Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

13. Plat- Nárok na něj?

Od: hallo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně 13. platu. U nás ve firmě se počítá od začátku 11. měsíce v roce do konce 4. měsíce v roce, tudíž ho posílají až v červnu, aby měli čas ho rozdělit. Já podal výpověd 9.5 a skončil jsem 31.5 dohodou.
Podle firmy na to nemám nárok protože jsem dal výpověd. Ale v interních předpisech je napsáno že na 13. plat nemá nárok ten co je ve výpovědní lhůtě během těch 6. měsíců. Tudíž celých 6 měsíců jsem měl odpracovaných bez nemoci a neměl jsem ani tu výpovědní lhůtu a přece jsem ho nedostal ikdyž jsem končil v době kdy se to počítalo už na další 13. plat.
Děkuju za pomoc předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqzs
hodnocení

0x

Dobrý den, na to stačí logika, člověku, co dal výpověď přeci nebudou dávat (půlku) 13. plat, proč by to dělali...

hallo
hodnocení

Kamarádovi dali výpověd z hodiny na hodinu 30.11. a dali mu tu půlku z 13. platu. Právě to mě taky zaráží.

m123*
hodnocení

0x

U nás je to stejný. Kdo odchází nedostane nic / odměny, prémie, dříve i ten 13. plat / i když by na to de facto měl nárok. Nechceš u nás dělat, máš smůlu.

hallo
hodnocení

No já bych se právě ani takhle neptal kdyby to nebylo napsaný v těch interních předpisech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]