Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tu a tam se mi stává, že když dostanu rýmu (a někdy i bez ní), zhruba tak jednou za půl roku, tak nemohu usnout a opravdu nespím celou noc, protože mě pořád v krku nutí polknout sliny, které se tvoří abnormálně rychle. Trvá to tak zhruba 2 dny. Přitom člověka nic nebolí. Zažili jste někdo něco podobného? A víte, jak se vůči tomu bránit? A nebo to člověk zkrátka musí přetrpět...? Díky.
Nejenom sliny, ale hlavně hlen, který právě v noci stéká po zadní straně ústní dutiny. Sliny se tam patrně tvoří jen jako nástroj ulehčení toho polykání. Může pomoct důkladné vyčištění všech dutin (nastříkat pořádně slanou vodu, nechat rozpustit hleny, vysmrkat - dočista, takže klidně 3x opakovat) a myslím, že to zhoršují nosní kapky, že hlen pak více teče dozadu - ale tam asi hraje roli hlavně poloha hlavy.
Jo a mně osobně při rýmě připadá, že se mi viry usadily všude od očí po krk - bolí oči, zuby, uši... je dost možné, že se dostanou i do slinných žláz, které pak na ně takto reagují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.