Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce a dovolená

Od: dany35* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dne 29.6. mi končí pracovní smlouva, ale hned 30.6. máme odletět na dovolenou, kterou máme už půl roku zaplacenou. V té době jsem nevěděla o tom, že budu bez práce.

Jak je to s evidencí na úřadu práce? Stane se něco, když se zaeviduju až po příletu z týdenní dovolené? Po telefonické konzultaci se zaměstnankyní úřadu práce mi bylo řečeno, že se nestane nic, ale obávám se toho. Nárok na podporu mám.

Moc děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Pracovní poměr obvykle končí posledním kalendářním měsíce (zde by šlo o 30. červen). Vy jste uzavřela dohodu? Nikdo není povinen se na ÚP registrovat. Evidence je právem, nikoliv povinností nezaměstnaných. Normálně se zaregistrujete po návratu z dovolené se skutečným datem registrace. Od toho dne budete mít i nárok na podporu.

dany35*
Prac.pomer mi skonci 30.6. Spatne jsem to napsala, omlouvam se. Skonci mi smlouva na dobu urcitou a prac.pomer jiz nebude prodlouzen.

hodnocení

3x

Dobrý den. Nestane se nic. Ničeho se neobávejte a v klidu si užijte dovolenou. Na ÚP se zaregistrujte, až se vrátíte.

dany35*
hodnocení

0x
Dekuji moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]