Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dětské domovy návštěva dcery

Od: vladimir* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,jsem otec s dítětem v dětském domově,domov nespolupracuje s námi rodiči a nechce povolit návštěvu dcery,a když tak jen zřídka.Od soudu žádné zákazy nemáme,domov rika,ze mají denně výlety a dceru tímto nevidím.Na ty výlety ji nutí chodit.Je na to nějaký zakon?Já své dítě do ničeho nikdy nenutim a cizí lidé v domě ano.Diky za informace

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

A z jakého důvodu máte dceru v domově, něco se stát muselo a podle toho se třeba rozhodují.

vladimir*
hodnocení

Byl jsem 16h denně v práci aby jsme se měli dobře a matka dcerky pila takže to takto dopadlo ale já nemám žádná omezení od soudu abych viděl svou dceru a přesto mi ji na výlet nedají prý mají hodně výletu a nestíhají návštěvu s rodiči a ona na ten výlet jet nechtela nutí ji k tomu.

hodnocení

4x

Požádejte ředitele/ku DD o písemné vyjádření, proč vám nechce návštěvu povolit. Bude-li se vám uvedený důvod zdát nedostačující, obraťte se na zřizovatele domova, případně i OSPOD.

vladimir*
hodnocení

Ano zařídíme se takto,ale prý mají hodně výletu a proto nestíhá osobní styk navstevy s rodiči...

rik
hodnocení

1x

A jak reaguje dcera. A není možné, že to ona nechce ty návštěvy.

vladimir*
hodnocení

Dcera navstevy chce a ke všemu ji nutí v domově,a sebrali ji proto že matka dcerky pila a já 16h denně v práci.Vidime se jen když ji vezmu do školy a že školy cca 1h denně,a píšeme si neustále denně 50sms,vim že zájem má...! Znám ji...
rik

Tak Vy rodiče musíte být ty první, kdo to změní.

1. Matka musí přestat pít alkohol.

2. Vy by jste si měl kvůli dceři najít práci s 8 hodinovou prac. dobou. Když pracujete 16 hodin - píšete KAŽDÝ den,/ tzn. že jste v práci od 6.00-22.00 hod,? /, jak vám potom mohou svěřit k návštěvě dcerku.

Ale je dobře,že jste s ní v kontaktu aspoň přes SMS.

pohanka*
hodnocení

1x

To je nějaké divné.

Domov má povinnost spolupracovat s odpovědnými osobami za dítě.

Kde to děcko máte? Podívejte se na jejich stránky a stáhněte si jejich vnitřní řád. Možná, že nepostupujete správně podle tohoto řádu. Musíte dodržet jejich postupy. Hlavně asi budou chtít vše písemně. naučte se to nazpaměť. To je právě ten Váš zájem, Musíte jim být roven a nepůsobit jako prosebník.

Nebo všeobecné informace najdete, /co platí pro všechny domovy/ na stránky ombudsmana - veřejný ochránce práv. Případně se na jejich stránkách můžete na vaši záležitost zeptat.

Jako zákonný zástupce máte povinnosti i práva. Obraťte se na ředitele nebo zástupce zařízení a chtějte spolupracovat. Chtějte nastavení pravidel návštěv. Jednání může být přítomen třeba psycholog, sociální pracovník, vedoucí vychovatel apod.. Musíte projevit skutečný zájem. Zajímejte se Vy osobně pravidelně o prospěch ve škole, o jeho zájmových aktivitách. Pokud Vám předloží týdenní rozvrh /mají i roční, měsíční/. Co právě budou dělat o víkendu. Poptejte se, jestli Vy nemáte přednost se svou návštěvou a aktivitou před výlety domova. V neděli je většinou volno? To se snad na výlety nejezdí.

Dcera může projevit svůj názor a má být na něj brán zřetel. Na návštěvu mohou jezdit i příbuzní dítěte - sourozenci, prarodiče, tety, strýcové, bratranci atd., též tam mohou kamarádi, spolužáci, ale zde je to na uvážení a povolení.

Můžete si dceru po písemné žádosti a povolení vzít i na víkend domů.

Děti nemají stále každý den výlety. Ale mají školu, nebo navštěvují různé kroužky.

doplněno 03.06.18 18:38:

Jste stále s matkou dítěte? A stále pracujete tolika hodin denně? Chtělo by to mít ty víkendy volné.

vladimir*
Mam flexibilni prac.dobu mohu byt v praci jak dlouho chci a odskocit si kam potrebuji u nas v Cechach lze vsechno...co si budeme povidat,kazdopadne mel jsem tento vikend volny a dceru mi nedali ze pry opekaji burty...Predevcirem mi ji pujcili na 1hodinu...vubec tomu nerozumim dam ji vse co muzu a za odmenu ma ve skole vyznamenani tak si zaslouzi vyletovat s tatou,ale neni nam to umozneno,kam ji vezmete za 1hod ci dve...

id
hodnocení

0x

Myslíte zákon, který zakazuje výlety?

vladimir*
hodnocení

Nee zákon který povoluje rodičům aby viděli svou dceru.

hodnocení

0x

@vladimir - Dcera navstevy chce a ke všemu ji nutí v domově,a sebrali ji proto že matka dcerky pila a já 16h denně v práci.
Hm - a proč soud nesvěřil dcerku do vaší péče namísto umístění do DD? Kdybyste mu sdělil, že máte zaměstnání na obvyklých 8 hodin a o dítě se tedy můžete postarat, byla by to pravděpodobnější možnost.

Skoro si myslím, že nám neříkáte všechno - promiňte.

vladimir*
Rikam vse ale tyto chytrw nazory opravdu nemusim ja se vzdy prizpusobil dceri a ze jsem byl porad v praci ano muj problem nyni od cervna pracuji 8hod denne vozim dcerku do skoly a to je jediny cass kdy my dva se vidime...

domovy
hodnocení

0x

Vladimíre, chcete-li poradit, musíte s pravdou ven a ne psát jen co se vám hodí. Je nesmyls vaše tvrzení.

- pracujete 16 hodin denně

- vozíte denně dceru do školy a ze školy

- to si odskočíte z práce?

iz*
hodnocení

0x

Pane Vladimíre,

mně se to nějak nezdá. 16 hodin v práci není možné, pracovní směna nesmí překročit 12 hodin. A pokud někdo pracuje ve dvanáctihodinových směnách, má jich 15 nebo 16 v měsíci (podle toho, jak je měsíc dlouhý).

Pokud byste pracoval v šestnáctihodinových směnách, měl byste v měsíci 10 pracovních směn a zbytek volno → opět byste podle mne měl dostatek prostoru se dceři věnovat.

Situace se pravděpodobně nějakou dobu vyvíjela, matka nezačala pít ze dne na den, během doby, kdy se situace řešila s OSPODem a soudně už jste mohl dát výpověď a najít si zaměstnání s takovou pracovní dobou, abyste se mohl věnovat i dceři.

Dcera je v dětském domově, musí se podřídit tamnímu programu. Výlety jistě nejsou každý den. → Kdo Vám tvrdí, že ano? Možná, že i kvůli styku s dcerou bude potřeba změnit pracovní dobu. (Návštěvy budete muset Vy přizpůsobit programu domova.)

Jak to vypadá s matkou? Léčí se? A jak to vypadá s Vaším zaměstnáním → hledáte něco jiného?

Poznámka: »Já své dítě do ničeho nikdy nenutím.« → To je podle mne chyba. Každé dítě má mít i nějaké povinnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]