Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování kombuchy

Od: pitrs* odpovědí: 4 změna:

chtěl bych se zeptat, dá se vypěstovat kombucha pouze z černého oslazeného čaje, bez násady, nebo musí být vždy násada nebo trocha kombuchového čaje? nikdy jsem to nedělal tak nevím.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Bez násady se nedá vypěstovat...zde máte návod

tomusimzvladnoutsam.cz/...

olinl
Osobní zkušenost: Před několika lety jsme kombuchu pěstovali, ale kromě neutrální až lahodnější chuti v čaji a pracnosti při pěstování (hlídat teplotu) a při množení jsem nezaznamenal výrazný účinek na zdraví. Po roce jsme kombuchu darovali sousedce.

Moji maminka ji pěstovala a užívala, byla přímo nadšená, ale jestli to byl pleceboefekt nedokážu posoudit... Ona žila v tom, že jí to pomohlo. V té době ji chtěl po mně spolupracovník, tak jsem mu donesla "násadu" a on si jí doma pěkně vypěstoval a pak se mu rozložilo v hlavě to, aby nerostla v něm a vylil jí do záchodu...

hodnocení

0x

Nejsprávnější je, když od někoho dostanete kombuchu, komu se hodně rozrostla. Je to takové lelpší, nežli ji kupovat. Pak už ji jen "krmíte", v místnosti hlavně nekouřit, většinou roste pekně, že ji pak můžete rozdávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]