Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená přísloví: čistému vše čisté?

Od: septam odpovědí: 5 změna:
Co znamená přísloví: čistému vše čisté?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

5x

*tuc*Jsi u mě a já u tebe a všechna ta špína jíž nás honí se nás netýká. Jsme sami a jsme mladí a náš spánek je čistý, ty má milovaná holčičko z dalekých kvetoucích polí. *tuc* citát: Erich Maria Remarque
Zdroj: citaty.net/...

Kde se vzalo (?) OMNIA MUNDA MUNDIS. *slunce*Čistým vše čisté. Z latiny / Nového zákona (list Titovi): Čistým je všechno čisté. Ale poskvrněným a nevěřícím nic není čisté.

Více: cs.wikiquote.org/...

hodnocení

4x

Zhruba to same, jako Podle sebe soudim tebe.

figurek*
hodnocení

4x

Svět čistého člověka je lepší, než svět zapšklého škarohlída.

Je myslím jasné proč. Čistý člověk vidí tu lepší stránku světa. I ti ostatní člobrdíci okolo mu připadají čistější.

Zapšklí škarohlídi vidí tu horší stránku světa a proto žijí ve světě plném zapšklých škarohlídů.

hodnocení

4x

Cit: Čistým je všechno čisté, říká prastará moudrost. A je to tak. Jsme-li uvnitř dobří, laskaví a čistí, pak kolem sebe uvidíme jen čistotu, dobro a laskavost. Jak uvnitř, tak vně. Ne, že by "nečistota a nelaskavost"ve světě přestala existovat, existuje i nadále, jen prostě není součástí našeho vnímání, našeho života, našeho světa. Nezaměřujeme se na ni, protože ji prostě nepotřebujeme. Zaměřujeme se na to, co ve svém životě chceme prožívat - tedy dobro, laskavost, čistotu a krásu.

znalosti-osvobozuji.webno/...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já si to vykládám asi moc jednoduše nebo až prostě jako neškodit zbytečně dobrému člověku či chovat se k němu slušně, když je slušný on. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]