Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kdy hrozí exekuce?

Od: misa* odpovědí: 10 změna:
Prosím, může mne O2 poslat do exekuce, jakmile nezaplatím jedno měsíční vyúčtování? Předem děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, u této společnosti bylo dobrým zvykem, že poslala i upomínku - potom zřejmě činila další kroky. Zdravím!

hodnocení

2x

Neví na kolik v této republice platí zákony ale NEMĚL by po jednon nezaplaceném vyúčtování nastoupit exe.Nejprve jedn ,pak druhá a nakonec ještě třetí upomínka (2. a 3: asi zpoplatněné),pak další kroky a až hoodně dlouho poté teprve exe.

sebod*
hodnocení

1x

Exekuce nemůže být vykonána jen tak. Z ničehonic. Většinou je to na základě soudního rozhodnutí. Takže aby došlo k exekuci, musí Vás věřitel nejdříve zažalovat. O tom dostanete dopis. Další dostanete, když soud o Vás rozodne. Vy stále nezaplatíte - dostane dopis o tom, že byla nařízena exekuce. Takže cesta až ke exekuci je poměrně dlouhá. Existují i trošku rychlejší postupy, i tam ale nelze nařídit exekuci z "ničehonic"

hodnocení

0x

No tak zrovna O2 by po nezaplaceném vyúčtování reportovalo jen do SOLUSu - ale i to je databáze, odkud se dostat není jednoduché a jakékoliv žádosti o úvěr budou problém.

doplněno 10.06.18 20:29:

ekcr.cz/...

cicky
hodnocení

0x

Ano, může a také tak činí!

doplněno 10.06.18 22:27:

Pro tebe asi nesmysl, ale já nejsem jasnovidec abych z takto položeného dotazu poznal, že se nejedná o jednu nezaplacenou splátku třeba před pěti roky a ve výši klidně 10 a více tisíc.

sebod*

Ale no tááák, cicko, nepiš nesmysly.

sebod*

Ale no tááák, cicko ;). V dotazu se jasně píše :" JAKMILE nezaplatím jedno měsíční vyúčtování " Na to není třeba být jasnovidec, aby bylo zřejmé, o co se jedná či nejedná. Jinak naprosto nepodstatná je vymáhaná částka. Je jedno, jestli to je 100 Kč nebo 10.000 Kč

pavel67
hodnocení

0x

Určitě pošlou minimálně jednu upomínku a nějaký čas počkají. Pokud je to poprvé. Jinak by už neměli žádné zákazníky...

matus*
hodnocení

0x

No muzou, ale pouze ze byste to neplatil skutecne velmi dlouho.

hodnocení

0x

Takhle rychlé to nebude, já jsem taky nezaplatil jedno měsíční vyúčtování u O2 (poslední při ukončování smlouvy, nějak jsem si nespočítal dobře tu výpovědní dobu), poslali mi upomínku s pokutou 180 korun, zaplatil jsem a dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]