Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik a co jste platili pokutu?

Od: pedrysek7* odpovědí: 13 změna:

Chci se zeptat, kolik a za co jste platili v životě pokutu či to bylo jen nakonec domluvou?

Ať už jako řidič, chodec, cestující v mhd či tak.

Současně mám dotaz, již nějakou chvíli platí databáze přestupků. Nevíte, jaké přestupky se do databáze zapisují, zda má občan možnost (před datovku, czech point) se podívat, jaké přestupky o něm úřady evidují?

Třeba toto je možnost zjistit, z výpisu řidičů, ale o databázi pžestupků nic nevím. Díky za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pako
hodnocení

4x

Jednou jsem nastoupila do tramvaje, byla prázdná až na dva cestující. Přepadlo mě pokušení jet 2 zastávky zadarmo,ale pro jistotu jem stála u strojku, kdyby případně nastoupili revizoři. Revizoři nenastoupili, ti dva jeli se mnou a dvě zastávky mě stály 200 korun. *smich*

hodnocení

2x
no tak já zrovna minulý měsíc parkoval v místě, kde dnes a denně stojí 80 aut. Žádný chodník, obrubník možná váhou náklaďáku v minulosti snížený, plocha polataná betonem a asfaltem... Bylo to za 200,- Kč. Stání na veřejném prostranství. Hádat se s mp je hloupost...
Jednou měsíčně to tam vyberou, aby si nacmarali úkony, pak zase měsíc klid. No a před tím za 10 let zpět jen dva odtahy z blokového čištění. Už o tom byl článek, jak v Brně toto čištění, respektive odtahy dělala zdejší mafie.
doplněno 09.06.18 19:53: Brno, vždycky jen Brno. Už tam radši jezdím busem.
au1
a kdepak to bylo pane jmlc?

pedrysek7*
hodnocení

Já osobně, je mi 39.let:

1) Cestující v MHD - 2x pokutu za jízdu bez lístku - ihend zaplaceno

2) Chodec - vůbec nic

3) Řidič

a) 200 Kč od Městské police - zábor prostranství ( kolo stálo kousek na trávníku)

b) Za jízdu v obce - cca. 58 km/h - 500 Kč pokuta a 2 body od Městské policie. Ty body mě štvou!

Od státní policie ČR nikdy nic, ani jsem nezpůsobil žádnou nehodu.

c) Ostatní

Jednou jsem blbec odcizil časopis v hodnotě v trafice v hodnotě 69 Kč a po prolustrování na PČR že jsem jinak OK, mě se ptali, kolik mám u sebe penez. Já řekl 200 Kč, tak jsem dostal pokutu 200 Kč blokovou. Jinak od PČR nikdy nic.

Dle mých zkušeností je PČR v pohodě, ale Městská policie je jen na vybírá pokut.

Pedrýsku trošku se mýlýte. Body nepřiděluje ani PČR ani MP! Body přiděluje dle přestupky úředník-referent dopravních přestupků. jen tak mimo soutěž!

Jinak osobně (56 let) 2x pokuta -jednou za stání v zákazu (ze dne na den změnili situaci kde jsem pravidelně stával) jednou za DN-naboural jsem své auto nic víc (body ještě tenkrát) nedávali a pak jednou také za zábor veřejného prostranství (vyboural jsem jádro s tím že hned ráno naložím a odvezu na sběrá,žel jeden závistivec mne práskl (sdělení někdejšího podřízeného ,v době udělení pokuty již sloužil u MP)

pedrysek7*
hodnocení

Těším se na vaše příspěvky

hodnocení

0x

Jednou mně domlouvali policisté za rychlou jízdu, abych jim dal pětikilo na místě, když mi údajně naměřili 162 kmh na dálnici. Domluva se minula účinkem, pětikilo jsem jim nedal. Úředníci na místně příslušném magistrátu se s tím asi taky nechtěli drbat, anebo druhá možnost je, že to polycejňý mněřeňý nebylo zrovna košer jakože metodika a tak.

jofa*
hodnocení

0x

Naposledy na motorce Jawa-ČZ 175 za překročení rychlosti 60km v obci a to 20 Kčs. Jelikož jsem neměl drobný, tak jsem mu dal 25 korunu a řekl, že je to dobrý. že nazpět nechci. Takové dýško. Ani nemrkl okem a nechal si to. Nakop čízu a s kámoši na jawách vyrazili 70 km rychlostí obcí, aby jsme se co nejdřív dostali z dosahu VB.

m123*
hodnocení

0x

Cca před 25 lety, když jsem dělala v restauraci, tak jsem jedné dámě nenabídla nápojový lístek. Byla to čoi a já to měla za 500,- . A pak 700,- v mhd. O den jsem prošvihla koupi legitky. To jsem si neuvědomila, takže jsem ji sebevědomě vytáhla a bylo. Toto mě fakt mrzelo, protože si ji fakt poctivě kupuju desítky let.

A ještě jsem si vzpomněla, že před hromadou let kdy jsem dostala první občanku jsem šla jednou na červenou. Policajt mě zastavil a občanku chtěl. Řekla jsem mu tehdy, že ji ještě nemám, tak jsem musela 3 x obejít obří křižovatku a prý můžu být ráda, protože jinak by to bylo na pokutu. Možná bych raději zaplatila než chodit hodinu okolo jak blbec :-D .

hodnocení

0x

@pedrysek7 - ale o databázi pžestupků nic nevím

Už víte :)

Z. č. 269/1994 Sb. § 16i

(1) V evidenci přestupků se evidují údaje o pravomocných rozhodnutích o přestupku, kterými byla vyslovena vina, o nichž tak stanoví zvláštní právní předpis, a o jednání majícím znaky takového přestupku. V evidenci se dále evidují údaje o rozhodnutích majících odkladný účinek ve vztahu k rozhodnutím podle věty první.

Další viz zakonyprolidi.cz/...

hodnocení

0x

Jako chodec - nikdy nic, jako cyklista – nikdy nic, v MHD - nikdy nic, ve vlaku - nikdy nic.

Vzhledem k tomu, že řídím nejrůznější přibližovadla (soukromě i služebně) skoro ½ století, a ujeté kilometry si netroufám ani odhadnout, by se za tu dobu pár pokut samozřejmě našlo. Nikdy to ale nebylo nic velkého. Většinou parkování, jízda bez světel (ve dne), párkrát rychlost o pár km/h. Naposled to bylo cca před měsícem 200,- Kč v Berouně za parkování v zóně zákazu parkování, která tam ovšem pár týdnů před tím ještě nebyla. Co se bodů týká, tak 2 body jsem asi před 4 roky dostal za 65 km/h na pražské magistrále. Jinak nic.

Nejkurióznější pokutu jsem platil v roce 1985 za nezajištěný náklad. Na přívěsném vozíku jsem vezl poměrně velkou míchačku a měl jsem jí přivázanou prádelní šňůrou. Na jedné křižovatce jsem to trochu přehnal a při odbočování vlevo jsem míchačku elegantně vyklopil před právě projíždějící hlídku VB *smich*. Míchačce, ani nikomu jinému se vůbec nic nestalo, ale příslušníci si mě náležitě vychutnali. Mimo jiného mi kontrolovali nahuštění rezervy a zajímaly se kam a proč vezu v kufru příklepovou vrtačku *bzum*. Pak mi štípli kupon řidičáku (taková příloha řidičáku, na kterou se proštípnutím označovaly přestupky - body tehdy nebyly), a požadovali pokutu (částku si už nepamatuju). Neměl jsem u sebe peníze, tak mi zadrželi řidičák. Poté odjeli a nechali mě uprostřed křižovatky i s těžkou míchačkou na silnici... Teprve když odjeli, vzpoměl jsem si, že v tom řidičáku byla složená bankovka 500,- KČS (to byly tehdy docela slušné peníze). Když jsem pak druhý den pokutu na jejich služebně zaplatil, řidičák mi vrátili... :(

doplněno 10.06.18 07:06:

diesel - zkus hádat. ;)

A petikilo ne?

Zlatý komunisti. Dneska bys nedostal nejen to pětikilo, ale ani řidičák, ještě bys měl na krku soud a byl bys vláčen médii jako pirát silnic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]