Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezření na zánět středního ucha

Od: dasule* odpovědí: 6 změna:

Je pátek večer a mám podezření na zánět středního ucha. Bolí ho v uchu, jakoby i mandle a čelist. Při jakémkoliv pohybu čelistí bolest v uchu vystřeluje. Nemáte někdo radu, co s tím udělat? Auto je zapadané sněhem...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert*
hodnocení

0x

Odházet auto a jet na pohotovost, nebo suchý teplý obklad a ráno k lékaři - aha, je sobota, takže na pohotovost. A Ibuprofen na utišení bolesti a proti zánětu určitě doma máte, takže nějakou rozumnou dávku.

Pokud jde o dítě, tak odházet to auto a na pohotovost.

arecibo*
hodnocení

0x

Jestli máte doma aloe, tak si ji kus uřízněte a nakapejte pár kapek do ucha. Poté ucho ucpěte kouskem vaty, ať Vám ta aloe nevyteče.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Měl jsem obdobný problém cca před rokem.Je to nepříjemná bolest*mala*.Při každém polknutí mi bolest vystřelila z ucha přes čelist do mandlí.Bylo to začátkem týdne a já to , *zed*bambula*zed* , nechal zajít tak dleko , že jsem o víkendu jel nakonec na pohotovost a byl téměř 3 týdny doma.Ale po ošetření přišla znatelná úleva již druhý den*uf*.

Samo se to nevyléčí,tak bych radil co nejdříve navštívit lékaře*palec*

dasule*
hodnocení

Díky všem. Snad se mi podaří ho přesvědčit...

qwert*

jde o to, že při zánětu se vytváří hnis, který tlačí na vnitřní ucho - to je to, co bolí. Toho hnisu je tolik, že to časem praskne a vyteče - no a je lepší, když ten zánět doktor propíchne, než když to praskne samovolně. Zejména u dítěte.

papene*

;)Tak ho zkuste postrašit co vše se může stát když se to zanedbá.
Komplikace: Komplikací je celá řada, já bych jmenoval jen některé. První je protržení bubínku. Bubínek totiž nevydrží tlak hnisu a protrhne se. Hnis vyteče z ucha ven a nepříjemná bolest ucha ustává. Protržený bubínek už však nemusí tak dobře zachycovat a přenášet zvukové vibrace a může se proto zhoršit sluch.
Další velice nepříjemnou komplikací je přestup infekce do dutinek v lebeční kosti. Jakmile infekce napadne kost, je to zlé, protože antibiotika se do kosti dostávají velmi omezeně a je obtížné infekci z kosti vypudit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]