Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět močové trubice

Od: martin29* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, rád bych se zeptal, před časem jsem prodělal zánět močové trubice, byl jsem přeléčen antibiotiky. Od té doby mám však problém, připadá mi, že teď po těch bakteriích mám nějak citlivou močovou trubici, hlavně když jsem ve stresu, nebo jsem naštvaný, zkrátka, když člověku stoupne adrenalin, tak mám strašně nepříjemný pocit na močení, ale ten pocit vychází hlavně z močové trubice, jako bych už měl moč na krajíčku. Někdo nějaké zkušenosti a rady jak se toho zbavit? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Nechte se znovu vyšetřit lékařem. Možná se zánět vrátil a bude to chtít znovu přeléčit. Přes víkend pijte urologický čaj a v pondělí jděte k lékaři a svěřte se mu s problémem.

liska5
hodnocení

0x

Antibiotika vybila nejen bakterie v močovém ústrojí, ale i střevní mikrofloru, která vyrábí B vitaminy . Střevo je sídlem obranyschopnosti. Po antibioticích je v něm nerovnováha, kdy začaly mít převahu kvasinky a ten problém se nazývá. kandidoza / kvasinková infekce/.Ta se projevuje mimo jiné pálením v močové trubici. Teď je potřeba vrátit rovnováhu do střev. První, co vynech je vše sladké. Cukr kvasinky podporuje. Ber B-komplex a kup si v lékárně Lactobacily. Jak řekneš, že jsi po antibiotikách, oni vědí, co Ti dát. Hodně pij, nejlépe čistou vodu, citronádu občas urolog.čaj.Doporučuje se jíst kvašené potraviny, jako kefír, kyselé zelí. Dobrý je i E vitamin nalačno.

S vším kromě citronády souhlasím. Mám zkušenost, že kyselé na střevní mikroflóru ne. Když jsem měla střevní chřipku, tak poslední co jsem mohla, bylo kyselé a kafe. Ještě čokoládu nejezte.

lucie*
hodnocení

0x

Tento týden bylo tohle téma v Sama doma na ČT... antibiotika pomohou,pokud se problém vrátí,tak se musí určit přesný kmen a nasadit jiná vhodná antibiotika.

Brusinky,urologické čaje a další urologické běžně dostupné léky jsou ideální jako prevence nebo na drobné příznaky.Zkuste se"prolívat"urologickým čajem nebo zkuste jiný běžně dostupný přípravek a mělo by Vám to pomoci.

liska5
hodnocení

0x

Já si vozím pro případ, že by mne postihla někde infekce močových cest, Rowatinex. Kapky nebo tobolky. Je bez lékař.předpisu. Jen nevím, zda je i na kvasinky vhodný. To řekne lékárník. Jedno je ale hodně důležité : Psychická pohoda. Mám mladičkou kolegyni, která, když je ve stresu, tak ji začne "chytat močák".

hodnocení

0x

Víc než ten urologický čaj, pomůže pivo Plzeň. Ale pravá Plzeň, ne jenom nějaké pivo. Jsem sice žena, ale také jsem si tím prošla. Rok léčení a dvakrát různá antibioptika a každé dva měsíce kontrola u lékaře. A i když už to je víc jak 3 roky, občas se mi stane to, o čem píšete. proto mám doma stále alespoň 5 lahví Plzně a když to začne, tak okamžitě otvírám pivo. Stačí jedno za den, maximum dvě. Na mne to zabere do třech dnů, ale nejsem pivař, tak to asi funguje rychle, to nevím. Jo, a tu citronádu určitě ne. To mi tenkrát výslovně zakázali a žádné ovocné čaje, kde je obsažena nějaká kyselost. To v tomto případě škodí! A to pivo mi poradil právě ten lékař, když jsem se ho ptala, jestli má smysl pít ty urologické čaje. Řekl, že mi víc pomůže to pivo. Ty čaje jsou takové placebo, nic s tím nezkazíte, ale také to na infekci nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]