Nejste přihlášen/a.
chtěl bych se zeptat, dá se vypěstovat kombucha pouze z černého oslazeného čaje, bez násady, nebo musí být vždy násada nebo trocha kombuchového čaje? nikdy jsem to nedělal tak nevím.
Moji maminka ji pěstovala a užívala, byla přímo nadšená, ale jestli to byl pleceboefekt nedokážu posoudit... Ona žila v tom, že jí to pomohlo. V té době ji chtěl po mně spolupracovník, tak jsem mu donesla "násadu" a on si jí doma pěkně vypěstoval a pak se mu rozložilo v hlavě to, aby nerostla v něm a vylil jí do záchodu...
Nejsprávnější je, když od někoho dostanete kombuchu, komu se hodně rozrostla. Je to takové lelpší, nežli ji kupovat. Pak už ji jen "krmíte", v místnosti hlavně nekouřit, většinou roste pekně, že ji pak můžete rozdávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.