Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás, nevíte, jestli někde funguje nějaké poradenství ohledně výběru vhodné školy? Napadá mě, jestli není něco takového na Úřadě práce, ale na jejich stránkách nic takového nemůžu najít. Jestli neexistuje nějaký test, který by zjistil, pro jakou školu nebo pro jaké zaměření má dítě vlohy?
Dcera je v 8.třídě, tak už nás to brzy čeká a každou chvilku má přijde s něčím jiným ... Je taková dost citlivá, tak se bojím, abychom vybrali dobře ...
Snad se nemýlím, ale každá ZŠ by měla mít výchovného poradce. Mezi jeho činnosti patří i kariérové poradenství pro žáky a jejich rodiče, pomáhá s přihláškami ke studiu apod.
Přemýšlejte způsobem, jaká povolání jsou neustále potřeba. Dnešní doba, kdy každý studuje obory, které jsou nanic a nemají uplatnění, je fakt hrozná. Nechcete zkusit nějakou zdravotní školu? Já jsme měla kdysi na gymplu spolužačku a ačkoliv jsme téměř všichni pomýšleli na vysokou školu, tak ona - ač z učitelské rodiny . že prý si udělá nástavbu na porodní asistentku. My jsme divně koukali, ale ona si někde zjistila, že už za komunistů to bylo dobře placeno. No a dnes, když jsme baby přes 50, tak tu práci stále dělá a je spokojená. Další dvě spolužačky si udělaly nástavbu na rentgenové sestry - bože teď nevím přesně - a mají u nás poliklinice pěkný veget. Tož tak.
Pokud věříte na "státní", tak pedagogickopsychologická poradna msmt.cz/... Ale není samospásná, důležité jsou zájmy, v čem dcera vyniká atd. Také zkoumejte jaké školy máte poblíž. Směr? Informační technologie pofrčí, tak jestli je zájem o počítače, máte dost vyhráno.
Na můj výběr střední školy měla mimo vliv pěkná tělocvična, ve které jsme trénovali košíkovou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.