Nejste přihlášen/a.
Chci poprosit o radu: Bydlím v Praze, ale ústředí firmy, kde pracuji, je na Moravě. Nyní jsem v pracovní neschopnosti. Účetní mi řekla, že pro urychlení mohu lístek na peníze, který se dává na konci měsíce, poslat přímo i správě sociálního zabezpečení a do práce jen kopii.Dělá to pro urychlení platby hodně lidí. Nevím ale, na kterou správu se posílá, zda na správu v místě bydliště, nebo v místě, kde je evidován zaměstnavatel? Lékař, který mi vede neschopenku, je z Prahy. Na ČSSZ ani účetní se nemohu dovolat. Ještě poddotaz: číslo účtu pro výplatu nemocenské dává ČSSZ zaměstnavatel nebo já? ČSSZ nikde nechtěla č. účtu vyplnit...Děkuji
Stando, škoda, že jste nenapsal, jak jste to vyřešil.
Pro případné další čtenáře se stejným problémem: Podklady pro výplatu nemocenského se správně mají předávat (v případě nemoci v ochranné lhůtě bývalému) zaměstnavateli, který je bez prodlení předá OSSZ.
Pokud někdo z nějakého důvodu podklady zasílá přímo OSSZ, potom je potřeba to adresovat pobočce příslušné podle sídla zaměstnavatele.
Předáním přímo OSSZ se podle mne výplata nemocenského, na niž má OSSZ 30 dnů od dodání podkladů, moc neurychlí. Snad o den, o dva...
Číslo účtu, kam má OSSZ nemocenské zaslat, sděluje nemocný → na tom dílu neschopenky, kterým žádá o nemocenské.
Pro úplnost: Žádost o nemocenské i potvrzení o trvání pracovní nechopnosti (tzv. lístek na peníze) je potřeba na zadní straně podepsat.
ovšemže urychlí...často to leží třeba týden u účetní,ta to pak pošle ossz,takže doba cesty a pak to tam leží na podatelně než si to přebere referent a zpracuje...nejrychlejší poslat si to sám a do práce jen k opii
Nemocenské dávky zpracovává vždy OSSZ místně příslušná sídlu (mzdové účtárně) zaměstnavatele. Např. TESCO jako zaměstnavatel má provozovny po celé republice, ale sídlo v Praze, takže i prodavačce z TESCa v Olomouci počítá nemocenskou PSSZ.
Nezdá se mi možné, že by se tazatel nedovolal, jak říká, "na ČSSZ". Česká správa sociálního zabezpečení dávky nepočítá, má jiné úkoly, výpočtem dávek se zabývají okresní správy soc. zabezpečení, v Praze Pražská a v Brně Městská správa soc.zabezpečení. Je nemyslitelné, aby se na OSSZ, MSSZ nebo PSSZ někdo nedovolal, úřední hodiny jsou PO-ČT, z toho PO a ST 8-17 hod., ÚT a ČT 8-14 hod. I když někdo volá v pátek, je jeho telefonát vyřízen, jako by byl úřední den.
Samozřejmě, že Vám nikdo na úřadě nevyplní číslo účtu. Kdyby se upsal a peníze šly jinam, bude problém. Za to, kam si chcete nechat posílat peníze, zodpovídáte sám.
pochopitelně se na ssz nedovoláte,volám na pražskou v úřední dny marně!kde žijete?dovolat se na úřad,když obsluhují klienty?to platí i pro úřady práce atd. na SSZ mají call centrum,hraje hudba,ale čekáte 30 min,nikdo to nebere,voláte opakovaně,totéž...žijete na marsu?nevíte,jak je to dovolat se v čr na úřad?tazatel uvedl omylem evidentně ČSSZ,ale myslel OSSZ
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.