Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stav po rozvodu

Od: monika* odpovědí: 17 změna:

Před dvěma lety jsem si tady vylívala srdce z mýho nešťastnýho manželství a následnýho rozvodu. Uběhli dva roky, už se tím teda netrápím tak intenzivně, ale nějak jsem zahořkla. Je mi 46 a nedokážu si představit, že bych ještě někdy měla partnera. Jsem až extrémní introvert, takže ani nemám možnost seznámení a druhá věc je, že mne to ani neláká.

Když čtu jak mnoho lidí, nejen celebrit, se oklepe a třeba za měsíc za dva už jsou znovu zamilovaní, tak mi to hlava nebere.

Je tady někdo kdo se po rovodu či rozchodu, taky už nikdy nezamiloval? Kolegyně z práce mi říká, že je to v mým věku škoda si nikoho nehledat, ale já se na to prostě necítím a obávám se, že ani cítit nebudu. Možná někdy někoho jen tak na kafe nebo procházky, ale intimnosti si nedokážu představit vůbec.

Máte to někdo taky tak?

doplněno 09.06.18 11:27:

Děkuji všem za odpovědi. To, že jsem zahořkla jsem myslela ve smyslu k partnerskýmu vztahu. Sama se sebou jsem spokojená. Možná to vyznělo tak, že nejsem spokojená celkově. Naopak. Loni jsem byla poprvé v životě sama u moře a už se těším jak si letos zopakuju. Rozhodla jsem se, že si udělám řidičák. Mám i jinak mnoho zájmů. Jen si prostě nedokážu představit, že bych si toto vše užívala s nějakým pánem :) .

S tou seznamkou... taky jsem koukla, ale jak už zde někdo zmínil nestojím o chlapa co je tam několik let a neví co by.

Nechám to být, asi jsem jen potřebovala slyšet , že jsem relativně normální.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Láska prý je jako nemoc, třeba spalničky. Múžeš je prostě "dostat". Denně míjíš stovky lidí a nic. A pak přejde ten správný a ty to chytneš. Tohle vymyslel Dr.Plzák a já si myslím, že je to tak. ;) Nemá cenu dělat nějaká předsevzetí nebo hledat, protože až příjde, nebudeš mít dostatečnou imunitu! A chytneš to! *srdce*

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. No já si myslím, že uběhla ještě krátká doba na to, abyste se mohla znovu zamilovat. A kde je napsané, že musíte hledat mužský protějšek a mít "vztah"? Když se na to necítíte, tak nikoho nehledejte. Kdybych se ve vašem věku rozvedla, už bych muže pro sebe nehledala. Zaměřila bych se na sebe a na plnění mých snů - bez muže. Je tolik možností, co může sama žena podnikat, tak proč toho nevyužít? Nač si život komplikovat dalším "vztahem"? Musela byste se přizpůsobovat a řešit různé problémy, které v single životě řešit nemusíte. A nevěřte bulváru... tam se napíšou blbiny. Jo, jistě, celebrity se ihned po rozchodu zamilovávají jak na běžícím pásu, ale také se vzápětí rozcházejí - tak co to bylo za lásku?

Správně eulalie. Ještě si moc moniko neberte, co Vám povídají známí a kolegyně. Některým se to kecá. Myslí to třeba dobře, ale snad máte svojí hlavu, ne? Podle sebe se řiďte. Kolegyně mluví za sebe. Nejste přece stejné. Někomu dělá problém si někoho najít, jinýmu ne.

hodnocení

2x

@satam - je škoda neužít si života s radostí

To je takové "milé přesvědčení", že bez chlapa si žena nic neužije a má smutný život. Zajímavé, že v opačném gardu se to tak nebere ;)

@monika - Do ničeho se nenuťte a hlavně se nutit nenechte. Ve "vztahu pro vztah" = kohokoli, jen nebýt sama, byste stejně spokojená nebyla - a každému je houby do toho, jak si žijete svůj život - dokud jim tedy nechodíte plakat, jak jste nešťastná.

hodnocení

2x

Zkuste nějakou seznamku. Ale hodně mužů mají napsáno na profilu, že hledají vážný vztah, přitom je to naopak. Jen málo z nich hledá něco vážnějšího. Zkusit to můžete. Nedělejte si z toho hlavu, nějak to dopadne:-D . To říká moje máma. Sice v jiném kontextu, ale hodí se to i sem. Každý je jiný. Někdo se rychle oklepe, jinýmu to trvá. Intimnosti si nemusíte představovat. To přijde, až láska přijde.

doplněno 09.06.18 20:31:

Pohanko s tím vytahaným tričkem jste mě pobavila. To by mi zas tak nevadilo. Nedávno mi jeden poslal fotku s obrovskou rybou a cigárem v puse. Tričko u toho značkové neměl. Taky mi to sexy nepřipadalo. A s pivem, dětmi nebo přítelkyní jsem viděla fotky taky:-D . Někteří mají na profilu napsaný, že hledají vážný vztah a hned zatím, že nezávazný. Co z toho hledá se pozná brzy a hádejte, co?

pohanka*

Oni si již nedokáží vybrat, jak tam jsou 1 - 3 roky a déle, tak z toho nic nekouká. Oni si spíš chtějí jenom psát.

Chce to napsat, hned se sejít a popovídat, společné zájmy, jestli si sedneme i třeba jako kamarádi, jinak je to ztráta času. Po půlročním dopisování nemusí člověk /muži i žena/ najít odvahu k setkání.

hodnocení

1x

Promiňte, ale ve vašem věku už jsou dva roky hrozně dlouhá doba na to, abyste odmítala nový partnerský vztah. Tu formulaci volím záměrně, na vašem místě bych nehledal nového partnera (je to nejlepší způsob, jak si tzv. naběhnout), ale novému vztahu bych se nebránil. Píšete sice, že jste extrémní introvert, ale to také může být jen váš dojem. Tak se trochu oklepejte a rozhlížejte se kolem sebe.

Sice neodpovídám přesně na vaši otázku, ale myslím, že i přesto, co jsem napsal v úvodu, jste ještě mladá žena a je škoda neužít si života s radostí. Vždyť jsme všichni na světě jen jednou:)

doplněno 09.06.18 08:22:

@jedubabicka: Nepochopila jste můj příspěvek a pokud ho stejně pochopila i tazatelka, pak mi nezbývá, než se omluvit, že jsem se s ním vůbec obtěžoval.

Zapomněl jsem, že jsou na světě nejen různí muži, ale i různé ženy. Jako taxikář se často setkávám s osamělými staršími ženami (obvykle cca 70 let a více) a když se rozpovídají a občas se i začnou svěřovat, věřte, že je mi jich upřímně líto. Ono je něco jiného hrdý postoj vůči veřejnosti a něco jiného jsou jejich vnitřní pocity.

@satam - Tazatelka říká, že o vztah nestojí - takže dokud je v tomto "nastavení", fakt nemá smysl jí vysvětlovat, že by jí bylo líp s někým. Ostatně ani tomu "někomu" bych dámu v podobném rozpoložení nepřála.

A právě proto si myslím, že stojí za pokus tazatelku "přenastavit";)

Sama se v tom bude plácat ještě dalších 5 let.

Co se toho "někoho" týká, zas je to jen o typu osobnosti. Třeba padne na solidního muže, který ji podrží, nebude negativně reagovat na její chování a nakonec jí pomůže z jejího "splínu" ven:)

pohanka*
hodnocení

1x

Nenuťte se. Ono je těžké začínat znovu. Pokud se náhodou objeví nový muž, tak to poznáte a nebudete muset vůbec přemýšlet.

Je totiž velice těžké začínat v druhé polovině života znovu.

Každý má za sebou nějaký život, něco vybudoval, má svoje děti. A dávat to všechno dohromady je moc těžké. A pokud mají oba dva svoje bydlení ve vlastním, tak ještě těžší.

Aby se Vám muž líbil vizuálně a ještě byste zahořela láskou, je v tomto věku velice náročné najít. Takoví chlapi jsou povětšinou již /ještě/ ženatí.

Také si myslím, že dva roky není až tak dlouhá doba, ža by se musel nějaký muž hledat. Ale nikdy nevíte, kdy se kdo objeví ve Vašem okolí /zaměstnání, přátelé, náhoda/. Potom neváhejte, neodmítejte a seznamte se, jak píšete, nejdříve opatrně, i kdyby zůstalo pouze přátelství.

V našem věku totiž přátelé, známí, příbuzní spíše ubývají /umírají/, takže je potřeba mít okolo sebe opět nové spřízněné duše.

pohanka*

Ani seznamka není řešení. Občas kouknu na profily, pouze tedy s fotkou. Pár jich vyřadíte, protože hledáte nekuřáka, nebo to není Váš typ, nebo člověka s nepořádkem za sebou a ve vytahaném tričku, nehledáte. Ani člověka, který přiřadí 4 fotky a na každém se objímá s vnučkou, nebo s pivem, nebo nějakou kamarádkou.

Jaká bude asi šance s člověkem, který tam je zaregistrovaný od roku 2008 let, byl přihlášen více než 21 000? A stále si nevybral /poslední přihlášení dnes/? Nebo s člověkem, který hledá mladší o 20 let, nebo vtipnou, postelovou bohyni, nebo má 20 sportovních zájmů aktivně, kdy bude mít čas na přítelkyni?

Poradím hlídat nově příchozí. A prosívat, prosívat, hledat mezi řádky, ať nenaletíte.

Ano pohanko, někteří tam hledají postelovou bohyni. Stačí, že se jim něco nelíbí v odpovědi a hned hledají dál. Protože je tam tolik žen a mají si z čeho vybírat.

Pohanko, někteří z těch co jsou tam deset let a více, jsou ženatí a zahýbají dlouhodobě manželce. Loví v seznamce. Nebo jim stačí si psát.

vilik*
hodnocení

0x
Souhlas se Satamem.
Tazatelka je ještě nevyrovnaná s rozvodem, ale do budoucna má s tímto postojem jen malé šance na normální život.
Slovem normální ovšem neoznačuju jediný a povinný vztah s mužem, ale plnohodnotné trávení volného času.
Znám totiž až příliš mnoho žen podobného věku, které SE NEDOKÁŽOU SAMY ZABAVIT. Takže jejich přežívání spočívá v chození do práce a potom z nudy doma uklízet, vařit a čumět na televizi. Až do smrti. Žádný koníček, sport, žádnou kamarádku, s kterou by si vyšla občas na plovárnu a na kafé. A když, tak jen nějakou zahořklou nánu, která jen nadává na nevděčné okolí.
Takže změnit postoj k životu beru jako skvělou radu.
A když se tazatelce povede najít třeba skupinu, kde ji vezmou jako vítanou posilu, s kterou bude trávit čas a společně něco podnikat (a nemyslím tím zrovna sektu ;) ), tak má paradoxně také větší šanci ( a prosím všimněte si, že nepíšu slovo naději), že si najde později i vhodný protějšek a vůbec jí to nepřijde nereálné. Klidně může chodit zpívat, přihlásit se na cvičení, začít studovat, věnovat se charitě, cokoliv. Protože s novými přáteli a podněty, se spokojeností s vlastním životem, získá nové sebevědomí a MOŽNÁ zjistí, že se chce ještě někomu vhodnému líbit. A navíc už teď tuší, že nemusí brát prvního, který jde kolem, že má NA VÝBĚR. Takže nehledat, ale být otevřená novým podnětům považuju za druhou skvělou radu.
A když už nic jiného, aspoň se její život nesmrskne na ubohé čtyřicetilelé přežívání.

liska5
hodnocení

0x

Zkuste Akce pro nezadané. Mají dobré reference, je tam program,veselo, výlety a lidi v podobné situaci.

liska5
hodnocení

0x

Zkuste Akce pro nezadané. Mají dobré reference, je tam program, veselo, výlety a lidi v podobné situaci. Ještě dodám: mně to trvalo 4 roky, než jsem byla schopna jít do toho znovu. A přišlo to samo.

Teď bych chtěla vymazat předešlou výpověď.

m123*
hodnocení

Tak zrovna takový akce nemám vůbec ráda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]