučují tekutý pudr, jak se s ním potírají dětem neštovice. Taky s nimi pásák souvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.