Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se obrátit při neplacení výživného

Od: aero odpovědí: 10 změna:
Ahoj,
Jsem se ženou, která má dítě s jiným. Ten ale na své dítě již rok neplatí. Kam se obrátit? Přímo na policii? Při nezaplacení 4 dávek alimentů jde prý již o trestný čin.. Má s tím něco společného, že z toho roku, co neplatí, byl 9 měsíců na vazbě, nebo i když byl na vazbě, tak musí platit? Prý ne..
A ještě jeden dotaz, co je pravda na tom, že přítelkyně se může obrátit na úřad práce, kde ji prý alimenty vyplatí zpětně a pak to budou vymáhat na dlužníkovi?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

3x

s naší justící se můžeš obrátit tak max. na víru...a doufat, že se někdy dočkáš

hodnocení

1x

Zdravím. Obrátit se můžete na policii, exekutora, prarodiče..Stát alimenty ještě za neplatiče neplatí.

doplněno 13.06.18 13:24:

Sebod - Více zkušeností mám s mimosoudními dohodami co se prarodičů týče. A celkem s pozitivními výsledky. Soudu jsme podávali za klienty za posledních 10 let cca 12 žalobních návrhů, z toho soud vyhověl ve 4 případech. Já osobně na výživu vnoučat přispívám dle svých možností též, bez soudních tahanic. No, je to vše o lidech. Vždyť i ty o tom víš své, viď?;)

A doufejme, že platit nebude.

sebod*

Kapičko, máš zkušenost s těmi prarodiči? Mně se zdá, že to je téměř nemožné.

I prarodiče? Tak to se mi líbí! *palec*

marfusa*
hodnocení

1x

Stránky alimentydetem.cz nebo samozivitelky.cz. Obě poskytují veškeré služby zdarma.

hodnocení

0x

Na policii by měla jít určitě. Jinak doporučuji: alimentydetem.cz/...

sebod*

Ringo, máš Ty nebo někdo z okolí s touto firmou osobní DOBROU zkušenost? Já teda ne.

Ano, já jo. Zařídili co bylo třeba a roky povinný platil podle rozsudku.

sebod*

Tak jsme jim asi poslali složitější případy. *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]