Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se věřit eshopu vova.com?

Od: barbakan* odpovědí: 118 změna:

Dá se věřit tomuto zásilkovému obchodu nebo máte s ním zkušenosti vova.com/...

Dá se věřit eshopu vova.com?

118 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

3x

Já tam nakupuju běžně. Pak ještě i na wish a joom. Nikdy žádný problém. Pokud dojde zboží ve špatné kvalitě, tak stačí jen nafotit a reklamovat. Do 2 dnů mám peníze zpět na účtu. Pokud máte ještě nějaké otázky, tak se klidně ptejte. Už jsem uskutečnila aspoň 300 nákupů.

ludmila*

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou kartou platíte. Já mám pouze MONETA Bank a KB. A přes ty mě to nechce pustit - píší, že musím mít kartu mezinárodní. Chtěla bych si zakoupit paruky (mám zdravotní problémy), ale bohužel.

Děkuji za odpověď, Sejkorová - 776 639 142

ještě jednou k tomu obchodu vova. když objednám třeba za 5 Kč, i to tam mají, neúčtují si nic navíc. je to hotovka? děkuji

xxxtyn

Dobrý den,

prosím o radu. Chtěla bych vrátit zboží kvůli špatné velikosti, peníze mám zpátky na účtě, ale bohužel nikde nemůžu najít adresu, na kterou mám zboží vrátit... Prosím, jak jste to řešila vy? Děkuji za odpověď.

ludmila*

Prosím, zprostředkoval by mi někdo nákup na vova.cz? svalida@seznam.cz. Děkuji

m123*

xxxtyn, zboží se nevrací

jitka64

Ano dá, nikdy po mě nic ofotit nechtěli...počítat s tím, že zboží je fake a horší kvality...ovšem když je něco špatné, ofotím a peníze mi hned vrátí...zboží se zpět nezasílá...nikdy. ( mám asi 250 nákupů)

emily*

Prosím, mě nepřišel jeden kus zboží, kde mohu reklamovat. Nikde žádná adresa. Děkuji Emily

Reklamace se provádí přímo na stránce zboží, kde na pravé straně je odkaz. Případné dovysvětlení je možné pomocí chatu vpravo dole (komunikují česky). Ale jinak je obchod ne úplně důvěryhodný, protože neuvádí žádné kontakty (ani e-mail ani poštovní adresu).

kyrschova
Dobry den, chci se prosim zeptat, nebo poprosit o radu, nejde mi zbozi zaplatit kartou od MONETA BANK----Master Card----povoleni platit kartou mam, ale porad mi to nejde. Dekuji moc za odpoved, jinak nemaji zadny kontakt, kde bych volala... Kyrschova
facea

Dobrý den,na vova shop jsem si koupila zboží které přišlo ve špatné velikosti.Při reklamaci mi nejde přiložit soubor a na emailu mně odkazují zase na vrácení peněz.Nevíte prosím jak se s nimi dá domluvit.Děkuji za odpověd.

IVA

iren

Co s věcmi, které jsou špatné - spíš strašné kvality se posílají zpátky kam?když už mám od VOVA peníze zpět Děkuji za odpověď..

kajasoskova
Dobrý den, myslíte si, že jsou veči značek (FILA, Chapions, Tommy Hilfinger, atd.) fake?

hodnocení

3x
Otázka je proč zkoušet neznámý obchod, když je spousta prověřených důvěryhodných obchodů, kde je nejspíš stejné zboží.
mami

Udělala jsem na Vova jen jednu objednávku loni v srpnu 2018, dvoje boty. Jedny mi přišly normálně, po těch druhých se slehla země. Napsala jsem jim mail, ale reakce žádná, ani boty, ani peníze. Tak jsem asi vyhodila 500 Kč. Dá se podle vás ještě něco dělat? mami

Libore, naprosto s Tebou souhlasím, ale problém v těch jiných ověřených obchodech je jazyková bariéra. Někteří lidé prostě neumí žádný cizí jazyk a proto se uchylují do těchto pofidérních obchodů, protože je zláká ta "čeština". Jenomže když tam pak napíší stížnost rovněž v češtině, je to naprosto zbytečné. A navíc tyto obchody nemají tak vypracovaný ochranný systém, jako je třeba na tom AliExpressu. Ani ten obchod Wish ne. A navíc je to u nich všechno předražené, protože oni přeprodávají zboží z Aliexpressu a přidávají si na zboží svou marži za sprostředkování. Navíc tam je daleko méně možností, jak zjistit jestli je prodejce ověřený a spolehlivý. To na tom Alíkovi lze snadno zjistit, protože tam není nikdo anonymní a je to dobře hlídané. Mně se teda za 3 roky co u nich nakupuji a to objednávám opravdu hodně a stále, ještě nikdy nestalo, abych přišla o jedinou korunu, nebo dokonce o zboží a i peníze.

aluska333

Dobrýnden,objednala jsem si dvoje šaty a zaplatila určitou částku dne 12.ledna 2019.Včera mi přišly jedny šaty,takový hadrže ba se tím nedala ani podaha umývat.Naprosto nekvalitní zboží,barva jak je na obrázku,to je jak nebe a dudy vůvec se ani trochu neztotožnˇuje .Kvalita,místo šifonu tvrdý dederon na rukávech.Katastrofa nedoporučuji.Za levný peníz,věc na vyhození.Teď čekám na druhé šatyjestli pak změním názor.

Aluško, bude to stejné. Bohužel. Ale alespoň jste už poučená.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obecně - já bych své peníze předem a do Hongkongu neposílal. Jinak to bude nějaká asijská společnost, kterých je více (asijských e-shopů na stejném principu). Recenze jsem nenašel. Zdravím!

jananovakova*
hodnocení

1x

Dobrý den, objednala jsem si čtyři halenky a byla jsem hodně zklamaná. Materiál ani vzhled neodpovídal zobrazenému fotu na stránkách vova. Pokud by mi mohl někdo poradit kde se mám obrátit s reklamací budu ráda.

greybeard
hodnocení

1x

Kvalita obchodu nevalná, takže jednání asi bude taky nevalné. Soudě podle stížností nemají dobře zabezpečený web, takže jim hackeři ukradou vaši adresu a posílají vám různě "vtipné" maily.

Pokud se zboží týče, bude to spíš horší kvalita.

Já osobně používám nejraději takové obchody, u kterých je uvedena adresa místa podnikání (a pokud možno v Česku). I tak si nové obchody nejdříve opatrně zkouším, abych z nich pak netahal velké částky ...

hodnocení

1x

S obchodem jako takovým mám zatím dobrou zkušenost. Horší je to však s kvalitou zboží. Objednal jsem si Flashdisk 2T (2 terabajty). Přišel v pořádku, ale když jsem jej chtěl použít, tak se v systému hlásí jako pevný HDD Toschiba 3,5" a nelze jej naformátovat, protože má vadnou FATku, kterou nelze opravit přepsáním. Při formátování vypisuje, že formátování nelze dokončit. Podle označení Toschiba DT01ACA200 se zcela jednoznačně jedná o padělek, protože toto oznnačení se používá pro pevné HDD a ne pro Falashdisky..

mpi

Podobně jsem naletěl na ebay. Podezřele levné flashky nebrat. Ukazovaly kapacitu 64GB, ale po 4 nahraných GB už to nebylo čitelné. Tj. skutečná kapacita 4GB ale v systému se to tvářilo jako 64GB. Jediná šance jak to ověřit je zcela to zaplnit, např. filmy a postupně přehrát. Zkušební programy které to zaplní stejnými daty nezjistí nic. Takže ne vadná elektronika, ale jednoznačně úmyslně vyrobený padělek typu Past na blbce. A vrátit to nelze, poštovné by bylo dražší než výrobek. Pomáhá někdy poslat jim hodně negativní hodnocení, ale zrovna tady se v podstatě nikomu neukázalo. Jinak na negativní hodnocení reagují většinou hodně rychle a neodbytně a za opravu hodnocení jsou ochotni vrátit peníze. Měli by je ale vrátit, i když tam to negativní hodnocení zůstane.

lili*
hodnocení

0x
Dobrý den,objednala jsem na e-shopu vova.com,platba proběhla a za dva dny mi přišel mail,ze chtějí vyfotit kreditní kartu a obcanku,jinak,ze objednavku nezašlou.Nejspis jsem o peníze za objednavku přišla,protože jim ofocene dokumenty zasílat rozhodně nebudu.Za mě obchod nedoporučuji!
m123*

To je divný, po mě nikdy z žádnýho e-shopu toto nechtěli. Nikam nic neposílejte. Pokud do určitýho data co máte uvedeno u zásilky zboží nedojde, tak zažádejte o vrácení peněz z důvodu nedodání zboží.

Já mám fakt ty nejlepší zkušenosti. Zrovna dnes mi došli další balíčky :) .

potkandick

Mě se stalo uplně to samé.Napsali mi že je problém s platbou,a že mám zaslat ofocenou kartu a doklad totožnosti.Tak jsem jim napsala ,že u mě platba proběhla at pošlou zboží,nebo at vrátí peníze a zboží si nechají.zatím se nikdo neozval.Tak doufám,že peníze vrátí,

jecmenovadagma

Čtu komentáře...nechápu,proč mám dávat číslo karty a heslo k dispozici komuko-li cizímu...proč nelze zaplatit převodem?

m123*

Teď už je to na hodně eshopech nejen těch čínských. Já vždy zaplatím a kartu hned smažu. Nikdy jsem neměla žádnej problém ani s vrácením peněz zpět na kartu.

potkandick

Já jsem jim napsala,že v žádném případě ofocenou kartu a občanku nebudu posílat,at zruší objednávku.Objednávjz zrušili a peníze jsem měla do dvou dnů zpátky na účtu.

imy

Bohužel mám taktéž špatné zkušenosti. První platba proběhla úspěšně a po druhé platbě mi napsali, že mám poslat kartu ofocenou s průkazem totožnosti. Určitě nic neposílám a veškeré transakce požaduji zrušit a radši zůstanu u Wish.Tam jsem nikdy neměla problém a mohu jen doporučit.

pv
Wish to přehání s poštovným. Poštovné 50% ceny zboží, jejich nejoblíbenější částka za dopravu je 270 Kč

jit*
hodnocení

0x
@Libor007 a které máte na mysli? Uveďte paní příklad, Vaše odpověď je dost obecná. Dekuji
pepca*

Dobrý den.

Mě se statlo totéž.

Objednal jsem zboží a druhý den jsem měl poslat ofocenou kreditku a doklad totožnosti. Jsou asi padlí na hlavu.

Nic posílat nebudu. Hopdně nakupuji přes internet , ale doposud jsem se nesetkal s něčím podobným. Nedoporučuji tento obchod !

lucias
hodnocení

0x

Tak já jsem na těchto stránkách poprvé platila kartou přes internet (chtěla jsem to zkusit). Po dvou dnech od odeslání platby chtěly ofocený OP (pouze jméno vše ostatní bylo zakryto i foto) a poslední 4 čísla z karty. Mají to napsané i v obchodních podmínkách takže na doporučení známého že takto ofocený to nejde nijak zneužít jsem jim to poslala. První balíček už mám doma rychleji než avizovali a peníze na účtu mi také nikdo nevybral. Takže za mě zatím mohu jen doporučit, kvalita zb. pěkná , cena také a neplatíte tu žádné poštovné jako jinde.

Také mě zajímá tento obchod vova, ale nějak se mi nezdají ty ceny, moc levné, a když si objednám něco opravdu levného, třeba nabízejí i za 5 Kč, opravdu si nepočítají nějakou přirážku a poštovné, dojde to za ty peníze co jsem objednala? A dá se platit kartou Visa? Díky

m123*

Já si teď objednala pilníky na nehty za 6,- kč a opravdu jsem tolik i platila. Platba probíhá pouze on-line.

stále mi od VOVA chodí do meilu nabídky, zkusím jen tak objednat něco levného, jestli to přijde, pak se ozvu.

Ofocený OP a platební kartu chtějí jen u toho, kdo není zaregistrovaný na stránkách.

leon48

Není pravda. Jsem registrovaný a chtějí to po mně taky.Posílám jim prdlačku.

jirka99
hodnocení

0x

vova.com/...

Nikdy jsem tam nic neobjednával, ale když vidím, že nabízejí flešku 2TB za 261,54 Kč, tak se musím smát.

Zdejte si vyhledávání jen 1TB flešku a nedostanete se pod 10 000 Kč.

Tyto Flahky mají skutečně takovou velikost paměti, ale mají vadnou FAT, která nejde opravit přepsáním. Navíc se hlásí jako pevný HDD. Takže to vypadá na vadnou sérii, kterou někdo místo likvidace dal do takovéhoto prodeje. Výsledné použití je tedy možné jako ozdobný přívěšek třeba ke klíčům nebo na zip.

ivana*
hodnocení

0x

Přišlo všechno objednané zboží, ALE špatné velikosti na děti. 3x se mi stalo, že jsem objednala velikost a příšlo mi zboží o 2 až 3 čísla menší. Vypadá to, že když nemají tu správnou velikost, tak tam dají co mají.

medved75

Dobrý den, na stránce se zbožím mají uvedeno, že se má přihlížet na to, že jsou velikosti oděvů brány podle osob jejich (čínské, vietnamské či asijské) rasy a že Evropané s těmito informacemi musejí počítat,a tím pádem si i objednávat zboží o velikost či o dvě velikosti větší. A je fakt, když potkáte lidi z této rasy, že velikostí postavy jsou menší a drobnější než my. Já nakupuji na tomto webu ix let, vždy jsem si na jejich radu objednával zboží o číslo, o dvě větší a nikdy jsem neměl a nemám žádné špatné zkušenosti. Takže já mohu s klidným svědomím a vědomím tento obchodní portál doporučit.

helenanovotna
hodnocení

0x

Zřiďte si pay pal. Já jsem moc spokojená. Pokud zboží nedojde ve stanovené lhůtě, či je poškozené, okamžitě vám vrátí peníze na účet.

co je to ten účet payl payl? Jak to funguje?

Abys věděl, co je Paypal, tak se podívej na odkaz https://www.paypal.come.com/cz/home, kde se můžeš zaregistrovat a pak provádět přímé platby platební kartou například do zahraničí nebo i tuzemské.

helenat
hodnocení

0x

když jsem viděla nabídku byla jsem nadšená, ještě když přišel první balíček, ale pak to žačalo oblečení neodpovádá popisu ani materiálem ani velikostí, místo bot mě přišel kartáč na odstranění psí srsti, sponky do vlasů - mělo jich být 12 byla jen jedna. A vrácení peněz? kapitola sama o sobě přišly mě jiné částky než měli a na dotaz mě nebyli schopni odpovědět

No tak to mě zcela vzalo chuť si něco objednat, i když píšou zde , i spokojenci, Nechápu, ale ten postoj, že zboží bylo zcela jiné. A to jako fakt?

m123*

Mě vždy došlo to co mělo. Jen teď naposled mi došly malý šaty, ale hned druhej den jsem měla peníze zpět na účtu. Nejvíc jsem spokojená s hodinkama, šperkama, kosmetikou.

To, že nedostanete úplně stejnou částku zpátky na účet, je způsobeno tím, že když platíte, tak je $ přepočítáván podle aktuálního kurzu a když Vám peníze vrací, tak je to stejné. Také je přepočítán podle toho aktuálního denního kurzu a ten se mění nahoru a dolů. Tak se může stát, že jste zaplatila třeba 350 korun a za dva měsíce Vám přijde zpět třeba 345 korun. Oni si také hlídají kurz a vrací peníze v době, kdy je to pro ně nejvýhodnější.

helenanet
hodnocení

0x
Jako fakt věci pro dospělé co jsem objednala neodpovídají ani materiálem ani velikostí ale abych nebyla jen kritická tak na děti musím pochválit. A vrácení peněz je to týden začali chodit ale jiné sumy tak snad...

vitacom
hodnocení

0x

vzhledem k tomu že hodně nakupuji na Amazonu , tak jsem náhodou narazil na tento eshop kde nabízel stejné zboží jak na Amazonu ale podstatně za nižší ceny, objednal jsem si nějaké oblečení které bylo ve slevě a opravdu levné platba, proběhla bez problémů, po 14 dnech dorazilo zboží - sportovní tričko Boss a sportovní tepláky bez uvedení materiálu, bylo vidět že je to totální umělina, tepláky tak tenké že je přes ně vidět jak přes okno ,neuvedeno jak se má prát, výrobce zapomeňte, evidentně bylo vidět že jsou to šunty. Další zboží které jsem si objednal přišlo pokrčené. Osobně už žádná objednávka z mého pohledu velmi levná čína.

ivatraspe

Neda. Dne 23. srpna jsem objednala damske saty . Dnes prisla halenka - mala, vzapeti ve schrance byl balicek

s dalsi halenkou - malou. Snazim se o domluvu, ale na vse se odpoved, ze se mam prihlasit tim, tim...a vzdy bez

vysledku! Uz je mi jasne, ze jsem naletela. 1.230,- Kc vyhozenych. Budu jeste zkouset dal. Asi marne. Nadavam si.

Tak děkuji všem , kteří se zde vyjádřili k nákupu od schopu VOVA. To mi stačí, . Názor jsem si udělala.

helenanet
hodnocení

0x
Přimo na detailu u objednávky je žádost o vrácení peněz. Stačí na to kliknout napsat důvod a poslat foto. Nikdy se mě nestalo že by peníze nevrátili.

sonovska
hodnocení

0x

Začínám pochybovat, bylo mi několikrát označeno, že objednané zboží bylo dodáno i když skutečně ne. Kontrolovala jsem proč a zjistila jsem, že bylo dodáno do jiného města ma jimou adresu. Z toho důvodu již není možno otevřít žádost o vrácení peněz.

iz*

To je nějaký nesmysl. "Dodání na jinou adresu v jiném městě" je něco jiného než dodání objednaného zboží zákazníkovi. Podle mne byste to neměla nechat plavat.

Ivzes, není to nesmysl. Jelikož hodně nakupuji na AliExpress, tak se mi tohle už také stalo. Dodáno do Holandska. *smich* Ale na AliExpress je to tak, že mám možnost se bránit a reklamovat a žádat peníze zpět. A ty vždycky zpátky dostanu. Nebo honem prodejce prodlouží dobu dodání a rychle vyexpeduje další zboží, poštou expres. Zrovna jsem to řešila pro kamarádku. Ale musí to člověk hlídat a musí s nima komunikovat. Když to nechá plavat a jenom čeká co se bude dít, tak je "namydlený". Myslím si, že by se do tohoto způsobu nakupování, neměli pouštět lidé, kteří nejsou dostatečně jazykově vybavení. Je třeba si pročíst podmínky a hlavně je nutné reagovat písemně včas. A tyhle "české" portály jsou ty nejnebezpečnější. Do toho bych teda nešla. Ale je to popsáno na internetu, čeho se mají lidé obávat. Jenomže on to nikdo nečte a pak se tady diví. Například Wish patří k těm špatným portálům. Tam je podvod v tom, že si účtují dopravu a pěkně draze. Třeba napíší, že produkt je zdarma :-Da za poštovné pak ten dotyčný zaplatí dvakrát tolik, než kdyby si to koupil na AliExpress s poštou zdarma. Navíc ty obrázky, málokdy odpovídají skutečnosti. Jeden to kopíruje od druhého, ale nakonec zfalšují i svého konkurenta a kupující se nestačí divit, co mu přijde domů za hrůzu. Kdepak, s nákupy v Číně musí být člověk obezřetný.

helenanet
hodnocení

0x
Me se už to taky stalo.odklikla jsem zadost o vraceni penez, vyfotila jsem co me prislo, ze pozadovane zboží doslo na jinou adresu. A nebo napište na email service@vova.com a oni už poradi, ale pripravte se ze to muzeum nejakou tu chvilku trvat
bobulka15*

Prosím vás, ako môzem zrušiť kartu pri platbe cez apku. Chcela by som si to zadavat pri kazdom nákupe, tak to robim na ali.dakujem

danuska*
hodnocení

0x

dobra zkusenost,pochopitelne kvalitou cinske zbozi

hodnocení

0x

Tak názorů na tento obchod mnoho. Ale jistě bych si tam neobjednala, něco moc drahého, /elektroniku apd/, ale spíš nějakou ptákovinu, ani ne hadry, i ty si musím zkusit, zrovna tak boty, vždyť dneska seženete skoro vše co nabízejí ve třicetdevítkách, na trhu. No ale každý na to má jiný názor. To si myslím.

martink
hodnocení

0x
Nevím zda věřit v červenci jsem si objednala 2 santy šedý a červený zaplatila převodem 378 kc.jsem ráda ze tak málo no a je říjen a santove nikde když jsem napsala kde to vázne přišla mi odpověď ze to může trvat až 45 dní no tak nevím jestli 15.7 až 7.10 je pouhých 45 dní uz ani nedoufam ze do vánoc dojdou
m123*

Zažádejte o vrácení peněz. Pokud už jste neprošvihla dobu do kdy lze peníze vrátit.

daniela*

Objednala jsem si zboží, po potvrzení objednávky zboží rovnou uhradila a jak uvádějí další lidé výše, po 2 dnech mi přišla žádost o foto platební karty a kopii dokladu totožnosti. Poté, co jsem uvedla, že na toto nemají právo a žádám o zaslání zboží, které je již uhrazeno. Na toto mi přišlo vyjádření (evidentně psáno přes google překladač), že pokud toto nedodám, automaticky se objednávka zruší po 7 dnech. Po uvedení, že chci okamžitě zrušit objednávku a vrátit peníze mi přišlo, že mi peníze zřejmě vrátí do 14 dnů. NEDOPORUČUJI ZDE NAKUPOVAT, POKUD NECHCETE ZASÍLAT FOTO PLATEBNÍ KARTY A KOPII DOKLADU TOTOŽNOSTI!

m123*

Danielo, po kamarádce to chtěli taky, ale vykašlala se na to a zboží ji normálně přišlo. U další objednávky to stejný a zas ji vše přišlo. Asi to chce nereagovat :) . Já tam nakupuji dlouho a docela pravidelně. Nikdy po mě nic nechtěli a se zbožím jsem z 99% spokojená.

daniela*

Děkuji za Váš názor a zkušenosti. Možná, pokud bych nereagovala, vše by bylo v pořádku.

Na mou odpověď však uvedli, že pokud toto nedodám, objednávka se stejně automaticky zruší, proto jsem raději rovnou požádala o vrácení peněz.

V každém případě děkuji za reakci.

leon48

Na VOVA nakupuji asi 10 měsíců a nikdy žádný problém. Kupoval jsem ale samé drobnosti za pár korun jako kuchyňské potřeby a podobně. Nyní jsem objednal hodinky za 540 Kč a možná proto, že je to vyšší částka, po mne chtějí jako po vás ověření karty a občanku I KDYŽ JSEM REGISTROVANÝ. Nemyslím že zboží dojde protože u objednávky na jejich stránkách je komentář "POZASTAVENO". Doklady však posílat nehodlám a snad vrátí peníze. Když jdu na nákup do sámošky taky nepředkládám občanku. Prostě začnu nakupovat na Aliexpres nebo jinde.

Leon a to uděláte jedině dobře. Tohle je pofidérní portál, jim bych údaje své platební karty nesvěřovala. Na Aliexpress nakupuji bez problémů už několik let. Nikdy žádný problém. NIKDY. V případě problému, peníze vždy vrátí. A navíc, co jsem se tak koukala, na tom Vova přeprodávají to samé jako na Aliexpress, jenom si nejste jistý vůbec ničím. Už jsem někde četla, že těchto pofidérních obchodů, které chtějí konkurovat Aliexpressu přibývá a využívají právě toho, že to mají v češtině. Teda v češtině v úvozovkách, protože používají překladač, ale lidé se snadno nechají nachytat, protože si myslí, že když tomu rozumí, tak to je v pohodě. A to je omyl.

hodnocení

0x

Od. Martink... Ozvěte se mi, až Vám dorazí z boží, jsem zvědavá jak jste dopadla, moje známá, přišla o velké peníze.

janagfr
hodnocení

0x

z vovy nakuouji bez problémů,žádné kopie karty ofotit atd.nikdo nikdy nechtěl,zboží čínské,ale odpovídá ceně i dopravě zdarma zahrnuté do ceny. češi,češi,chcete za dvacku nebo stovku s dopravou přes půl světa v ceně luxus?

hodnocení

0x

Jen zareaguji na odpovědi výše. Taky mi nepřipadá normální chtít ofocenou občanku. Tohle se mi nikdy nestalo. Možná taky proto, že nikdy neplatím kartou, ale většinou zaplatím předem přes elektronické bankovnictví. Osobně bych se bál, že by mohli moje údaje zneužít.

H4ever, ale tohle je něco úplně jiného. V tomhle obchodě nelze zaplatit přes interbanking. To můžete jenom v Čechách, jinak musíte mít kartu, kterou se dá platit i v jiných zemích a údaje se vyplnit musí. "Vova" není český portál. ;) I když je to tam prezentováno v "češtině". To je právě ten chyták na důvěřivce.

hodnocení

0x

Taky po mně chtěli občanku a kartu. Vybodla jsem se na nákup, ale pokud se část údajů začerní, nevidím problém. Na podobných obchodek kupuji drobnosti, šperky, něco do domácnosti a pod. S oblečením mám špatnou zkušenost, protože mají jiné číslování. Po výměně, kdy jsem přidala 2 čísla navíc a opět to bylo malé, jsem oděvy objednávat přestala. Kvalita materiálů je různá, někdy dobrá, jindy katastrofa. Nezbývá, než materiál dobře prohlédnout a pak doufat. Boty, kupodivu, odpovídaly velikostí našemu číslování.

iren
hodnocení

0x

První balíčky přišly,tak jsem objednala další zboží . To strhli cenu objednaného zboží z účtu a do dnes čekám na potvrzení platby. Balíčky z první objednávky všechny nepřišly. Z druhé NIC. Už nikdy více !

hodnocení

0x

Už tady tato otázka byla nedávno poradte.cz/...

Já bych tam teda nic nekupovala ani náhodou. A že nakupuji v Číně hodně a s výbornými zkušenostmi.

m123*

Teď na vánoce jsem objednala 76 balíčků. Objednávala jsem 16. října a dodnes mi jich přišlo 73. Z toho jen jedna reklamace kvůli nevhodné velikosti. Takže za mě ano.

OK, já Vám to neberu. Ale já bych tam nekoupila ani jehlu. Znám Aliexpress a tam jsem spokojená.

sedliacka
hodnocení

0x

Zatiaľ spokojnosť, žiadne občianky a podobne. Doteraz mi prišlo všetko a oveľa rýchlejšie ako napr. z Aliexpresu.

eva*
hodnocení

0x
Dobrý den, prosím jak smazat platebni údaje z Vova

dodino57
hodnocení

0x

ja som maximálne spokojný,tovar prichádza aj skorej ako je dátum doručenia,všetko perfektne zabalene a v poriadku,vrele odporúčam

barbakan*
hodnocení

No, zkusil jsem to. Na zkoušku jsem objednal multimetr (podle obrázku) za nějakých 60 korun a po dlouhé době mi přišly jen kable. Už nikdy více.

waffle01*
hodnocení

0x
Dobrý den, objednával si někdo z tohoto obchodu značkové oblečení? Chtěla bych si koupit značkovou obuv,ale bojím se,jak daný produkt bude reálně vypadat a zda to nezastaví na celnici.

hodnocení

0x

Tak jsem se na ty boty podívala a protože mám už zkušenosti s nákupem v Číně, tak bych teda těm fotografiím a popisu, moc nevěřila. Clo zaplatíte vždy, když částka překročí limit. Myslím, že to je 22 $. Takže když budou boty stát kolem 20$. tak byste clo platit neměla. Já jsem si objednávala jenou takové letní mokasíny, bylo to na AliExpress, ale napřed jsem si přečetla hodně recenzí té konkrétnéí obuvi, což v tomto obchodě není možné a to by mne teda odradilo. Fotky vůbec nemusí být pravdivé, když se podíváte do všech obchodů, AliExpress, Vova, Wish, tak mají všichni stejné fotografie, ale ne všichni prodejci pak pošlou to, co vidíte na obrázku. Klidně napíší "kůže" a v realitě to je kůže syntetická. Na tom Vova dokonce ani někdy není uváděn materiál, takže vůbec nevíte, co kupujete. Je to kupování "zajíce v pytli".

waffle01*
Právě že si hodně vybírám z recenzí,co lidé na daný produkt dávají. U těch bot byly kladné recenze a z fotek bylo poznat,že obuv vypadá přesně jako na obrázku. No uvidím,ještě si to rozmyslím.

el
hodnocení

0x
Chtěla bych si objednat led páska platí ta oranžová cena pořád nebo je to jenom na určitou dobu

janaherczegova
hodnocení

0x
Vôbec sa nedá veriť.Objednala som si hodinky a vôbec mi neprišli.Objeenala som záclony zaplatila som ich,ale pomýlila som si veľkosť.Tak som žiadala o vrátenie peňazí.Cakala som mesiac na vrátenie,a do dnešného dňa nič.Namiesto toho aby vrátili peniaze,zmazali mi celý účet na Viva pretože som im napísala že to budem riešiť inak.Su to obyčajný podvodnici

tomk*
hodnocení

0x
Kolegové v práci si zde objednávali zboží a byli spokojeni. Na začátku měsíce jsem si také něco objednal přes aplikaci a ještě včera ověřoval, že platba byla přijata a zboží je na cestě. Dnes jsem se už přes aplikaci nemohl přihlásit a ani přes web. Webové stránky nenalezeny, tak nevím, jestli jen dočasná chyba nebo mám smůlu a obchod skončil.
stanislav7

Včera jsem zkusil objednat a čekám na zpracování, dnes aplikace ani web. stránky nejdou, nejdou v mobilu ani v počítači? Co se děje? Nevíte co se děje někdo?

A proč jste nedal na rady v této diskuzi? Evidentně jste tuto diskuzi četl. Možná Vám kamarádi neřekli pravdu. Sem každý pravdu napíše, je to zde anonymní a lidé jsou tady rozumní a nebudou radit schválně špatně. A to se někdy mezi "kamarády" stává. A stím přihlášením máte asi pravdu. Sama jsem to zkusila, ale dvakrát mi to odepsalo, že se stránka nedá najít. Divné.

eri

Dobrý den,nevíte někdo proč nefuguje web vova.com,už druhý den se marně snažím dostat na jejich server.Potřebuji upravit objednávku,do této doby bylo na Vově všechno v pořádku ,tak nevím co se děje.Díky za odpověd.

Eri, nenakupujte u neověřených prodejců. Mezi ně patří zrovna obchod "Vova". Zlákají lidi tím, že je to tam jakž-takž česky, ale, to je asi tak všechno. A v žádném případě ho neprovozuje český podnikatel. Jsou to zase Číňani, ale jsou to neověření prodejci, kteří nepodléhají žádné kontrole. Prodávají odpad. Prostě ty nejhorší napodobeniny. Obrázky-fotky zboží, jsou "ukradené" z Aliexpressu, ale neodpovídají té kvalitě. Na Aliexpress jsou ověření obchodníci, kteří jsou pod neustálou kontrolou systému. Jakmile se některý z nich dopustí nějaké nepravosti, jako je třeba lživý popis výrobku, velmi rychle je ze systému vedením Aliexpressu potrestán tím, že je vyřazen a už nesmí obchodovat. Proto si tam všichni prodejci na tohle dávají velký pozor, protože toho se velmi bojí. Obchodníci na Aliexpressu jsou spolehliví, protože jsou si vědomi toho, že jim tento portál umožňuje obrovské zisky. Je to největší obchod tohoto typu na světě. Obchodují s celým světem. Ale ne každý obchodník u nich dostane právo prodeje. Takže když se tam už někdo z nich dostane, jeho největší starostí je spokojenost zákazníka, protože v tomto systému má každý zákazník možnost a právo, dávat zpětnou vazbu. Mně se ještě nikdy za 3 roky co u nich nakupuji nestalo, že bych byla oklamána, nebo že by zboží neodpovídalo popisu. Nakupuji opravdu hodně. Právě teď mám 48 kusů objednaného různého zboží během jednoho týdne. Objednávám pro kamarádky, protože ony neznají cizí jazyky a tak mi jenom řeknou co potřebují a já jim to objednám. Je totiž třeba číst recenze jak toho produktu, tak toho prodejce. A pak si vybrat toho nejlepšího, protože jeden a ten samý produkt jich prodává hodně. Chce to opravdu čas a neskočit hned na první nabídku, ale porovnávat ceny a recenze, ale pak se to opravdu vyplatí. Já jsem objednávala pro svou kamarádku masážní přístroj na obličej, který jsem tady u nás našla za 3.489Kč a u Aliexpress ho kamarádka zaplatila 568Kč. Takže to je sakra rozdíl. Mohla bych tady napsat o tomhle obchodu román ;), tak toho už nechám. Ale protože se v tom pohybuji, tak opravdu nedoporučuji žádné jiné obchody tohoto typu. Jedině snad můžete použít nabídky "Wish", ale protože oni nakupují u obchodníků z Aliexpress a pak to zboží přeprodávají, tak to musí prodávat dráž, aby na tom vydělali. Mají to sice "chytře" vymyšlené, protože uvádí nehorázné a lživé původní ceny, a pak to nabídnou třeba úplně zdarma, jen za poštovné, ale to poštovné je vždycky dražší, než samotný výrobek.:-D Takovéhle praktiky u Aliexpress nejsou vůbec možné. Nikdy. U Aliexpress poštovné většinou neplatíte žádné. Ale může se stát, že někdo poštovné chce, ale stačí na ten samý produkt kouknout k jinému prodejci a najít si toho, který poštovné nechce. Ale jak píši, je to tak jedno %. Z 99% je poštovné zdarma.

lindi

Také trnu, protože jsem zaplatila minulý týden pár věciček pro svoji tvorbu a server Vova je od pátku nefunkční.Podezřelé bylo, že zůstala od nich v bankovnictví viset delší dobu platba, ale ta nešla již nijak zadržet:( .Ono již někde jsem narazila, že Vova má špatně ošetřená data:(, ale nevím co je na tom pravdy. Tomku a jak to řešíte a , co jste zjistíl? Jak je vidět je nás Více:( A jak přesně píše Suzymon já bych osobně kupovala na Aliexpressu, ale tan jazyk:( Zatím jsem si netroufla .Na Vově jsem začala právě proto , že to je v češtině. Mohu Vás poprosit Suzymon o napsání na mail . Je to možné? Zatím ho tady nevystavuji, protože nevím, jak to tady funguje. Pokud to je možné, ráda bych se někdy přidala k Vašim nákupům na Aliexpressu. Je vidět, že se dobře orientujete. Děkuji Lindi

lindi

Uf. Tak již Vova jede:) jen se musí spouštět z jiné adresy. Stačí přes vyhledávač z googlu a zpustit první z vrchu. Bylo mi to divné, ale nevzdala jsem se. Mám radost. Mé zboží je na cestě...Hezké dny všem.

Lindi, ráda bych Vám pomohla, ale problém je, že to všechno přichází na mou adresu a moje kamarádky jsou z mého města, tak jim to buďto odvezu, nebo si pro to přijedou samy. Kdybych to měla přeposílat, bylo by to komplikované a prodražilo by se to, protože byste musela platit poštovné a to je k ničemu. Teď jsem s kvůli Vám podívala, jestli je tam také český překlad. A ta možnost tam je, ale je to velmi špatně přeložené a musela byste se už alespoň trochu orientovat v nakupování u nich. Takže asi nepomůžu. Ale píšete, že se Vova znova objevila, tak snad Vám to vyjde. Ale zkuste porovnat ceny s Wish, tam to česky je docela dobře přeložené. Nevyrovná se to Aliexpressu, psala jsem o tom, ale když není jiná možnost, tak bych raději zkusila nakupovat u Wish, než u Vova. Přeji Vám hezké dny a je mi líto, že nemohu lépe pomoci. S.

rex30
hodnocení

0x

Ne vypadá to že jsme nalitli ,i já jsem si obědnala zboží přišel první kousek a né cely , napsala jsem jí a čekám na odpověd snad příjde

lindi

Asi jsme naletěli. Třeba Vova ještě naskočí a dokončí své závazky. A vy jste si poznačila někde kontak na ně, že jste jim psala? Server od pátku do dnes stále nejde:(

lindi
Uf. Tak již Vova jede:)jen se musí spouštět z jiné adresy. Stačí přes vyhledávač z googlu a spustit první z vrchu. Bylo mi to divné, ale nevzdala jsem se. Mám radost. Mé zboží je na cestě...Hezké dny všem.

ivetadubinova
hodnocení

0x

Objednala a zaplatila jsem si 1.2.2019 zboží,dodnes mi nepřišlo,peníze mi nevrátili a,bohužel,nejde se dostat na stránky Vova.Asi zkrachovali,a nic svým zákazníkům neoznámili

primavere
hodnocení

0x
Vypadá to úplně jako Aliexpress, akorát je to přeložené do cletiny. Shoduje se grafika, způsoby platby, žádné poštovné, delší doba dodání, spíše mizerná kvalita, velmi nízké ceny od neznámých a neověřených prodejců atd.
Řekla bych, že se Aliexpress jen snaží zasáhnout co nejvíce zákazníků na různých místech.

traud
hodnocení

0x

Dobrý den.

V prosinci jsem si objednala zboří za 1 116.92 Kč a 30.12.2018 za 657.46 Kč z druhé objednávky mi nedošlo zboží 3x klíčenka za 24.47 Kč a dvě panenky za 11.76 Kč. Jsem spokojená a ráda bych si znovu zboží objednala.

22.1.2019 jsem si objednala zboží za 233.11 Kč .Vše jsem obdržela, jen naslouchadlo za 94.09 Kč jsem neobdržela .

Prosím o vysvětlení ! Traude Rusňoková

hodnocení

0x

"Primavere", Vova a jiné podobné obchody napodobují AliExpress. Napřed si o vzniku AliExpress něco přečtěte, než budete psát své domněnky. Zakladatel se jmenuje Jack Ma. Obchod začal vznikat v roce 1999. Tenkrát se ten obchod jmenoval Alibaba, podle arabské pohádky Ali Baba. Dnes je to ten nejspolehlivější internetový obchod, protože za tu dobu vybudovali velmi vysoké zabezpečení pro obě strany, jak pro kupujícího, tak pro prodávajícího. A až v posledních letech se začaly objevovat různé podobné obchody typu AliExpress a ti se právě snaží o získávání nových klientů a kopírují způsob prodeje od AliExpress-u. Ale ti nemají tak vysoké zabezpečení plateb a kontrolu systému. Proto se u nich často stává, že prodejci jsou neověření a klidně své zboží neodešlou, nebo odešlou úplně něco jiného, než si člověk objedná a zaplatí. To se nikdy nemůže stát u AliExpress. Tam by se žádný prodejce neodvážil poslat místo čaje, třeba korálky. *sok* Nebo poslat jinou barvu bot, nebo zaměnit jedno zboží za jiné, podle toho, co má zrovna po ruce. Na AliExpress je objednávka 100% chráněná a nelze ji po zaplacení měnit prodejcem, pokud by se s kupujícím předem nedohodl na změně. Pokud zboží nemá, tak ho neodešle a AliExpress po 8 až 10 dnech automaticky a sám zruší objednávku, kupující je informovám emailem a peníze jsou mu okamžitě přeposlány na jeho účet. To se mi právě minulý týden stalo. Prodejce mi napřed nabízel jiný typ zubního kartáčku. Na to jsem nepřistoupila a tak mi byly peníze automaticky vráceny. Ani jsem nemusela nic nikam psát, nebo něco vysvětlovat.

AliExpress je virtuální tržiště provozované společností Alibaba Group, které propojuje konkrétního prodejce s kupujícím. Webová stránka byla založena roku 2010 a dnes je jedním z největších čínských e-shopů.

Nízké ceny, kterými je AliExpress proslulý, nabízí díky přímému propojení kupujícího s prodávajícím a bez přirážek zprostředkovatelům. Kupující zde může najít celou řadu zboží od oblečení, obuvi, šperků a kosmetiky přes elektroniku a autodíly až k vybavení domácnosti, zahradním doplňkům a hračkám.

AliExpress jde jednoduše přepnout do češtiny, avšak pro překlad používá Google Překladač a některé části textu nechává nepřeložené. Pro obyčejný nákup je tento překlad naprosto dostačující.

Přes affiliate program je AliExpress partnerem pro mnoho českých cashbackových portálů.

A doporučuji si něco přečíst o panu Jackovi Ma. Je to zajímavé.

prdak
hodnocení

0x

Dobrý den,loni,v srpnu,jsem si objednala zboží za 1400kč a do dnešního dne jsem ho neobdržela,ani peníze zpět,takže za mne rozhodně nevěřit tomuto eshopu

salford
hodnocení

0x

Och ludia, citajte poriadne, neplatte tam kartami ( kreditkami ), zriadte si ucet paypal ( tam zadate udaje o platobnej karte ) a platite cez paypal.Ja takto platim a predavam na ebay uz skoro 12 rokov...

Ak Vam tovar nedojde, jednoducho otvorite pripad ( dispute ) na paypal, a predavajuci ma 14 dni na odpoved, komunikaciu s Vami.Ak paypal vidi ze predavajuci vobec nereaguje na Vase maily ktore mu pisete v tom dispute, tak Vam vrati peniaze bez debaty..Neplatte kreditkami, nieste chraneny tak ako na paypal-e...

Rad poradim ak niekto ma zaujem...

Salford, to co zde tvrdíte není tak jednoznačné. Já bych nikdy PayPal nepoužila a klidně už 4 roky velmi čile nakupuji v Číně a chrání mne AliExpress systém. Rovněž dostanu peníze zpátky a bez problémů, Ale naopak jsem četla hodně stížností na služby PayPal, protože tam se dá podvádět snadno. A kdo chce, tak si informace může najít sám na internetu. Vy nakupoujete na Ebay a tam bude zřejmětaké ochranný systém toho obchodu. Něco podobného jako na AliEpress. Ale nechrání Vás PayPal.

salford

Nakupujem a predavam na ebay, tam je clovek ``chraneny`` aj ebay policy, ebay je ale spojeny s paypalom..

Ja len tvrdim ze ak maju ludia problem s vratenim penazi, resp.je tovar ktory dostali nejako poskodeny alebo nekompletny tak je moznost otvorit pripad aj cez paypal, nie cez ebay...

Aj ja som cital negativne recenzie na Aliexpress, samorejme aj na paypal su, ale ak dodrziavate ich policy, tak su na Vasej strane..

Ja som len pisal na tuto temu, kto by chcel nieco poradit ohladne toho ak im tovar nedojde, resp.je s tym nejaky iny problem, rad poradim..

Nijaky obchod na svete nieje 100 percentny, a nic nefunguje na 100 percent..

Takze ak niekto chce poradit, nech napise..

Pekny den

Dobře, tak si ale napřed přečtěte úvodní dotaz. Ten zněl na eshop Vova. Pak si najděte na internetu o který obchod se jedná a pak uvidíte, že Vaše rady nejsou v této otázce relevantní. Zde jde o český eshop, který zprostředkovává nákupy v Číně. A přečtěte si také podmínky prodeje tohoto eshopu a pak už Vám bude jasné, že rady které chcete dávat, v tomto případě nikomu nepomohou. Bohužel.

muzikova
hodnocení

0x

Objednala jsem si u Vova již několik věcí. Až na jedno tričko všechny v pořádku došly. Dostat peníze za tričko je prakticky nemožné. Odvolávají se na banku a chtějí na mně abych si u své banky zjistila,zda platba přišla. Banka tvrdí že nepřišla a dál se se mnou nehodlá bavit. Už jsem se smířila,že se vrácení peněz nedočkám. Mám ještě objednanou halenku,která je údajně již odeslána. Doufám,že dorazí,protože už vím,že vrácení peněz peněz se konat nebude.. Tak jako tak,s nakupováním u Vova končím. Ve finále se to prodraží.

doplněno 13.08.19 12:32:

Dobrý den,chci opravit včerejší zprávu. Platba za tričko mi byla vrácena ten den kdy jsem udělala objednávku. Nevím proč,ale nečekala jsem to a potom jsem to mezi ostatními transakcemi přehlédla. Takže je vše v pořádku a Vova jsem křivdila. Proč mi platbu poslali ten den zpět,to nechápu.

tomko

Dobrý den, to se docela divím, že to takhle dopadlo, přijde mi to totiž jako klasickej přeprodejce věcí z Číny, on to teda je.. ta doprava zdarma je tam z toho důvodu, že oni to pouze koupí a rovnou pošlou na vaši adresu takže poštovné neplatí ani oni.. Takže bych chtěl jen všechny upozornit, že tyhle překupnický eshopy akorát udělají více škody, než kolik na nich ušetříte. Pokud se někdo rozmýšlí tak tady je docela věcná rezenze k tomu obchodu recenzezdarma.cz/... Osobně nedoporučuji žádný obchod tohohle typu.. a když už jo tak rovnou objednat na Aliexpressu.

luke0287
hodnocení

0x
Dobry den @suzymon chcem sa opytat na stranku VOVA konkretne nato ze niektori predsjcovia ponukaju napriklad tenisky pre muzov a zeny. Ako pri objednavke a kde mam napisat komentar ze to chcem pre MUZOV lebo nikde v ponuke to neni. Na aliexpresse ked nieco objednavam tak sa mozem s dotycnym predajcom skontaktovat a opytat sa ho na rozne detaile ale tu som ziadnu moznost nenasiel ako nieco k objednavke alebo priamo predajcovi napisat a poinformovat sa. Viete mi prosim poradit?

Luke, to já nevím. Já nakupuji na AliExpress. Tady bych nekupovala nic.

Právě jsem srovnávala s AliExpress ještě dva obchody. Gearbest a Wish. Nemohu totiž sehnat náhradní kartáčky k sonickému zubnímu kartáčku. Na AliExpress mají ty co potřebuji momentálně vyprodané a 6 ks by mne tam vyšlo na 185 Kč. doprava zdarma. Wish má 3 kusy za 247 Kč. a k tomu poštovné za 169 Kč. Takže celkem bych za 3 náhradní hlavy zaplatila 416 korun. Kdybych koupila 2 sady, tak bych celkem za 6 hlav zaplatila 832 korun! Teda o 647 korun víc, než na Aliexpress. U Gearbest je mají momentálně také vyprodané, takže nevím za kolik je prodávají tam, ale poštovné u tohoto produktu je jenom 26 korun. Takže u Wish je rozhodně kupovat nebudu. Jelikož mám ještě dva, budu čekat, až naskladní u AliExpress.

A v tom Vova ani není možnost, abych někam napsala co konkrétně hledám, třeba kterou značku. Tam prostě vyskočí "orální péče" a člověk musí prohlížet všechno co oni nabízí a doufat, že třeba za hodinu protivného hledání kápne na to, co zrovna potřebuje. A to teda jisté není. Takže se ani nedivím, že není jak se spojit s prodejcem. Tak špatně udělaný e-shop jsem teda opravdu neviděla.

hrider
hodnocení

0x
Dobrý den, jednou jsem na VOVA vyhrála aukci, ale tu věc nakonec nechci, je někdo kdo by mi poradil, jak tu věc smazat?

benesjan
hodnocení

0x
Nedoporučuji!
Jsou i na černé listině, jako velmi rizikový,podvodný eshop na stránkách ČOI

didi
hodnocení

0x
Dobrý den,
Nemate někdo zkušenost s koupí telefonů, zda jsou v českém jazyce?
Děkuji za odpověď
nox®
Tato otázka má dost textu na to, aby rozumného člověka dostatečně odradila od koupi podobného zařízení z tohoto obchodu. Ale pokud chcete ušetřit pár stovek a koupit nějakou cihličku napěchovanou spywarem, hurá do toho. Já bych to neriskl ani za boha.

Didi, a to myslíte opravdu vážně? Vy chcete nakupovat telefon zrovna v tomto obchodě i po tom všem, co se tady o něm napsalo? *sok* Jestli ano, tak už snad ani nemá cenu do takových otázek přispívat, protože jak je vidět, tak je ještě hodně lidí, co asi nerozumí psanému slovu, nebo významu slov. Fakt tady sedím, a nejde mi to hlavy. *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma recenze vova
Otázky na téma vova recenze
Otázky na téma vova shop

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]