Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Markantní rozdíly v cenách zájezdu

Od: jarosova odpovědí: 14 změna:

Šla jsem dnes kolem výlohy CK.a nestačila se divit. Byl tam zájezd last minute Egypt za 6.090Kč.na 7nocí s all inclusive . Podobný zájezd jsme kupovali s rodinou v léťe o celozávodní dovolené a na 1.os.to stálo 15,.600 Kč. Je to normální takové cenové skoky u stejné nebo podobné úrovni hotelu?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Co je normální? Pokud to za 15tis tento rok nikdo nekoupí je logické, že jdou s cenou dolů...

hodnocení

4x

Lépe prodat za nižší cenu než neprodat vůbec. Pokud by CK hotelu nezajistila obsazení pokojů (jsou různé smlouvy), mohla by v němtaky napřesrok nedostat vůbec žádný.

Krom toho ještě není ta pravá sezóna, tedy prázdniny, kdy je největší zájem a tedy mohou být i vyšší ceny.

hodnocení

2x
Cestovka má nasmlouvané ubytovací kapacity, letenky a stravu. U lastu si většinou nechají zaplatit aspoň letenku a ubytovani aby aspoň trochu snížili ztrátu.

hodnocení

1x

Podobný...podobný..

Tak podobný není stejný..a last minute není běžná cena.

Fabie v základní výbavě stojí 250tis Kč a podobné auto R&R Phantom stoj9 asi 6 milionů..a přitom má podobná 4 kola, 4 dveře..čelní sklo..řadící páku..kufr.

lastminute

To je sice pravda, u last minute ale může jít o naprosto stejný zájezd, stejná doprava, stejný hotel, stejný termín...a cena klidně poloviční. Důvod se skrývá v onom "last minute", jde prostě o doprodej volných kapacit na poslední chvíli.

sebod*
hodnocení

1x

Cestovní kancelář má nasmlouváno s hotelem třeba 50 klientů. Hotel počítá s tržbou za 50 klientů. Nejen za nocleh, ale především za útratu v hotelové restauraci plus v přidružených službách. Když cestovka nevyšla 50 klientů, tak musí uhradit ztrátu na zisku. Proto se cestovce vyplatí poslat klienta, který za nocleh zaplatí méně, než kolik zaplatila cestovka.

jezevec*
hodnocení

0x

Řeknu to asi takhle - naši známí zaplatili za 10 dní v Bulharsku s českou cestovkou víc, než my za 10 dní na Srí Lance s cestovkou německou. Služby na místě prakticky shodné...

Že jsem se já osel tu němčinu nenaučil lip. Takhle bych měl strach že se v případě nutnosti s delegátem nedomluvim

hodnocení

0x

Ano, cena zájezdu v sezóně a stejného zájezdu v last minute mimo sezónu se opravdu může lišit i o 60%.

marf*
hodnocení

0x

Také na to zírám. CK Airstop.cz německá / rakouská jde ještě níž s cenami. Tam je ten správný kapitalizmus. *palec* Letecky na Kanárské o. za 6-7 000 Kč. *mnam*. Mimochodem, němčina není potřeba, Němci, ti mladší - což bude nejspíš průvodce CK, mluví anglicky a naprosto spisovně.

Že jsem se já osel tu angličtinu nenaučil lip... *smich*

sebod*
30.05.18 14:10

*palec**frajer*

hodnocení

0x
Nebyla to Invia? Loni jsme si zaplatili Egypt a měli jsme co dělat, protože vše obsazene, nakonec jsme sehnali. A pak jsem ho uviděl na Invii, stejný hotel stejný datum, stejné peníze a pořád ho měli volný. Tak jsem tam volal a sice ho měli, ale neměli letenky! Přesto ho dal nabízeli a konkrétně z Brna. Letos jsme chtěli opět Egypt, a na začátku dubna jsme sehnali poslední dvě volné místa. Chtěli jsme konkrétní hotel v Marsa Alam. Ono jako kapacita hotelu je jedna věc a letenky druhá. Je fakt, že z Prahy je daleko víc odletu než z Brna, ale Praha je pro nás druhý konec republiky, takže buďto Brno, Bratislava nebo Vídeň je taky snadno dostupná.

gadg
hodnocení

0x

Byla v ceně i doprava, nebo jen ubytování?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]