Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvládnout manželství

Od: beruska* odpovědí: 15 změna:
Jak se mám smířit s tím co mi manžel provedl prosim radu přišla jsem z nemocnice v hroznem stavu(zvraceni, teplota,atd manžel mě privezl a šel do prace že hned přijde přišel az v 8hod.uplne na mol nedovez mi leky ni nechal mě tady samotnou 9hod jak se mam teď zachovat díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A prezila jste? Prezila.

My chapi jsme obcas natvrdli, co se tyce vciteni se do pocitu druhych, no.

Treba si myslel, ze vas necha doma v klidu, v posteli, vyspite se a bude vam lepe.

Rikala ste mu, ze potrebujete leky a aby Vam je co nejdrive prinesl?

hodnocení

3x
Beruško,nezlobte se,ale Váš dotaz se mi nezdá,je prapodivný *nevi*
Jste s manželem celý život,je Vám 60 let.
A Vy se nás ptáte co máte dělat v téhle situaci?
Vy svého manžela za 35 let společného soužití neznáte?
Zdá se mi,že si z nás tady někdo střílí *bzum*

rx
hodnocení

2x

A manžel holduje alkoholu pravidelně? Nebo jenom po vašem příchodu z nemocnice? Když jenom jednou, musíte si spolu promluvit, rozebrat to. Něco se možná stalo. Ale jestli je s alkoholem kamarád a vás přehlíží, hlavně v době,kdy ho nejvíc potřebujete,pak jedině od něho odejít.Domlouvání by bylo asi zbytečné, on asi bude hulvát. A nebo zůstat, ale dále to snášet.

hodnocení

2x

Odejít od něho nechcete, tudíž moc možností nemáte. Promluvte si s ním, řekněte mu co Vám vadí. Navrhněte návštěvu manželské poradny, případně ať vyhledá odbornou pomoc kvůli svému problému s alkoholem. Pokud nebude ochotný pro záchranu vašeho manželství nic z toho udělat, pak je to na Vás. Buď se smíříte s tím, že je takový jaký je a dožijete s ním svůj život, nebo si další život zařídíte dle svého a bez něho. Jen Vy víte, jak vaše manželství jinak funguje, či nefunguje.

ma11
hodnocení

2x

Paní, od manžela odejít nechcete, protože dobře víte, že kdybyste to udělala tak vás příště nebude mít ani kdo z nemocnice odvézt, těžko radit. Žít sám to vyžaduje silnou a nezávislou osobu obzvlášt ve stáří.

V některých případech je sanitka vhodnější.

amo
hodnocení

1x
Z nemocnice jste prišla v hroznem stavu, jak je to mozne, ze jste byla propuštena ve špatnem stavu, copak to je mozne? Normálne se pacient propoušti az vylečený *sok*

amo - Možná se budete divit, ale dneska to možné je. Před 2 lety jsem přivezl z nemocnoce po operaci slepáku přítelkyni (a nebyla to žádná provinční "nemocnice na kraji města"). Bylo jí zle a tak jem jí tam druhý den vezl zpátky, nic zvláštního ovšem nenašli a odmítli se jí nadále věnovat. Takže následující den do jiné nemocnice, kde jí diagnostikovali těžký zánět tlustého střeva.

Doba, kdy se pacienti propouštěli z nemocnice uzdravení už je dávno minulostí.

hodnocení

1x

@beruska - Řekla jste manželovi, že chcete/potřebujete, aby vám přivezl léky co nejdřív, byl s vámi doma a postaral se o vás? Myslím tím skutečně jasně a srozumitelně řekla - ne čekala, že mu to dojde samo?

hodnocení

1x

Nepíšete, jestli se něco podobného stalo poprvé, nebo jak často. Jestli to nebyla výjimka, řešila bych to, časem by mohlo být hůř.

Každopádně by bylo dobré si s ním promluvit. V době, kdy je vše v pohodě - určitě ví, že vám to vadí, ale možná si nechce připustit, jak moc vám to vadí. LIDI SPOLU MUSÍ MLUVIT, nelze očekávat, že se např. vyčítavě podívám a hned bude pochopeno. To je jen v románech.

beruska*
hodnocení

Děkuji za názor taky jsem už uvažovala o odchodu, ale neni to zase tak lehké je mi 60 s manzelem jsem35let neni kam odejit. S jeho holdovani k alkoholu je taky zajímavé přes zimu nic a v létě každý den je to na nervy.

hodnocení

0x

Nemá cenu říkat, co manželství je, proč je. Manžel(manželka by měl být ten, na koho se může ten druhý naprosto spolehnout. A když tohle není, když ten druhý naprosto selže, je to obrovké sklamání. A představa, že milovanou v potřebě, vymění za chlast, to je úchylné. *alene* Jestli pije častěji, smiřuj se s tím, že budeš utíkat, až z tebe láska a úcta vyprchá.* Vím to, zažila jsem to. Utíkat hodně rychle a hodně daleko. Udělej z tohoto neštěstí příležitost, jak žít pěkně. *hej*Hodně štěstí při správném rozhodnutí.

* bez lásky manželství může fungovat, ale bez úcty rozhodně ne.

Psala jsem to déle, tvá reakce ještě nebyla.

beruska*
hodnocení

Děkuji moc pěkně napsané jen jsem slaboch a nedokážu odejit ještě asi neni správná chvile, ale kdy bude až na mě bude ošklivý to taky nechci zažili jsme spoustu pěkných veci je to moc těžké rozhodování

janm*
hodnocení

0x

Hezký den...

Více nebo méně, všichni žijeme v jistých "iluzích" ty iluze o šťastných vztazích, šťastném manželství apod. patří dokonce k "celospolečensky zažitým"...Ano neříkám že to někde někdy "nefunguje" ovšem většinou nikdy tak, jak si to většina z nás představuje přiznat si pravdu je těžké a proto stále a stále "narážíme" když konfrontujeme své představy s realitou a je toho třeba protože šťastní budeme jen do té míry do jaké se nám podaří se osvobodit od iluzí, zvláště ve vztazích se často hledá to co tam není ,podvědomě tam lidé hledají jakousi "spásu" nic není dále od pravdy...Tím chci říct, zůstanete-li sama je to správné pokud to tak cítíte, půjdete-li opět do partnerství je to také správné cítíte-li to tak, pouze je třeba se vyvarovat toho abychom tam nehledali něco, co tam prostě není a nikdy nebylo, partner je zkrátka partner, "jen" partner nikoli spasitel, který vyřeší všechny naše problémy...i přesto je tato "iluze" velmi zažitá a rozšířená a z toho pak plyne většina rozčarování...

stefan*
hodnocení

0x
V zime asi nechlasta, aby nezamrzol... Ťažko radiť, nevieme čo tomu predchádzalo, možno je tiež chorí - nejaká forma demencie a len šiel na autopilota, prípadne má iný problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]