Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se dozvědět zda může někdo (zaměstnanci kriminálky,případně jejich kamerádi zaměstnanci mobilních operátorů nelegálně odposlouchávat můj mobilní telefon?...monitorovat četnost hovorů a text. sms Přesvědčil jsem se že ano. Nejde o žádnou terestnou činnost. Pouze o zmaření nového vztahu se ženou.Kterou jsem si našel po rozchodu s manželkou,manželka pracuje na kriminálce a sama mi kdysi řekla že kolegové si tajně odposlouchávají své ženy nebo milenky. Dnes se mi to potvrdilo,když nová přitelkyně z ničeho nic ukončila se mnou vztah.Když jsem se ji nenápadně zeptal,zda ji někdo nekontaktoval ohleně mě tak řekla že ano. Číslo na moji přítelkyni nikdo nemá a k mému telefonu nemá nikdo přístup,žiji a pracuji sám ve svém domě.Nehledě že nikdo neví o mém novém vztahu a a ni jak se nová žena jmenuje.To samé je z její strany,taky nikdo neví o jejím vztahu se mnou. Proto jedinná informace může uniknout odposlechem komunikace mého čísla,hovorů,sms. Protože se mi nedávno stalo něco podobného a docela mě to deptá rád bych věděl zda se dá zjistit zpětně odposlech,případně nějáké aktivity vedené k mému tel.číslu? Případně dát žalobu k soudu a požádat o prověření GIPS (generalní inspekce policejních sborů). Má s tím to někdo nějákou zkušenost.? Děkuji
Tomu se říká stihomam, případně paranoia.
Nepochybuji, že se dá mobil odposlouchávat. Pokud by to ale někdo dělal nelegálně hrozil by mu za to velmi citelný postih. Těžko by to někdo dělal jen proto, aby Vám odradil přítelkyni. Spíš se přítelkyně prostě rozhodla, že už Vás nechce. Asi má důvod, já bych s paranoikem taky nechodil.
odposlech není tak jednoduchý jak si to představujete. Jsou v podstatě jen 2 možnosti:
1) mít zařízení pro přímé dkódování GSM signálu, ale to zase s ním musí být v dosahu vašeho telefonu, neo BTS operátora.
2)přímým napojením na ústředně operátora a na to je třebba příkaz prokurátor...
řešní je podat stížnost na ČTU z podezřením na odposlech
nebbo pořízení jine SIM jak uedeno výše
Podle reakcí zdejších rádců vidím, že povědomí běžných lidí o současných technických možnostech a postupech je velmi malé. Což je na jednu stranu dobře.
I když si stejně jako oni nemyslím, že by v případě tazatele šlo o nelegální odposlech, spíše bude problém někde jinde. Ale nevylučuji to, protože ano, zneužití odposlechu je bohužel možné. V případě, že policista pro nějaké soukromé vyšetřování zneužívá prostředků policie, se jednoznačně jedná o zneužití pravomoci a velmi pravděpodobně i o falšování záznamů, které se bohužel mnohdy děje s vědomím nadřízených. Pokud máte indicie, či důkazy o trestné činnosti, nebo zneužití pravomoci konkrétním příslušníkem policie, můžete podat oznámení GIBS formou epodatelny, datové schránky, nebo kontaktní linky. Nikdo vám hlavu neutrhne, je to jejich práce.
gibs.cz/...
Asi se to někomu může zdát podivné,ale přímo od jedné policistky jsem se dozvěděl že něco podobného dělají její kolegové a hlídají si tak své manželky,případně milenky.Ta jedním z nich žila. Takže to musí jít i bez příkazu prokurátora. Byla to důvěrná informace a ta žena mi nelhala,neměla důvod. Nyní se ten samí problém týká mě a téhož oddělaní a pravděpodobně i stejného pracovníka,případně jeho kolegy.
Policistka se chtěla udělat zajímavá.
Přístup k odposlechu nemá ani zdaleka kdejaký policista. Těch lidí, co mají technicky tu možnost, je opravdu relativně velmi málo. A co se týká případného zneužití, tak návštěva GIBSe je to poslední, co by si každý policista přál.
Souhlasím s předchozími odpověďmi.
Bývalá manželka má jiné starosti než Vám nechat odpouslouchávat hovory. Ale jestli chcete mi klid, pořiďte si novou předplacenou SIMku.
Nevím,zda je předplacená simka řešení,slyšel jsem,že i po zavolání z jiného čísla jsem dohledatelný,nevím,zda bych nemusel mít i jiný telefonní přístroj
Přestaňte sledovat televizi... třeba Vás to přejde.
Pokud ne, můžete zkusit jinou SIM kartu, nebo jiný prostředek komunikace, který má end-to-end šifrování (například Telegram). Shodou okolností jsem nedávno četl článek o tom, že jak se v minulosti FBI chlubila s tím jak v pohodě umí odposlouchávat telefony, tak to vlastně není pravda.
A mimochodem jedná se o GIBS - Generální inspekci bezpečnostních sborů.
@jirkajc - Nejde o žádnou terestnou činnost.
Mýlíte se - jde:
Tr. z. § 182 Porušení tajemství dopravovaných zpráv
(1) Kdo úmyslně poruší tajemství
b) datové, textové, hlasové, zvukové či obrazové zprávy posílané prostřednictvím sítě elektronických komunikací a přiřaditelné k identifikovanému účastníku nebo uživateli, který zprávu přijímá,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
Můžete podat trestní oznámení i současně kontaktovat GIBS - ovšem o výsledku si netroufnu ani spekulovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.