Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Objednal jsem si 2x přes Aliexpress mobil za cenu: 343$ (1 stojí 172$).
A chci se zeptat jestli budu platit jenom jakoby DPH za jeden mobil nebo mi to sečtou a budu platit za oba DPH a Clo?
A popřípadě kolik?
Děkuji moc
pokud ne pres dhl, ems, tak pravdepodobne vubec nic
takto ... vesmes proto, ze cena na balicku bude uvedena 20$
a pres jakou spolecnost to k vam posilali nebo jakou jste si vybral, v zivote jsem na aliexpressu a na gearbestu neplatil clo a to jsem kupoval i kameru, gimball, telefon... kazda zasilka pres 200-300$
Joudik, tak to jsem i já překvapená. Protože přece když na kameru napíší 20$, tak je jasné, že to je nějak divné. Nebo si vybíráte nějaké doručení, které nepodléhá celnicím a to ale musíte zase zaplatit těm číňanům. Na AliExpressu kupuji už dlouho a hodně a i pitomý svetr, který stál kolem 30 $ podléhal clu. Od té doby si dávám sakra pozor. protože to vyplňování lejster je otravné.
Je to hloupost a takto už to nefunguje. Celníci, potažmo zaměstnanci ČP, kteří mají na starost třídění takových zásilek, nejsou cvičené opice. Oni vědí, že se informacím na balíku nedá věřit a proto, pokud se jim něco na RTG snímcích nezdá, zásilku zkontrolujou a po kupujícím si vyžádají doklady o koupi a ceně.
@masterjoe nevim jak to funguje, ale nikdy jsem neplatil clo, telefon jsem kupoval v lednu, gimball pro kameru pred mesicem a 3 silne powerbanky taktez, bluetooth reprak pro telefon, nikomu nic nepisu, a dopravu menim jen, kdyz tam je zdarma jen china packet 30-55dni.. to je dlouho, cili si radeji 1-2$ priplatim za dopravu do 30dni... takze docela cumim, ze suzy platila clo za 30$ svetr
Joudic, já bych nelhala. Opravdu a ani celých 30 dolarů nestál. Už je to dlouho, ale pořád si to pamatuji, protože já právě prodejci napsala, aby napsal nižší cenu. Zapomněl, blbec. No a pak tady celní správa chtěla, abych jim přeposlala přesnou objednávku a tam právě bylo, jak číňana nabádám k podvodu. Jelikož to s počítačem a jeho fígly moc neumím, musela přijet kamarádka, tu objdenávku převedla asi do Wordu a tam to vymazala a pak to nějak přeposlala na tu celnici. nebo tak nějak to bylo, postup si přesně už nepamatuji. Ale zato si pamatuji, jak jsem se zpotila, když po mně chtěli tu kopii objednávky. To jsem to totiž ještě moc neznala a tak jsem to napsala přímo do objednávky a ne jako samostatnou poštu. Kdyby mi to kámoška neudělala, tak bych raději ten svetr oželela, protože kdybych jim to poslala s tím, že ho prosím, aby napsal nižší cenu, abych tady nemusela platit clo, tak by mi tady napařili pořádnou pokutu za nabádání číňana k podvodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.