Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sodastream kde naplnit?

Od: hugboss* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den ,nevíte prosím kde mi vymění bonbičku do sodastreamu která byla zakoupena v Německu?Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

1x

Jestli je to originální 425g lahev, tak by vám ji možná naplnili i ve firmách, kde plní CO2 do větších lahví (nápověda: prodej a servis hasicích přístrojů) a to mnohdy i za nižší cenu, než normálně stojí výměna. Zkuste obvolat takové firmy ve vašem okolí. Ale podívejte se napřed na obrázek níže - lahev vlevo plnit lze, lahev vpravo ne a musel byste ji vyměnit přes prodejce sodastreamu.

Sodastream kde naplnit?

scv - A jste si jistý, že CO2 do hasičáku je dostatečně čistý pro potravinářské účely? Dost bych o tom pochyboval, ale třeba se pletu.

hucyj

Plnil bych opravdu pouze potravinářským CO2.

scv®

@magdon: On je trochu háček v pojmu " CO2 do hasičáku" - většina firem (možná kromě výrobců) nejspíše ani nepoužívá technické CO2, protože pokud už ho mimo HP plní i lidem do lahví (často i do hospod nebo na domácí čepování), tak berou potravinářské (E290). A mezi potravinářským a technickým CO2 není takový rozdíl, jaký si občas lidé představují. Potravinářský by měl mít lépe skladované, udržované a čistější lahve (ehm, ehm), zatímco některé druhy technického by měly mít vyšší čistotu samotného plynu a jsou proto dražší. Záleží ale na konkrétním druhu. Např. Oxid uhličitý 5.3 od Linde je velmi čistý, ale častěji používaný svařovací je na tom s příměsemi hůře, než potravinářský. Pročtěte si datové listy a uvidíte.

hucyj

Zásadní rozdíl mezi technickým a potravinářským CO2 je v tom, že u potravinářského nesmí být žádná "jedovatá" příměs. Naopak velká část technického CO2 má daleko přísnější parametry na čistotu, ale jedovatá příměs nevadí.

hodnocení

0x

Nejjednodušší je poslat dotaz na info@sodastream.cz. Tam dostanete informace přímo od sodastreamu.

doplněno 31.05.18 10:10:

@scv: "Společnost Sodastream z bezpečnostních důvodů nikomu neposkytla autorizaci k plnění svých bombiček ani k použití jiných než originálních bombiček Sodastream ve výrobnících domácí perlivé vody značky Sodastream."

Zdroj: www.sodastream.cz

hugboss*
31.05.18 09:57
hodnocení

diky

hodnocení

0x
Třeba tam kde se plnéj hasící přístroje tam jezdim já ☺

jezevec*
hodnocení

0x

Zrovna včera jsem řešil úplně stejnou věc. V Česku mi bombičku na třech místech nezávisle na sobě odmítli vyměnit, prý má jiný obal :) V jednom mi řekli, že české bombičky jsou na 80l nápoje a ty německé na 60. No nic, dnes jsem jí vyměnil ve Straubingu a mám zase čtvrt roku klid...

le*
hodnocení

0x

Lze naplnit v Hasič-servis Kolín, Pražská ul. za krásnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]