Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné aktivně rušit zájezd s invia.cz kd

Od: anomamjmeno odpovědí: 5 změna:

Před 1.5 rokem jsem blízkým dával dárek - poukaz invia.cz za 10 000kč na zájezd k moři a dále nějaké peníze v hotovosti na zájezd. Peníze si vzali, poukaz nechtěli (asi nechtěli jet k moři, nevím). Poukaz mi zůstal, nepodařilo se mi ho prodat (nechtělo se mi s tím otravovat) a za pár dní mi má vypršet... Problém je že se mi zase tak moc k moři nechce jet, ale především mám strach že i když si nějaký zájezd koupím (někdy k podzimu asi), tak stejně nebudu moci jet, v dnešním roce mě čeká ještě dost věcí a pravděpodobně při mém štěstí v termínu kdy budu muset jet se mi objeví něco jiného a já nebudu nakonec moci jet i když zájezd bude už koupený...
Chci se zeptat - jde jednoduše na zájezd nejet a nijak o tom neinformovat invii/cestovku/dopravce (letadlo nebo bus)? Nebo pokud se nakonec rozhodnu nejet je dobré/potřeba pár dní předem o tom informovat někoho?
Podle mě... když nebudu moci jet, tak prostě nepojedu a nemusím o tom nikoho informovat/"omlouvat se"...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Presne na tohle na co se ptáte nas se zeptejte na pobočce az si budete vybírat nejaky ten zájezd.

hodnocení

0x

Jestli ten poukaz není spojený s nějakou konkrétní objednávkou nebo rezervací, tak o nic nejde a můžeš s klidným srdcem nechat těch deset litrů propadnout. Já bych se ho pokusil aspoň vrátit nebo přetermínovat.

*zed*

pecka*

Souhlasím ! Udělal bych to tak také.

anomamjmeno
hodnocení

Na to jsem se ale neptal. Vrátit nejde a prodloužen už jednou byl.

Ptal jsem se na to jestli mohu na zakoupený zájezd nakonec prostě nejet a nikomu nic neříct, neinformovat, nebo jestli je nutné to nějak řešit a oznámit předem invii že tam nakonec nepojedu (a co se stane pokud bych to neoznámil)...

hodnocení

0x

Na Invii invia.cz/... jsem se dočetla, že

a) lze prodloužit, maximálně však na 6 měsíců

b) Platnost certifikátu je 1 rok od data vystavení, certifikát starší 1 roku od data vystavení pozbývá platnosti bez náhrady. (Zřejmě plus těch 6 měsíců)

Z toho - aspoň pro mě - vyplývá, že pozbyde-li platnosti, jako by nebyl, tedy není nutno nikomu nic "hlásit". Ale já bych se ho asi snažila někde po okolí "udat", byť se slevou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]