Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba plotu - Věcné břemeno vedení

Od: standa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zakoupil jsem v roce 2017 pozemek, kde je Věcné břemeno zřizování a provozování vedení - vododohospodářská společnost.V letošním roce tj. 2018 jsem se rozhodl, že je potřeba pozemek oploti. Pozemek chci oplotit z důvodu, že sousedí přes chodník a příkop s velmi frekventovanou pozemní komunikací. Jednalo by se pouze o kovové sloupky s pletivem. Záměr koupě pozemku byla zahrádka pro děti a manželku, jelikož bydlíme v paneláku. Vodohospodářská společnost my ve vyjádření napsala, že pozemek nesmí oplotit. Nechápu proč mě to nechtějí umožnit, jelikož tři pozemky podemnou se stejným břemen mají normálně hranice pozemku oploceny. Děkuji za věškeré rady. Jsem již bezradný.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x
Podobnou situaci pár let zpátky řešil známý s energetiky. Vyřešil to plotem s brankou, na které byl speciální zámek určený pro uzamykání rozvoden vys. napětí a od kterého klíč nosí všichni energotechnici. Takže kdykoli na pozemek mohli vstoupit, ale samozřejmě musel podepsat "lejstro" , že nebude mít k tomu řešení "výhrady" (že s tím souhlasí).

hodnocení

2x
Taky mám pod plotem věcné břemeno (voda, plyn, el, telefon). Asi 40m souběžně a 50cm od plotu.
Ve stavebním povolení nikdo neměl problém s oplocením.
Jen že tam musí být snadno rozebíratelná varianta plotu, kvůli případnému výkopu.
Zkuste to touhle cestou.

standa*
hodnocení

0x

Dobrý den, dnes jsem byl na katastru a vodohospodáři nemají žádné věcné břemeno. Můžou mi i tak bránit v oplocení, když jim vede přes můj pozemek síť? Díky

kolemdouci

Ne, naopak je pozadejte at daji urychlene veci do poradku na jejich strane. A pokud s vami predtim jednali tak, ze to nechteli povolit, tak bych jim to jen tak zadarmo nedal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]