Dobrý den, jak mohu umístit dítě do dětského domova. Moje 12 létá dcera má sebevražedné sklony ani psycholog nepomáhá a stále mi opakuje že chce do dětského domova. Doma je to v pořádku, nikdy se s manželem nehádám a dětem se dostatečně věnujeme, mám celkem 3 i s dcerou, nevidím žádný problém a tak jsme se po diskuzi s manželem rozhodli ji dát do dětského domova. Jak mohu dát dítě do dětského domova? Předem prosím nepište jsem ty komentáře že tohle byste svému dítěti neudělali a tak, je vidět že se s námi trápí a tak jí chceme pomoct.
Dobrý den. Do dětského domova se umisťují děti z problémových rodin o které se nemohou rodiče, ani příbuzní starat. Pokud máte problémy s dcerou, musíte to řešit s dětským psychologem, psychiatrem atd..Pokud je sama sobě nebezpečná atd. k tomu slouží umístění v některém psychiatrickém zařízení (léčeben pro děti je dost).
Ps: Nevěřím, že tento dotaz položila dospělá osoba!
Ani já nevěřím,že tento dotaz je od dospělého člověka ! Umístit své dítě do dětského domova !? --- Pokud je pravda co píšete,tak dcera patří do psychiatrické léčebny. A Vy s ní
Jak psali už přede mnou, sama se takto rozhodnout nemůžete. A i pokud by to snad bylo možné, co byste si od toho slibovala? Že tam by ji od jejích úmyslů odradili? Víte vůbec k čemu dětské domovy jsou? Měly by nahrazovat rodinnou péči, kterou těm dětem vlastní rodina (pokud ji mají) není schopna poskytnout. Píšete, že ani psycholog nepomáhá. Hmm, nevěřím, že byl vůbec vámi kontaktován. Určitě by byl schopen najít alespoň důvod dceřiných stavů a od toho by se odvíjel další postup. A jistě by to nebylo umístění v dětském domově. Promiňte, ale váš dotaz mě upřímně rozzlobil a vůbec nevěřím, že jej psala osoba - matka tří dětí, která má alespoň špetku soudnosti. Věřím, že ten dotaz byl psán jako hloupý vtip...
Dobrý den, bobužel odpověď je nijak, kdyby to šlo, byly by tam asi všichni puberťáci V úvahu by přicházel diagnostický ústav, neboli polepšovna. Tomu, ale předcházeji jiné situace, hlavně, že je to často jediná možnožnost jak dítěti pomoct z kruhu špatných návyků a absence těch správných. Tento stav ale připustili rodiče, umístění na jejich žádost nejde. Psycholog nepomáhá je špatné tvrzení, v krajním případě lze psychologa vyměnit, ale spíš je potíž v něčem jiném... Prostě sebevražedné sklony jsou pro psychology.
@janaa - Moje 12 létá dcera má sebevražedné sklony ani psycholog nepomáhá a stále mi opakuje že chce do dětského domova. "Sebevražedné sklony" nevyřeší ani psycholog, ani dětský domov. Začněte psychiatrem.
PS - Pro umístění dítěte do DD nestačí, že jste se "s manželem rozhodli".
No, to je zapeklitá věc. Dětský domov nikdy nenahradí rodinu, ale v něktrých případech je to zcela žádoucí. Pracuji už cca 30 let jako dětský psycholog-psychyatr a za tu dobu mám již celou řadu zkušeností a to nejen od svých klientů. Je běžnou praxí, že když se řekne dětský domov, většině lidí se vybaví něco nepříjemného, podřadného a vyloučeného. Ne. Tohle může říci jen nevzdělanec. Za zdmi dětského domova žíjí stejní lídé jako všichni ostatní a jen málo z nich si tuto cestu přál. Ale teď k otázce. Nezdá se, že se jedná o vážný problém. Navrhuji navštívit psychyatrii, protože psycholog je v tomhle přípdě takříkajíc bezmocný. Sebevražedné a sebepoškozující poruchy chování, jsou zcela běžnou rutinou v období puberty a to zejméne u dívek. Pokud se jedná o ten dětský domov, domnívám se, že by to byla dobrá volba a hlavně cenná zkušenost, ale bohužel to asi díky české legislativě nepůjde. I o tomhle se psychyatr může adekvátně vyjádřit. Rozhodně ho navštivte. A těm lidem, co píšou nesmyslné komentáře doporučuji totéž.
"Tohle může říci jen nevzdělanec." A že jich tu je, viď? Jsou tu i tací, co po 30 letech praxe neumí napsat název svého povolání. Pak takovým odborníkům důvěřuj ...
Vaše dcerka, jak píšete, nemá čistý rozum, zdravé uvažování, mluví nesmysly a to v důsledku psychiatrické nemoci. Takže takový člověk nepatří do rukou psychologa, ale psychiatra. A vy tedy nemůžete rozhodovat za něj. A jestli je v péči dětského psychiatra, co on vám poradil?
Děláte si legraci? Neznám rodiče co by problém řešili děcákem. Jak vám píší, psycholog a psychiatr a hlavně pokusit se najít příčinu tohoto chování. Pokud chce dítě od vás, je někde chyba.
Koukam ze tady jsou vsichni strasne chytry a znaji na vsechno odpoved ale me by zajimalo jak by jste si vedli vy kdyby to bylo vase dite, jestli by jte to taky tak snadno a rychle dokazali resit jak snadno a rychle dokazete radit!
Jestli vám tohle přijde normální, tak nevim kde to teda žiju. Víte jak se ta holka musí cítit? Dejte ji do psychiatrické léčebny, ale do děcáku? Děláte si s prominutim prdel? Přijde vám to normální? ...tohle téma už samo o sobě je pro mě strašně citlivé a teď si přečtu tohle? To snad neni možné !
Opravdu se mi nechce věřit, že tohle píše nějaká dospělá žena. Přijde vám tohle normální? Jestli ano, tak se asi začnu stydět za to, kde žiju. Sakra ta holka potřebuje pomoc a ne ještě víc shodit. Dejte ji do psychiatrické léčebny, změňte psychologa, cokoliv. Ale dětský domov? Děláte si srandu ze mě? Já nevím co na tohle říct.., je to smutný, hodně smutný a já bych vám tak strašně přála aby jste se někdy cítila tak jako ona. Strašně bych vám to přála. Tohle je pro mě zrovna strašně citlivé téma a přečtu si tohle. Matka roku
Ahoj tak máme stejnej problém ma dcera , též má skloní sebevražde a řezání , tak aspoň docházíme na psychiatrii, a dala nám prášky což vůbec nepomáhají ,a místo pomocí slisim jen řvaní od psychiatricky , na dceru ,ale nepomáhá nám to , dcera je čím dál horší , a když víc pozoruji svou dceru a vnímam tak ti dnešní době ty děti chtějí rychle dospět a pak už když se něco děje nebo provedli něco tak videji ty následky, ale chci říct jedni ptala jsem se své dceři proč to dělá proč se reže zápěstí a bylo my odpověděla :mně to dělá dobře tak dlouho jsem se ptala co jí trapy vše mi řekla že škola že ti děti si dovoluji a tak dál ,a tak jsem to začla řešit ze školou Byla jsem ji oporou , ukázala jsem ji ať myslí pozitivně , byla jsem pořád proni tu , ale časem se změnila o100/procent špatnému začalo to kratez penězům , pozdě chození domu , začla kouřit a tet to sní jde pomalu skopcem dolů ,ani už si nenechá domluvit nejde to po dobrým ani po zlim je ji 14 let a taky jsem sní psychicky na dně ale už jsem to celé pochopila že v ní je to to špatně a ze ona chce dělat obetovniho beránka chudinou a pozornost od ostatní , nechápu proč když jí dávám lásku čas a pochopení , proč to dítě odmítá , a chová se tak , problémy ve škole nebo doma sní jsou řekněte co sní mám dělat , víte vím že je pubertě ale až takhle táhne to sní od 11 let do 14 let a mně to bolí to co dělá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.