Nejste přihlášen/a.
Je pátek večer a mám podezření na zánět středního ucha. Bolí ho v uchu, jakoby i mandle a čelist. Při jakémkoliv pohybu čelistí bolest v uchu vystřeluje. Nemáte někdo radu, co s tím udělat? Auto je zapadané sněhem...
Měl jsem obdobný problém cca před rokem.Je to nepříjemná bolest
.Při každém polknutí mi bolest vystřelila z ucha přes čelist do mandlí.Bylo to začátkem týdne a já to ,
bambula
, nechal zajít tak dleko , že jsem o víkendu jel nakonec na pohotovost a byl téměř 3 týdny doma.Ale po ošetření přišla znatelná úleva již druhý den
.
Samo se to nevyléčí,tak bych radil co nejdříve navštívit lékaře
jde o to, že při zánětu se vytváří hnis, který tlačí na vnitřní ucho - to je to, co bolí. Toho hnisu je tolik, že to časem praskne a vyteče - no a je lepší, když ten zánět doktor propíchne, než když to praskne samovolně. Zejména u dítěte.
Tak ho zkuste postrašit co vše se může stát když se to zanedbá.
Komplikace: Komplikací je celá řada, já bych jmenoval jen některé. První je protržení bubínku. Bubínek totiž nevydrží tlak hnisu a protrhne se. Hnis vyteče z ucha ven a nepříjemná bolest ucha ustává. Protržený bubínek už však nemusí tak dobře zachycovat a přenášet zvukové vibrace a může se proto zhoršit sluch.
Další velice nepříjemnou komplikací je přestup infekce do dutinek v lebeční kosti. Jakmile infekce napadne kost, je to zlé, protože antibiotika se do kosti dostávají velmi omezeně a je obtížné infekci z kosti vypudit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.