Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevence proti zánětu moč. cest

Od: naty* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Je mi 25 a za svůj život mám již 3tí zánět moč. cest. Mám ho teď asi po 4 letech. Nyní mám jen začínající, takže nemám takové obtíže.

Chci se zeptat, zdali to není špatné, že ho mám už po 3? Jestli je to normální nebo by chtělo na tom nějak zapracovat?

Dále se chci zeptat, jak vzniká. Je možné, že z nastydnutí? Protože netusím jak jsem k tomu přišla, zřejmě že sedím v průvanu. Jak se mám preventivně chránit před vznikem? Často jezdím 1,5 hodiny v buse, vlaku a tam jsou otevřená okýnka a pokud jsou horka jako teď, nelze se "nevětrat". Řekla jsem si, že s sebou na cesty vždy budu brát svetr a vždy si ho dám na záda, aby mi na ně netáhlo. Nebo jakým jiným způsobem předejít těmto potížím? Není to nic příjmného a zase bych byla ráda několik let bez toho. Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Někdo na to trpí opakovaně. Pokud již obtíže máte, chtělo by to navštívit lékaře. Někdy je nutné nasadit antibiotika, nečekat až bude nejhůř. Určitě je dobré chránit si spodek proti prochladnutí (nesedat si na studené, průvan též není dobrý atd.) Jinak rady a více zde:

zena.aktualne.cz/...

hodnocení

3x

Vloni jsem si myla nohy v ledové vodě na zahradě, bylo horko a já si je potřebovala odmočit a během 4 hodin jsem jela na pohotovost s akutním zánětem . Od té doby si dávám pozor na prochladnutí od nohou a nyní užívám preventivně NefroVaxin, doporučují ho i někteří lékaři. Přesto, pokud mám pocit, že mi je chladno na nohy,beru si ponožky,jinak chodím po zahradě i v záhoncích moc ráda bosa.

hodnocení

0x

Asi dostanu vynadáno, ale odvážím se i tak a zeptám se Vás. Jaké nosíte kahoty, džíny? Bokovky? Ale odpovězte pravdu, jinak to nemá smysl.

liska5
hodnocení

0x

Dostatek tekutin, ale ne sladkých, tedy obyčejnou vodu a občas urologický čaj. Vývary z petržele kořenové i listové, brusinky, třešně,meloun, skořici a ořechy. Ve stravě více zeleniny a méně sladkostí, uzenin a masa vč. vývarů. Omezit kávu, černý čaj a cukr. Vaše ideální jídlo je okurkový salát s kefíram a česnekem. Co málokde uvádějí, je stres. Všimněte si, že zánět většinou příjde po nějaké psychické zátěži. Jestli tabletky, tak E vitamin na lačno a hořčík. Kupte si Rowatinex / kapky nebo tobolky / a když ucítíte pálení v moč. trubici, hned si ho dejte / před jídlem/.

Liska, to je pravda, ale já bych si v první řadě zjistila příčiny těch častých zánětů.

liska5

Byl to kdysi i můj problém. A když jsem změnila přístup ve smyslu, jak píši, tak se to zlepšilo. Ona i tu bývá rodinná dispozice. Maminka měla, i babička na to trpěla.. Jedno jsem vynechala: prochlazení a koupání venku, mokré plavky... Na to bacha.

zanet
hodnocení

0x

Jako prevenci popíjím týden v měsíci kopřivový čaj.

hodnocení

0x

Podívejte se sem : scarlett-medicaherba.cz/...

Přidal bych nesouložit na studené mezi a nesedat na studené zídky !

hoststary*
hodnocení

0x
suzymon: trefila jste hřebík na hlavičku, zasloužila byste bod - citace: Liska, to je pravda, ale já bych si v první řadě zjistila příčiny těch častých zánětů.Možná změnit hygienické návyky, záchod ve škole nebo v zaměstnání (nebo alespoň přes usednutím před močení spláchnout a pak teprve si sednou a ještě ne na prkýnko, ale podložit si ho papírovými ubrousky), všechny maminky učí dcerky, aby si neoblékaly kalhotky. Nepřehánět si s intimní hygienou, musí zůstat přirozené bakteriální prostředí, které také chrání před nežádoucí infekcí.Prostydnutí je pouze spouštěcí mechanismus probuzení zánětu. Prostydnutí od nohou, sezení na studeném, apod. Dobré je pití vhodných tekutin, ne sladkých limonád, ale vhodné čaje nebo bylinné čajíčky. voda, minerální voda, atd... ale to tu už bylo.

liska5
hodnocení

0x

Příčiny? Příčiny! To můžete hledat u všech infekcí a dojdete ke stejnému: souhra okolností mezi které patří:

únava, nevhodná strava a potažmo kvalita střevní mikroflory, pH, nedostatek tekutin, rodové dispozice, nachlazení, jiná infekce v těle, stres, fyzické vyčerpání, kouření, alkohol, věk, jiné nemoci / i skryté/, špatná hygiena, zatěžující životní prostředí, geopatologické zóny, roční období..
Bakterie,viry, kvasinky, plísně jsou všude. Rozjedou se za určitých podmínek. Vyhovuje jim sliznice, která se nebrání, naopak je živnou půdou. Někdy je to specifická nákaza, se kterou se jedinec setká / infekční agens/. To jsou hlavně ty nemoci, kde se nabízí očkování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]