Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadýmání u luštěnin

Od: mia* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda si trávicí trakt dokáže zvyknout na luštěniny, kdybych je častěji zařadila do jídelníčku.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chce to připravovat luštěniny s bylinkami, které to nadýmání eliminují - třeba majoránka nebo oregáno.

rafn
02.06.18 17:49

Kmín.

Jo, kmín. Na ten jsem zapomněla. *palec*

rafn

Když dojde na nejhorší, pomáhá fenykl. Rozkousat pár zrnek, chutná trochu jako pendrek - nebo předvařit čaj . Do luštěniny se dává čerstvý fenykl - - může být dobré - nevyzkoušeno: fresh.iprima.cz/...

rafn, vůbec fenykl neznám. Vidívám ho v prodeji, soused ho pěstoval na zahradě, ale já jsem ho neokusila nikdy. Tou fazolačkou bych mohla začít. ;) Děkuji

hahanaj*
hodnocení

1x

Jen se zeptám...a proč mermomocí chcete zařazovat do jídelníčku to co vám nedělá dobře?

hahanaj*
hodnocení

0x

Pokud se je naučíte chutně a dobře připravovat, neměly by být pro trávení prolémem.

hodnocení

0x

Ahoj, jak u koho, já díky svým střevům nemůžu luštiny vůbec. Mají dost vlákniny, nadýmají mě a prohání, ať je kdo uvaří sebelíp. Ani by se na to zvyknout nedalo, protože kdo by třeba vydržel měsíc v kuse mít každý den zažívací obtíže, nadýmání, bolesti břicha, lítání na záchod?

mia*
hodnocení

bylinky, namáčení.. nic mi nepomáhá.

Zkuste kaši - pokud možno propasírovat, aby byla bez slupek.

hodnocení

0x

naseinfo.cz/... Mám odzkoušeno: Namočím a několikrát vodu sliju. Pak jsou poživatelné bez rizika. ;)

hodnocení

0x
Ahoj.
Luštěniny se namáčí většinou přes noc.
Druhý den se voda z nich slije a dá se nová.
Posléze by nadýmání způsobovat neměly.
A sakra...Kmín !
Ten mi vypadl z hlavy.
Přitom ho dávám i do těstovin :)

hodnocení

0x

Dávám za pravdu Sisi, takyčesnek, a hlavně je předem namáčejte a vodu před vařením slijte a vyplatí se zpočátku aspo%n chvilku vařit bez pokličky

hodnocení

0x

Mám takovou zkušenost, že do jisté míry si podobným způsobem zvyknout lze. Zvykla jsem si tak na čočku - ale např. na hrách ne, tam to nějak nefunguje.

dharma
hodnocení

0x
Tusim, ze v poradu Pod poklickou na CT mluvili prave o tom, ze pokud se lusteniny konzumuji casteji, telo si zvykne a posleze tolik nenadymaji. Ale samozrejme dodrzet vyse zminene rady neni take od veci:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]