Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedesinfikoval po klisteti a noha cela boli

Od: tomas46 odpovědí: 6 změna:

Důležitá věc: Po vytažení klíštěte je prý třeba ránu desinfikovat. Já to neudělal :(

Klíště v sobotu na stehně, v neděli bolí chůze, dále je problém více pohybů s nohou (došlap, natažení...) Rána je takové malé červené kolečko, nic velkého. Je možné, že tam mám nějaký zánět? K lékaři bych asi zajít měl. Jak zjistím, jestli ta noha není jen namožená? 10 km chůze v kopcích...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

7x

Takové malé červené kolečko... Upalujte k lékaři pro antibiotika, to vypadá na boreliózu.

malpakapucin
hodnocení

4x

Nejsem doktor, ale spíš bych sázel na to namožení. Ale je fakt, že šířící se červená skvrna po klíštěti je něco, co můj kamarád podcenil a nakonec ho krmili antibiotikama hodně dlouho. Nevím, jestli měl boreliozu nebo encefalitidu, ale prý je tam inkubační doba až tři týdny. Každopádně s tou desinfekcí bych to tak černě neviděl, pokud je klíště nakažený, dostane se ti to do krve hned po zakousnutí a pozdější desinfekce už toho moc nespasí...

hodnocení

3x
Klíště mohlo bejt nakažené letěl bych k doktorovi aby se na to kouk borelioza je pěkný svinstvo

hodnocení

2x

Vypadá to na obě varianty: Namožená noha i možný počátek boreliózy...

Doporučuji k lékaři, čím dřív, tím lépe.*palec*

tomas46
hodnocení

Děkuji moc všem!

mraf
hodnocení

0x

Erythema migrans? Porovnejte kolečko!:

zdravi.doktorka.cz/...

Každé čtvrté klíště je něčím nakažené, nákazu - borrelie - předá během cca 24 hodin. Jakmile něco i bolí, je to jasné. Pozor na laxní lékaře, širokospektré antibiotikum se bere dlouho a lékaři mají tendenci dávat spíš menší dávky - alespoň ten u nás. A pak je to nadlouho, nemoc se vrací...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]