Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dne 29.6. mi končí pracovní smlouva, ale hned 30.6. máme odletět na dovolenou, kterou máme už půl roku zaplacenou. V té době jsem nevěděla o tom, že budu bez práce.
Jak je to s evidencí na úřadu práce? Stane se něco, když se zaeviduju až po příletu z týdenní dovolené? Po telefonické konzultaci se zaměstnankyní úřadu práce mi bylo řečeno, že se nestane nic, ale obávám se toho. Nárok na podporu mám.
Moc děkuji za odpověď.
Pracovní poměr obvykle končí posledním kalendářním měsíce (zde by šlo o 30. červen). Vy jste uzavřela dohodu? Nikdo není povinen se na ÚP registrovat. Evidence je právem, nikoliv povinností nezaměstnaných. Normálně se zaregistrujete po návratu z dovolené se skutečným datem registrace. Od toho dne budete mít i nárok na podporu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.