Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh na uzavření sml. o stav. spoř. u ČMSS

Od: raven262* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám dotaz ohledně zpracování návrhu/návrhů obecně. Podepsal jsem poue NÁVRH na uzavření smlouvy o stavebním úvěru od ČMSS, ve smlouvě je zakomponovaná částka ("Úhrada za uzavření smlouvy:15 000) - doufám, že jsem to pochopil správě, že je to uhrazení pouze v případě UZAVŘENÍ, nikoliv zaplacení jakékoliv částky obligátně již právě stvrzeným podpisem, kdy zatím nehrozí nijaká peněžní sankce? (Bylo mi to takto řečeno poradkyní, že tomu tak fakticky je, a nic nehrozí).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vidím to tak, že jste podepsal návrh na uzavření smlouvy. Stavební spořitelna návrh vyhodnotí a udělá z něho smlouvu, kterou vám zašle. Už žádný jiný podpis po vás chtít nebude. Za uzavření smlouvy se obvykle platí 1% z cílové částky, můžete být omezeno maximálním poplatkem. V tomto případě 15 tisíci. Ano, uzavřel jste smlouvu s poplatkem 15 000 Kč.

doplněno 30.05.18 14:09:

Když se kouknete na stránku s podpisy, tak nahoře máte již přidělené číslo smlouvy o stavebním spoření.

vilik*
hodnocení

0x
Do stavebka nedělám, ale podle mého názoru podpisem jste návrh smlouvy akceptoval a tím se změnil na řádnou smlouvu.
Ze smlouvy vám vyplývá povinnost zaplatit 1% poplatek, tedy 15000,- Kč, a zřejmě i splácet úroky z úvěru a zároveň spořit na stavební spoření sjednanou částku + uhradit poplatek za vedení obou účtů.
Pokud by bylo jinak, tak by zřejmě váš podpis nebyl přímo na návrhu smlouvy, ale na nějaké jiné předávající listině, že jste návrh obdržel, což mi přijde silně nepravděpodobné.
Ještě mě napadá, že někdy, například u některých smluv na dálku (elektronicky) je možné například obdržet návrh smlouvy a zaplacením smlouvu akceptovat i bez podpisu, ale to také nebude váš případ.
Můžete sem vložit kopii návrhu a smluvních podmínek se znečitelněnými vašimi údaji,můžeme se na to někdo mrknout.
Ale stejně zřejmě ten poplatek ze smlouvy budete muset zaplatit.
Teď už je možná pozdě, ale mohl jste zkusit i jiný způsob financování, například hypotéku.

raven262*
30.05.18 08:59
hodnocení

Přikládám

Návrh na uzavření sml. o stav. spoř. u ČMSS
Návrh na uzavření sml. o stav. spoř. u ČMSS #2

raven262*
hodnocení

No, tak to je tedy prekérní situace, přitom finanční poradkyně jasně tvrdila, že se jedná jen o návrh, že v případě schválení by se ještě musela fakticky stvrdit ještě jedním podpisem...

iz*
hodnocení

0x

Obávám se, že Vaším podpisem se z návrhu stala smlouva. "Finančním poradcům" (uvozovky používám záměrně) se nevyplácí věřit.

dhnsfn
hodnocení

0x

Tímto vy navrhujete spořitelně, aby s vámi uzavřela smlouvu. Ta to odsouhlasí, smlouva je uzavřena Tak to vidím já. Pátrala bych po možnosti odstoupení od smlouvy v obchodních podmínkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]