Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakovaný inzerát na práci

Od: majja* odpovědí: 5 změna:

Po RD jsem se hlasíla u zaměstnavatele, u kterého sem pracovala drív, byla sem na pohovoru a nevzal mě, Celkem mi to srazilo sebevědom ale vzali mě do práce, mimo město kvůli praxi, kterou jsme měla z téhle původní práce. Protože spěchali na pracovníka, nechtěla sem dojízdět, dítě si na školku ještě úplně nezvyklo, ale řekla jsem si, že to zkusím. Kolektiv je tam příjemný, ale bohužel nejsem ten typ, co hned zapadne do každýh kolektivu a hned se z vesela baví s lidmi, co vidí prvních pár dnů v životě. Ptali se mě, jak se cítím po pár prvních dnech v práci. Říkala jsem, že dobře, že se do práce těším, ale z toho jejich papírování sem vedle, že sem byla zvyklá na jinou jednodužší administrativu. Je to pouze záskok za MD a tak mě paní ještě zaučuje (když má čas) než odejde na MD. Říkala sem, že mám malé dítě (to oni hned na začátku při přijímacím pohovoru veděli) a že vždy ráno doufám, že nebudou komplikace a stihnu ho dát do školky, než mi pojede vlak (z toho mám zatím každé ráno nervy). Byla jsme tam zatím, jen 4 dny a dnes jsem si všimla, že inzerát na pozici, na jakou mě vzali vyvěsili znovu, ale v práci mi nic neřekli, že by mě chtěli vyhodit, Jen to, že se v pondělí uvídíme znovu a budem pokračovat v zaškolování.

Sem z toho ted dost na rozpacích. Přitom mě skoro ukecávali at nastoupím a zkusím to a ted tohle. Nevím, co si myslet.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 09. 06. 2018 18:06:51
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.
Majja, Dara - není vhodné zakládat k jednomu problému více vláken pod různými nicky. Rádcům pak unikají souvislosti a nelze fundovaně poradit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jste se vyjádřila ve smyslu, že jste "vedle" z toho jejich papírování, že jste byla zvyklá na jinou, jednodušší práci, pak je i chápu, že si hledají vhodnějšího kandidáta na tuto pozici. Potřebují spolehlivou pracovní sílu, která požadovanou práci zvládne a bude co nejdříve samostatná. Vás mohou školit a během Vaší zkušební doby dál klidně hledat někoho lepšího.Tak to prostě chodí.

gmcc
hodnocení

1x
Tak vy jste jim řekla, že to nedávate, že nezvladate dojíždění a že z toho vlastně nejste ani trochu nadšená, je to na vás moc těžké a radši byste se viděla v jednodušší práci blíž k domu. A teď se divíte, že hledají někoho, kdo tam bude pracovat rád a komu bude práce vyhovovat? Jako vážně?

iz*
hodnocení

0x

Majjo,

zdá se, že jste dost nejistá, a že se nejistě vyjadřujete i v zaměstnání. Za vyslovenou chybu považuji na pracovišti zmiňovat možné problémy s dopravou, možnost, že byste ráno nestihla školku nebo vlak.

Ale možná, že se takto nejistě projevujete jen zde, že je to v práci v pořádku (to neposoudím).

Inzeráty se obvykle zadávají dopředu, dokud jste nenastoupila, nemohl zaměstnavatel s Vaším nástupem stoprocentně počítat. Ale ani v případě, že byste zaměstnavatele zatím nepřesvědčila o svých kvalitách, by zaměstnavatel nebyl povinen Vás informovat, že na Vaše místo hledá někoho dalšího.

Pro další odpovídající odkaz na původní dotaz: Nevzali mě do pův/...

pohanka*
hodnocení

0x

Někdy se při zadání nabízí služba opakovaného zadání stejného znění inzerátu, v určitém časovém rozmezí. Opakování je potom levnější.

Je možné, že si firma zvolila tuto službu pro jistotu, kdyby si v prvním kole nikoho nevybrala.

hodnocení

0x

A co když se bojí, že jim skončíte? Také si myslím, že jste udělala chybu, že jste zmiňovala "nedokonalosti" nebo pochybnosti. To se musí velice, velice opatrně, pokud jste někde krátce. Takže se možná bojí, že jim utečete, a tak hledají pro jistotu zájemce, kterého by pak mohli vzít ihned za Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]