Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Je mi 25 a za svůj život mám již 3tí zánět moč. cest. Mám ho teď asi po 4 letech. Nyní mám jen začínající, takže nemám takové obtíže.
Chci se zeptat, zdali to není špatné, že ho mám už po 3? Jestli je to normální nebo by chtělo na tom nějak zapracovat?
Dále se chci zeptat, jak vzniká. Je možné, že z nastydnutí? Protože netusím jak jsem k tomu přišla, zřejmě že sedím v průvanu. Jak se mám preventivně chránit před vznikem? Často jezdím 1,5 hodiny v buse, vlaku a tam jsou otevřená okýnka a pokud jsou horka jako teď, nelze se "nevětrat". Řekla jsem si, že s sebou na cesty vždy budu brát svetr a vždy si ho dám na záda, aby mi na ně netáhlo. Nebo jakým jiným způsobem předejít těmto potížím? Není to nic příjmného a zase bych byla ráda několik let bez toho. Děkuji
Vloni jsem si myla nohy v ledové vodě na zahradě, bylo horko a já si je potřebovala odmočit a během 4 hodin jsem jela na pohotovost s akutním zánětem . Od té doby si dávám pozor na prochladnutí od nohou a nyní užívám preventivně NefroVaxin, doporučují ho i někteří lékaři. Přesto, pokud mám pocit, že mi je chladno na nohy,beru si ponožky,jinak chodím po zahradě i v záhoncích moc ráda bosa.
Dostatek tekutin, ale ne sladkých, tedy obyčejnou vodu a občas urologický čaj. Vývary z petržele kořenové i listové, brusinky, třešně,meloun, skořici a ořechy. Ve stravě více zeleniny a méně sladkostí, uzenin a masa vč. vývarů. Omezit kávu, černý čaj a cukr. Vaše ideální jídlo je okurkový salát s kefíram a česnekem. Co málokde uvádějí, je stres. Všimněte si, že zánět většinou příjde po nějaké psychické zátěži. Jestli tabletky, tak E vitamin na lačno a hořčík. Kupte si Rowatinex / kapky nebo tobolky / a když ucítíte pálení v moč. trubici, hned si ho dejte / před jídlem/.
Podívejte se sem : scarlett-medicaherba.cz/...
Přidal bych nesouložit na studené mezi a nesedat na studené zídky !
Příčiny? Příčiny! To můžete hledat u všech infekcí a dojdete ke stejnému: souhra okolností mezi které patří:
únava, nevhodná strava a potažmo kvalita střevní mikroflory, pH, nedostatek tekutin, rodové dispozice, nachlazení, jiná infekce v těle, stres, fyzické vyčerpání, kouření, alkohol, věk, jiné nemoci / i skryté/, špatná hygiena, zatěžující životní prostředí, geopatologické zóny, roční období..
Bakterie,viry, kvasinky, plísně jsou všude. Rozjedou se za určitých podmínek. Vyhovuje jim sliznice, která se nebrání, naopak je živnou půdou. Někdy je to specifická nákaza, se kterou se jedinec setká / infekční agens/. To jsou hlavně ty nemoci, kde se nabízí očkování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.