Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urad prace

Od: bubla® odpovědí: 3 změna:
Dobry den,nedostavil jsem se na pohovor,nejpozdeji do 5ti dnu se mam vyjadrit k dopisu ktery mi prisel.Chci se zeptat zda jsem vyrazen z evidence.Dekuji za odpovedi.Hezky vecer :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To máte snad napsáno v tom dopisu, co po vás chtějí a co vám hrozí. Pokud tam není napsáno, že jste byl vyřazen z evidence, tak jste z ní vyřazen nebyl. Ale pokud jim nedáte rozumný důvod (a asi i nějaké potvrzení) proč jste nebyl na schůzce, tak pravděpodobně vyřazen budete.

hodnocení

0x

To záleží na tom, jak se vyjádříte.

Nedostavení se na sjednanou schůzku bez závažných důvodů, uvedených v § 5 písm. c) zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, je podle § 31, písm. c) téhož zákona posuzováno jako maření součinnosti s úřadem práce a je důvodem k vyřazení uchazeče o zaměstnání z evidence.

O vyřazení z evidence rozhodne úřad práce ve správním řízení a proti rozhodnutí je možné podat v zákonem stanovené lhůtě odvolání. Pokud jste byla vyřazena z evidence uchazečů pro maření součinnosti, je zastavena výplata podpory v nezaměstnanosti a opětovné zařazení do evidence je možné až po uplynutí 6 měsíců ode dne vyřazení. V případě, že se vám po vyřazení nepodaří nastoupit do nového zaměstnání, jste povinna si hradit sama zdravotní pojištění – a tato doba není náhradní dobou pro důchodové pojištění.

portal.mpsv.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Co přesně stojí v tom dopisu? Podle mne Vám oznamují zahájení správního řízení. K tomu byste se měl vyjádřit a pokud máte nějaký vážný důvod, pro který jste se na schůzku nemohl dostavit, měl byste jej doložit (např. potvrzením od lékaře). Necháte-li to plavat, nejspíš budete vyřazen z evidence k datu schůzky, na kterou jste se nedostavil.

Po celou dobu správního řízení máte možnost se k němu vyjadřovat, dokládat potřebné skutečnosti, případně můžete podávat své návrhy.

Stáhněte si Základní poučení /... (formát PDF, 192 kB) a "nastudujte"si je. K Vaší momentální situaci se vztahují hlavně body 10 až 16 → lze z nich "vyčíst", jak nyní můžete postupovat, co můžete namítat, čím lze argumentovat apod.

Seznamte se i se zákonem o zaměstnanosti (odkaz níže), minimálně by bylo dobré znát povinnosti uchazečů o zaměstnání, možnosti uchazečů ve správním řízení a vážné důvody, pro které je možné se omluvit ze schůzky na ÚP, případně pro které je možné odmítnout nabídnuté zaměstnání.

Vážné důvody → zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, § 5, písm. c);

Maření součinnosti → zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, § 31

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]