Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď a následná podpora v nezaměstnanosti

Od: pepa224 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.prosím o radu,

pracuji jako zaměstnanec, podal jsem výpověď k 30. březnu, čímž mi běžela 2měsíční výpovědní lhůta. k dnešnímu dni 31.5. jsem byl poslední den v práci. chtěl jsem se jít zítra 1.6. registrovat na ÚP, ale zaměstnavtel mně prosí ať jdu ještě zítra, tím pádem nestihnu registraci v pátek, ale až v pondělí 4.června. Nebude v tom problém? stačí 3 denní lhůta? dále mně zajímá, zda dostanu podporu v nezaměstnanosti. Moc děkuji za info.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

6x

Dobrý večer, Pepo, klidně se můžete zaevidovat až v pondělí a s podporou problém nebude (maximálně by se mohla krátit, jestli jste v písemné výpovědi neuvedl vážný důvod.

Klidně můžete i vyjít vstříc svému zaměstnavateli a zítra jít do práce.

Nedoporučuji ale "pracovat bez papíru" → trvejte na uzavření písemné dohody o provedení práce nebo dohopdy o pracovní činnosti. Nejen kvůli odměně za práci, ale hlavně kvůli případnému odškodnění v případě pracovního úrazu. ("Bez papíru" byste nebyl ničím kryt.)

hodnocení

2x

Dobrý den. Na podporu v nezaměstnanosti budete mít nárok, jestli-že za poslední 2 roky máte alespoň 1 rok hrazeno soc. pojištění. Pokud jste dal výpověď bez vážného důvodu, budete pobírat celou podpůrčí dobu jen 45%. Po skončení pracovního poměru nemáte v zaměstnání co pohledávat, co kdyby se Vám stal třeba prac. úraz? To se jděte raději zaregistrovat na ten ÚP.

pepa224
hodnocení

Ve firmě jsem pracoval cca 8 let, je to jen jediný den, protože další lidi jdou na jinou akci a nelze to odložit, vzhledem k dobrému vztahu k šéfovi to udělám ...a v pondělí se registruji..

pohanka*
hodnocení

2x

Běžte klidně do práce jak radí ivzez, nechte si i na jeden den udělat smlouvu o dohodě. Pro zaměstnavatele to není žádný problém. Vše již mají připraveno v počítači a jenom doplní Vaše nacionále /ty mají také/ a z tiskárny to vyjede během pár vteřin.

Na úřadě se ale zaregistrujte až od pondělí, nic tím neztratíte. Pokud budete v Sob. pracovat, nedávejte si zpětné datum, ale právě toho 4.6.2018, nikdy nevíte, co se i nechtěně a neúmyslně proflákne.

Na úřad se můžete i nemusíte hlásit. Třeba až v půlce měsíce. Ale je to škoda, přece jenom máte potom nějakou zlatku doma na poplatky a živobytí, než nastoupíte do jiného zaměstnání.

Pokud odcházíte v dobrém, tak si nezavírejte vrátka. Nikdy nevíte, kdy se tam budete chtít vrátit, nebo Vás za dva roky sami mohou oslovit s lepší nabídkou. Za mne tedy ano, jít vypomoci.

au1
hodnocení

0x
a vy do te prace chcete jit? ikdyz mate radne ukonceny pracovni pomer? nebudte blazen. S registraci na UP by problem byt nemel, ale co ten zitrek? Bude vam nalezet odmena za praci? Bude za vas odvedeno zdravotni pojisteni? Chcete se na UP registrovat od zitra? Nevim jestli to nebudou brat jako praci nacerno...
pepa224
hodnocení

Asi jsem blázen, ale není mi to lhostejné, šéf pro mně v minulosti taky něco dělal, tak mu to chci lehce oplatit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]