Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhada poloprázdného piva

Od: pavelpko odpovědí: 13 změna:

Dnes, jsem si stejně jako obvykle, byl koupit pár kousků. Když jsem přijel, měl jsem v igelitce neobyčejně mokro, byla cítit pivem. Říkal jsem si že je to asi od těch prázdných lahváčů, které jsem vracel. Že jsem lajdák, a musím láhve vždy pořádně vylít. Až doma jsem zjistil že jsem přišel k úhoně, a v jédné láhvi bylo sotva 3/4 obsahu > piva. Pravda, jel jsem občas jako s hnojem. Ovšem nikde nebylo nic poškozeno, nic ani neprotěkalo. Že bych nevědomky šáhl v regálu, po takovém zme*kovi se mi taky nechce věřit. Jenže jak to vysvětlit?

Setkali jste se taky s ošizeným lahváčem?

Napádá mě teda toto, že mi fakt trochu vytekly prázné láhve, a v obchodě mě, mou chybou ošidili :(

Záhada poloprázdného piva

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Jestli se pivo válelo po kufru obsah se mixoval a tlakoval tak to šlo to ven zátkou asi nebyla dost pevná a povolila

vidím to stejně

kepler*
hodnocení

6x

Někdy se stává, že korunka není správně naražená a netěsní. Mně takhle vyteklo pivo uložené na ležato v lednici. Zbytek se nedal pít, byla to taková hrušková voda bez bublinek.

piv
hodnocení

4x

*smich*Napadlo mě,jestli si někdo mezi legáry pivka trochu neloknul a láhev zpátky zazátkoval.Proto asi zátka netěsnila.

tornado*

:D to by šlo ale asi poznat na té zátce, ne?

Možná - ale klidně to může být z výroby. Když se to stane u každé, dejme tomu, třístépadesátéosmé lahve, ani si toho nemusí všimnout kontrola.

figurek*
hodnocení

2x

jj, Tohle dělala svého času hanušovická desítka. Láhev byla špatně uzavřená, pivo se rozšplouchlo, vypěnilo a vyšumělo ti pod vrškem.

Zkus si jednu starou pivovaráckou fintu. Lehce otevři láhev aby vršek stále ještě držel a klepni po něm dalším lahváčem. Špatně uzavřená láhev vypění.

hodnocení

2x

S lahváčem podmírákem jsem se už setkal - ale je to už dýl. Zato zrovna včera jsem v Lidlu koupil čtyřbalení plechovek - a hned dma, když jsem to vyndaval z auta, šáhnu a říkám si, ta pixla je nějaká měkčí - no byla úplně prázdná, nic nevyteklo, še suché. Tak otočka, zpět a musím přiznat, že holky v Lidlu to vyměnily naprosto bleskově i s omluvou *palec2*

majsterjoe*
hodnocení

2x

Od výroby tohle nemůže být, páč to hlídá automatika a taková láhev je vyřazena. Může to být aušusový vršek který neudržel tlak napěněné láhve. A propo, s pivem opatrně, vždyť to ztrácí pak i chuť. Ale u Pardála to je asi jedno. *pivo*

hodnocení

2x

Nic tajuplného v tom nehledejte, prostě ta jedna zátka nebyla tak pevná, jak by měla být. Normálně by se to asi ani nijak nprojevilo, ale drncáním v horkém autě se lahev natlakovala a zátka to jako pojistný ventyl pustila ven a zase se uzavřela. Buďte rád, přišel jste jen o 1/2 piva. Mně se takhle jednou při ostřejší jízdě po polní cestě natlakovala flaška piva natolik, že explodovala a vzala s sebou další 3 lahve v tašce. Střepy do pevné vietnamské tašky vysekly parádní díru a pivo i se střepy jsem měl po celém kufru.

Stalo se mi to s odstupem 2 týdnů na tom samém místě znova, akorát, že bouchla jen jedna. Ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že bych měl zpomalit, tak prásk - a bylo vymalováno. Od té doby tím místem projíždím krokem.

pavelpko
hodnocení

Tak tohle Vám teda nezavidím. Jak vidno, stávají se i horší věci. Nechtěl bych zažít.

pavelpko
hodnocení

Tohle mě fakt nenapadlo! Pivo muselo být natlakované a zátka slabší. Děkuji za vysvětlení.

Pít z plechu, nestalo by se mi to, a ještě si vždy člověk připadá jak alkáč, když s těmi láhvemi "ťuká".

Jenže do hodspody se mi chodit nechce...

pavelpko
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi, jsem rád že jsme to společně objasnili ! Přeji hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]