Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kde získám doklad - potvrzení, že jsem reálně přítomen v ČR?
Jenže do hodiny po vystavení dokladu zde "reálně přítomen" být nemusíte.
Napadá mě čestné prohlášení manželky, že s ní bydlíte, případně podobné "lejstro" od majitele, pronajímatele, vlastníka bytu.
Nejjednodušší by asi bylo optat se na té ambasádě, jak má požadovaný doklad vypadat, co obsahovat, ne/ověřený podpis koho atd.
Jste-li cizinec, obraťte se na cizineckou policii.
Na co ho potřebujete?
Jinak možná bude stačit účet ze záchytky.
Tak třeba si předplatit nějaké noviny, nakonec stačí jen jedno vydání týdně. Nebo na sebe přepsat nějaké rodinné platby (nevadí, že jsou placeny ze společného účtu).
Dobrý den, zeptejte se na té ambasádě, jaký druh dokladu přesně požadují a ten jim potom dodejte.
Lepší zdroj poznání, než tu ambasádu, nenajdete. Zdravím!
Takový doklad je přece k ničemu. Reálně jste přítomen v tu chvíli, kdy před někým stojíte. Ale jakmile za sebou zavřete dveře, už jste reálně nepřítomen. Podle mne jste asi nerozuměl požadavku, protože tak, jak ho prezentujete, je nelogický. Přece na té ambasádě vidí na vlastní oči, že jste přítomen. A máte snad občanku a tam máte napsanou Vaši adresu a státní příslušnost. Co víc by si mohli přát?
Já teda musím kvůli důchodu zasíla 3x do roka do Francie potvrzení o žití. Ale to snad nehledáte. Ale pokud to je ono, tak Vám tohle potvrzení vydají na městském výboře, mají tam k tomu vyhrazenou kancelář pro ověřování osob a dokladů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.