Nejste přihlášen/a.
@patrikmeixner - Moje otázka zní, co jsou má práva a jaké mám možnosti vrácení peněz při porušení dohody?
Práva i možnosti máte - s jejich případnou vymahatelností už to bude horší.
Abyste se tu po měsíci neptal: "Co mám dělat, když nemám ani peníze, ani zboží?"
Nakonec tady forum.finexpert.e15.cz/... jste se taky dozvěděl, že jde o podvod.
A ještě přidám z této diskuze podvodnici.info/...
Dobrý den člověk který po kontaktování vystupuje jako Viktor Jandák nabízí na Sbazaru MacBook Pro
Po projevení zájmu o koupi a sjednávání podmínek prodeje je hned jasné,že se jedná o podvod. Zaslání peněz na účet,oplátkou je nabízen opis rodného listu a občanského průkazu. Momentálně je prodávající v zahraničí na delší dobu a MacBook bude poslán obratem po připsání na účet atd. Velmi průhledné triky,bohužel směřující k okrádání.
Sice je to z listopadu 2016, ale způsob je nápadně podobný.
Tyhle historky prodejců se na Sbazaru (a nejen tam) vyskytují dost často. Pokud jste ještě peníze neposlal, tak to ani nedělejte. Ten bankovní účet je na 90% "peněženka" a tudíž přímý adresát je nedohledatelný. A to vše i přesto, že máte kopii OP, RL a číslo "jeho" bankovního účtu. Jediný bezpečný způsob je si pro ten MB dojet a zaplatit v hotovosti.
Pokud chce peníze předem, aby mohl ten MB zaplatit, nelze využít žádný aukční portál (např. Aukro), protože na všech solidních portálech dostane peníze až poté, co zásilka v pořádku dojde.
Rozhodně bych do toho nešla. Proč teda nepřistoupil na osobní předání? Přece byste k němu jel Vy a ne naopak! A když mu jde teda o to, aby měl peníze ihned, tak není co řešit, tohle je přece ten nejlepší způsob. To, co Vám poslal, nemá vůbec žádnou váhu, protože i o tomto způsobu se zde už psalo. Informace vůbec nemusí být pravdivé. Vyláká z Vás peníze a pak zmizí. Jedná se o dost velkou částku, neudělala bych to. A pak, pokud je to tak jak píše, tak kde je problém? Jeho kamarád může být rád, že na to našel kupce a můžete se domluvit všichni dohromady. A ještě. Na to Aukro bych se nespoléhala už vůbec. Tam se ničeho nedovoláte. Také se o tom zde psalo a na dnešní provoz Aukra, jsou velmi špatné recenze. Moc lidí si stěžuje, že už to dávno není jako na začátku. Raději se 5x informujte předem, než do něčeho vlezete.
Podle mne to je finta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.