Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít koníček?

Od: ema odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, tak nějak nemám žádný koníček. Vyzkoušela jsem hodně věcí od sportů až po šachy a tak, ale pořád mě nic nezaujalo ani nenadchlo. Ráda bych se něčemu věnovala, ale nic mě nebaví. Co byste mi poradily?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžeme ti napsat návody kam a s kým máš chodit, ale bylo by to zbytečné. Pokud tě samo něco neosloví, je to marné. *nevi*

Souhlasím s babkou. Ale zeptám se: neočekáváš od koníčku moc? Koníček není něco, co člověk začne dělat a sleduje, jak ho to baví. A když nebaví, tak toho zanechá. Opravdový koníček se rozvine v koníčka sám. Jdeš jednou, chceš jít zase, těšíš se, znovu a znovu, a najednou po nějaké době zjistíš, že máš koníčka... nechtěj se hned upíchnout u jednoho, zkoušej dál, nic neočekávej, buď tam, kde chceš být, choď tam, kde se ti líbí, dělej to, co dělat chceš. Přijde to samo.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, hodně již bylo vyzkoušeno a nic Vás nebaví - není Vám dáno mít koníček, tak se nepokoušejte o něco, na co nemáte schopnost (koníček musí dobrovolně a nevynuceně bavit). Mít koníček není povinnost. Zdravím!

hodnocení

3x
Každýho baví něco jinýho. Co baví mě, nemusí vůbec bavit většinu lidí okolo.
Co třeba geocaching? Často si doma trochu procvičíš šedou kůru mozkovou a venku na vzduchu si protáhneš celý tělo.

sebod*
hodnocení

2x

Měla jsem dobrého kamaráda a ten měl velkého koníčka - lenošení. Každý mu pořád domlouval, ať si najde nějakého koníčka - turistiku, zahrádku, šachy... A on odpovídal :"Proč? Já jsem takhle spokojený". A měl pravdu :) Proč by měl někde chodit, zahradničit a být nespokojen, když byl takhle šťastný.

hodnocení

1x

Parašutismus. Nebo háčkování deček ;)

hodnocení

0x

Každý člověk má pro něco předpoklady, již na základí škole na sobě pozorujeme, co nás víc přitahuje, není potřeba to zde jmenovat, každý to sobě ví, co mu sedí lépe a co nesnáší. Vzpomente si na školní léta, v čem jste byla dobrá a co byste nejraději zrušila. To by mohlo být pro vás vodítko, my vás neznáme a to je těžko radit.Píšete o sportu a co nějaká výtvarná činnost, něco kolem přírody, organizátorská činnost tř. pro děti.

hodnocení

0x

Zkoušet dál - nebo vás vůbec nic nebaví? Co děláte, když "nemáte co dělat?

liska5
hodnocení

0x

To snad podle podmínek, jaké jsou v okolí. Jestli máte zahradu, tak něco pěstovat nebo chovat. Třeba mečíky a pár slepic. Pokud je blízko do přírody, tak chodit sbírat a pak sušit byliny a dělat čajové směsi nebo zavařovat houby. Jestli u Vás funguje pěvecký sbor nebo taneční či turistický kroužek. Jestli máš kolo nebo blízko bazén. Nebo zkus něco vyrábět. Známá /mladá/ si natrénovala jeden jediný dort a dovedla ho k dokonalosti! A teď ho peče a vytváří každému ze vsi, kdo ji požádá.

still10k*
hodnocení

0x

Nevzdávat to. I hledání koníčka může být koníček :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]